Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 15:19

Ounz  Přesně. Já už tady kdysi říkala, že dcera od kamarádky nechodila do školky a myslím, že je to na ní vidět do teď, je jí 12. Diagnostikovali jí školní nezralost, až ve druhé třídě pochopitelně, protože to nikoho nenapadlo, taková ta přemoudřelá holčička, co ve školce uměla všechny druhy ryb i v latině. :-) S dětmi moc nevychází, všechno řeší přes dospělé....

continuity To je smutný, s tou školou. :-( 

Offline Ounz
20451 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 15:39

Garfie má to tedy těžký holka. Ale ještě dost času na to, aby si to třeba sama nějak urovnala a poprala se s tim..

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 15:55

Ounz Jo, já myslím, že s věkem už se to nějak ztratí, ale fakt je, že třeba v osmi, deseti letech bylo vidět, že prostě s dětma vůbec není zvyklá komunikovat, ona třeba měla hodně kroužků, ale to je řízená zábava. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 16:05

Garfie Já jsem taky nechodila do školky:-D. Je to na mně vidět?

Řekla mi to jen jednou jedna učitelka TV,protože jsem při volejbale křičela ,,nemám,, místo ,,mám,,:-D. Že ty základy kolektivnosti tam chybí:-D. Ale já volejbal prostě neměla rada

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 16:10

Karja Není!  Spíš jde o to, jestli jsi se jinak volně setkávala s dětma, ale ty jsi z vesnice, tak určitě jo!!! Ona prostě ne a myslím, že jí to ten pozdější pobyt v kolektivu zkomplikovalo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 16:30

Garfie bude záležet na dispozicích. Někdo to bude umět od přírody, pak mu školka nebo první stupeň asi chybět nebude, ale ten, kdo s tím má problém, tomu to bude chybět.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 16:34

Evaeva Jo, tak to je. Jako se vším, trénink dělá mistra. :-) Většinu věcí ale doma naučíš, kontakt s vrstevníky moc ne. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 17:14

Garfie jo, souhlasím. A máš pravdu s těmi kroužky, to je organizované. I když nějaký typu skaut by spolu s tábory a podobně mohl pomoct.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 00:55
Reakce na Mha:

Já mám teď v přímém přenosu, co se děje, když se nezvládne přechod z domácího vzdělávání (předtím samozřejmě lesní školka) na výběrové  gymnázium.

​to mi pripomina jednu rodinnou prislusnici, ktera se nekolikrat nechala slyset, jak by nikdy nedala dite na jazykovku, ze velky naroky, ztraceny detstvi atd. a pak soupli holku na PORG :)))

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:03

moora a PORG jakoze tezky? Kamaradka ma 2 deti na Porgu a rika, ze zklamani, ze si myslela, ze to bude narocnejsi a zajimavejsi. Jazykova vyuka pry horsi nez u kamaradu na statni. 

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:06

Lamicka To jsou na ostravském, ne?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:08

Mha jo taky mame v okoli podobny priklad - do pate tridy alternativni zakladka, aby dite netrpelo a v pate tride dril jak blazen, aby se dostalo na osmilety gympl. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:08

Sweet Potato ne v Praze

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:22

Lamicka Hele, my jsme měli zkraje taky pocit, že angličtina spíš stagnuje (po mezinárodní školce), ale ten posun později pak byl neskutečný, opravdu bilingvní vzdělávání. Rozhodně ale základka nebyla žádný drill a hodiny učení doma, jak jsem občas někde slyšela. Netuším tedy, jak to vypadá na 1.stupni teď, škola se zvětšuje, rozjeli i 2.stupeň ZŠ, to může být k neprospěchu, ale pořád je tam spousta skvělých učitelů.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:31

Sweet Potato to je klidne mozne, ze to tak bude a teprve se ukaze. Kamaradka mela obe deti v anglicke soukro skolce. Ja do toho nevidim, jen pisu, jak o te skole mluvi kamaradka. Taky je mozne, ze od takove instituce ocekavali vic. Druhe tam davali jen aby chodilo do stejne skoly. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:33

Sweet Potato jinak to kamaradce reknu, treba bude vic v klidu. Ted mam pocit, ze je zoufala, ze deti nerozviji to z anglicke skolky, zatimco kamarad z bilingvini tridy jo. 

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 12:43

Lamicka Ony se tam v první třídě sejdou děti s angličtinou absolutně na nule s dětmi takhle mluvícími. Jsou sice rozděleny do skupin podle pokročilosti, ale ty, co jedou od nuly, jsou na tom pocitově jaksi líp, tam je veliký pokrok. Kdežto když bylo dítě předtím v čistě angickém prostředí (té školce třeba), to tady najednou pochopitelně není. 
Ale jak už jsem psala, nemůžu soudit, jak to teď vypadá někde v prvních ročnících, mladší už je v kvartě. A taky jsme tam potkaly učitele lepší i horší.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 16:21

Lamicka jako ze tezky, rozhodne ve srovnani s jazykovkou, tj. zakladni skolou s rozsirenou vyukou jazyku, nad kterou se pribuzna vyvracela, ze moc velky tempo a tlak na vykon. Mluvim teda o prechodu z alternativni skoly na PORG gympl.

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 17:56

Sweet Potato Tak ale vy jste na Novém PORGU, Lamicka má na mysli "starý" PORG asi ne, když píše jen PORG. Na starém té angličtiny v porovnání s novým je myslím méně, protože není IB program

Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 16. zaří 2021 17:59

Victoria Na starm Porgu není ZŠ, nebo už taky?