Kora přesně tak
Omfg
Ounz jsi hodna, zes me oznacila, ja primo v neuköllnu bydlim a ma best female friend
na jedne z Brennpunktschulen uci. ale tady v diskusi se k tomuhle tematu vyjadrovat tentokrat nebudu. Je to komplexni problem a na diskuzi kterych jsem tu uz o nem absolvovala nekolik nemam momentalne chut ani nervy.
Az budes zas v berline, ozvi se, zajdem na kavu a proberem to :)
Lilly_Ku děkuju za odezvu, chápu, že to není jednoduchý téma. Beru tě teda za slovo (snad se do B. zas někdy dostanu
)
Kora on ten extremismus vadí ve všem - vidi Polsko, že. Já jsem teda ateista, ale nikomu to nevnucuju, mně opravdu moc vadí ten útlak, kterej se některý lidi pokouší vyvíjet na jiný..
Jen teda Poláci se v zahraničí asimilujou, narozdíl od těch, o kterých se píše výš...
Tabea myslím, že Britové by s tebou tak úplně nesouhlasili.. ![]()
Ounz moje tolerance všech možných druhů víry končí tam, kde někdo začne vnucovat svoje vyznání a zvyklosti s tím spojené svému okolí.
Pokud jsem muslim a ziju a v Německu, měl bych počítat s tím, že bude třeba se přizpůsobit. Nikoliv že Německo se přizpůsobí mě.
Přesně tak!
Ať jsem kdokoliv a jakýhokoliv vyznání... spíš bych řekla světonázoru, protože vyznání nebo vysloveně náboženství je důležitý výhradně pro určitou skupinu (kterou nemusím jmenovat
)... tak prostě ať jsem odkudkoliv, tak jako imigrant se musím přizpůsobit prostředí, ve kterým hodlám žít (a z kterýho hodlám čerpat výhody - v mé domovině nedosažitelný).
Židi, Irové... Češi i další ze soctábora... ti všichni to dokázali.
Dadoo vozí si Poláci do UK nezkažený manželky z Polska, který ani po letech nejsou schopný dorozumět se anglicky, takže musí zůstat ve vlastní komunitě a když je něco potřeba, tak jim tlumočí vlastní děti? ![]()
Lilly_Ku to je skoda, tve prispevky na toto tema byly vzdycky zajimave, protoze na to koukas komplexne, ale naprosto te chapu, ze se do toho nepoustis...
barbucha No myslím, že třeba Židé se taky úplně nepřizpůsobili, třeba v NY je dost početná skupina (ultra)ortodoxních.
Garfie to ano, ale řekla bych, že se všechno odehrává tak nějak v rámci jejich komunity. Nemyslím, že by je pohorsovalo, že jiní lidé v pátek makaji
A snažili se to změnit.
Kora Jo, to je pravda.
Tabea tak nějak
prý po počátečním nadšení z přistěhovalců z evropské země, rychle procitli a Poláci se stali velmi neoblibenymi. Nemají potřebu se začlenit, žijí ve vlastních komunitách a, většinou, se ani nenaučí anglicky. Nepotřebuji, mají jednoho, který jedná za ně.
Prý se poláci právě taky zasloužili o brexit.
Dcera vyprávěla kolikrát, jak před ní nadávali na přistěhovalce, hlavně právě na Poláky. A když se ohradila, že ona je prece taky přistěhovalec, tak rychle ústup a ujistovani, že ona (a většina Čechů) je úplně v pohodě, že ji berou jako vlastní .
Proti Čechům ale opravdu většinou nic moc nemají a mají nás rádi.
Mimochodem, proč se Polkam říká Pšonky? Nebo tak nějak? Kdysi jsem to slychala..
Dadoo je to hanlive označení
Pšonek je označení pro příslušníka polského národa. Pojmenování má hanlivý nádech a je omezeno na určité oblasti. Název pšonek má nejasný původ – bývá odvozován od polského jazyka, který některým jedincům připadá šišlavý, podle místních nadávek či častého pěstování pšenice.
Dadoo tyhle kecy na přivandrovalce slýchám taky, když řeknu, že k nim patřím, tak samozřejmě taky hned přijde ujištění, že na mě to myšleno nebylo, ale na východní Němce, ...
Zrovna tenhle týden kolega v nedobrem vzpomínal na bývalou kolegyni, Češku, jak jen pořád říkala: Na to mám nárok a na to mám nárok. A krásně přitom parodoval její přízvuk. No, měl pravdu...
Dadoo tyhle kecy na přivandrovalce slýchám taky, když řeknu, že k nim patřím, tak samozřejmě taky hned přijde ujištění, že na mě to myšleno nebylo, ale na východní Němce, ...
Zrovna tenhle týden kolega v nedobrem vzpomínal na bývalou kolegyni, Češku, jak jen pořád říkala: Na to mám nárok a na to mám nárok. A krásně přitom parodoval její přízvuk. No, měl pravdu...
![]()
ja se setkavam s velmi pozitivni reakci na řeky.Ty asi maji i nemci radi.![]()
jinak je to slabota.![]()
Dadoo Polákům se u nás říká Pšonci a je to ne zrovna klafbé označení. Ale už se to moc nepoužívá.
Lilly_Ku Pro me taky skoda, ale treba nekdy budes mit naladu sem napsat neco delsiho. Ten clanek na idnesu je podle me normalne klasika, trochu lidi zase popichnout, jaky peklo nam s imigranty hrozi. Byt se to asi nejak na pravde zaklada, tak smerovani je jednoznacne. Ale taky by me zajimal nazor nekoho, kdo o te situaci vi vic. Ja mam info prakticky jen z tech Absyntovek, treba Dve sestry me stvaly hrozne, ale to bylo Norsko no...
V noci vykradli místní kostel. ![]()
barbucha No myslím, že třeba Židé se taky úplně nepřizpůsobili, třeba v NY je dost početná skupina (ultra)ortodoxních.
Nebo v Antverpách - tam má člověk v tý čtvrti pocit, že se ocitnul v Jeruzalémě ![]()
Ale jak píše Kora , oni nevyžadují po ostatních, aby žili stejně, na svoje okolí nemaj žádný nároky (už vůbec ne finanční) a dodržujou všechny místní zákony... a k jinověrcům se chovají slušně, natož aby na ně útočili.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025