Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:09

stes Karoleena u nás se zas bojovalo proti Klokánku a i po letech, kdy tam bezproblémově funguje, se najdou lidi, kteří při jakémkoliv problému typu krádeže, odpadky na ulici, poškození vybavení hřiště atd. ukážou jako první na klokáňata.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:14

Kokoska Jo, já nevím, jim asi vadilo, že se jim ten pozemek třeba finance znehodnotí, kdyby ho případně chtěli prodávat, ono to pole by šlo rozparcelovat tak na čtyři stavební pozemky, nicméně školní hřiště tam bylo předtím tak jako tak, teď přibyla ta budova. Ale jako ten dům tu mají uz roky a mimo covidu zde trávili čtrnáct dní v roce. Jako mně školka přijde jako ideální sousedství, na zahradě jsou jen ty teplé měsíce, dvě hodiny ráno, víkendy klid, prázdniny klid, od čtyř hodin přestanou courat i rodiče. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:19

Karja No jistě, prarodiče mají taky v sousedství malou firemní školku a jsou rádi - je to tak akorát, něco se děje, ale od čtyř rozhodně klid. Argument, že děti řvou...

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:23

Karja no soused s cirkularkou je horsi, taky jsem zazila.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:27

Aranel mne ten detsky povyk ze skolky nevadil a nevadi, prijde mi to jako ze svet je v poradku, kdyz si deti muzou hrat a bezstarostne u toho pokrikovat. Ale dovedu si predstavit, ze slabsi jedinci to muzou videt jinak.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:32

Aranel Jo no my máme školku přes to políčko těch zmiňovaných luftaku,ne moc blízko, ale zároveň ne moc daleko, abych neznala ten rytmus toho života tam. A jako fakt zas má člověk klid ten čas kdy je doma, večer při oslavě taky nikomu nerve pod oknama. Prostě si myslím, že jsou lidi, co jim vadí všechno a milujou se sdružovat s podobně postizenejma a kdyby jim nevadil dům pro autisty, tak to bude něco jiného etc. 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:34

Karoleena to tak nějak vystihuje jistou část společnosti. Všichni se přizpůsobte mě, Já Já Ja, jenom Já. Nechci být ničím omezován, ale já mám právo na vše. To mají doufám alespoň doktorát že sexuologie? 

Je to strašné. Já jsem si o sobě vždy myslela, že jsem celkem asocial, ale v podstate každý tyden zjistím nějakou novou věc, která je pro část lidí nepřekonatelný problém v občanském soužití.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:37

Kokoska Ja ten detský hluk miluji. Ještě doma u našich byly vždy otevřené okna a celým sídlištěm se v létě navečer ozýval takový jako hluk hrajících si děti. Je to úplně v pořádku a myslím, že slabším jedincům by pomohlo přenastavit svůj postoj k tomu. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:48
Reakce na Kokoska:

Karja bydlela jsem na kopecku nad skolkou 15 let a nasi maji skolku vedle baraku. Co si budem povidat, ty deti řvou, jsou to holt deti. Ale venku nejsou cely den, neni to k neziti.

​moje máma má dům vedle školky a víc než děti mi stejně prudí soused odvedle, co si griluje s kámošema do noci na zahradě a celým vnitroblokem ce nesou ty 'moudra' co tam proklamujou..zlatý děcka :)

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:48

Karja No, ideální sousedství, pokud nechodíš na noční a nepotřebuješ se přes den vyspat ;o)

To mám teda ze zkušenosti, kdy nám nějaká ženská přišla na dětské hřiště vynadat, že ty děti moc řvou, když ona chce spát.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 14. prosince 2021 23:49
Reakce na Karoleena:

stes No v jedné naší městské části onehdá bylo velký občanský povstání, když se rozšířila informace, že se tam má stavět dům pro seniory, mezi hlavní argumenty patřilo "budou tam často jezdit houkající sanitky" a "zhoustne provoz a ubude parkovacích míst" nebo tak něco, já fakt nevim, kam na to ti lidi chodí... 

No a to bydlení pro autisty, to je jak relativně nedávná dost podobná kauza ve Svitávce s rodinným bydlením pro mentálně postižené, to je tu taky nedaleko, tam to fakt klika odpůrců úspěšně vyvzdorovala. Našla jsem si i ty jejich super výroky: "Všichni jsme sexuální bytosti, i ti, co jsou mentálně postižení. Pokud se v mentálně postižených nahromadí sexuální energie, mohou být agresivní.", "Já v žádném případě nebudu vychovávat svoje děti vedle 12 mentálně postižených lidí." Fuj.

​ješišmarná to je nesnášenlivosti! Já taky nechci bydlet s takovýhlema blbečkama v okolí ale jsem tolerantní a vydržím to..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2021 00:00

DruI tady je školka a několik hřišť v každém rondelu, zavřená okna to spolehlivě odhluční. Tyhle stížnosti mi dost lezou na nervy.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 07:54

continuity Ale kdeže, chatařům vadí kokrhání kohouta, štěkot psů, smrad z hnoje, koně a ovce v ohradě. A znám paní, které vadí letní zábavy venku, asi kilák od její chatičky.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 08:20

Kan to si nevybereš, sem, do těsného sousedství dvou letišť, se neustále stěhují lidi, kterým vadí letadla

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:19

Pinot Noir To já už zažila že vadí zvonkohra na terase,  ohýnek na opékání buřtů a vůbec nejlepší "sousedka se opakuje nahoře bez"to byl důvod k tomu, že chtěl neprůhledný plot výšky 3m

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:43

Pinot Noir Mno, to já znám jednoho, co si koupil barák na vesnici naproti kostelu a pak si stěžoval na obci a na biskupství, že zvoní zvony. Ty ale nezvoní každou čtvrt hodinu, ale jenom v šest ráno, pak myslím v šest večer a půl hodiny před mší.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 09:45

Pinot Noir Ten Klokánek je hrozně smutnej. :-(

A připomíná mi to boje se sousedy mých nájemníků. Pronajímám byt romské rodině, jako jasně, jsou trochu hlučnější, ale ne zase nad míru, mají čtyři děti a v devět je tam klid (narozdíl od partičky fotbalistů, která bydlí naproti a mívají večírky do dvou do rána). Sousedi je mají taky jako první terč na cokoli. Minule mi volal předseda společenstva vlastníků a prý, že na půdě je nějaká stará sedačka a že to tam 100% dali moji nájemníci a ať to laskavě vystěhují. Když jsem se ho zeptala, jestli si vážně myslí, že by stěhovali obrovskou sedačku z přízemí čtyři patra na půdu (zvlášť když mají nepoužívaný sklep hned u bytu) a nikdo ze sousedů je přitom neviděl, uznal že mám pravdu a asi to teda byl někdo jiný.  Paní přitom uklízí spodní chodbu každý týden i za ostatní, její muž vyváží z domu popelnice, když mají přijet popeláři...ale to nikdo nevidí. 

Offline Stará existence
285 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:26

Kan Asi je to všude stejné. K nám na vesnici se stěhují lidé, kteří si taky stěžují na štěkot psů a kokrhání kohoutů, na hluk z hřiště, který se odtamtud ozývá při nedělním fotbalovém utkání místních dětí, jední si postavili dům s bazénem vedle starousedlíků (bazén v těsném sousedství jejich zahrady) a pak jim vadilo listí z ovocných stromů , které jim padalo do bazénu a přesvědčovali majitele, ať ty stromy pokácí.

Tohle asi bude nějaká úchylka...

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:35

Karja

brrr rysamona Ounz Stará existence Ach jo... ale tak ono nebude náhoda, že se na vsi rozmohly takové ty hnusné šedé zdi místo plotů. U rodičů na vsi to dokonce někteří sousedi mají na té straně do pole!! (je to malá vesnice, prakticky jen dvě řady domů kolem silnice)

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 15. prosince 2021 10:41
Reakce na Garfie:

Pinot Noir Ten Klokánek je hrozně smutnej. :-(

A připomíná mi to boje se sousedy mých nájemníků. Pronajímám byt romské rodině, jako jasně, jsou trochu hlučnější, ale ne zase nad míru, mají čtyři děti a v devět je tam klid (narozdíl od partičky fotbalistů, která bydlí naproti a mívají večírky do dvou do rána). Sousedi je mají taky jako první terč na cokoli. Minule mi volal předseda společenstva vlastníků a prý, že na půdě je nějaká stará sedačka a že to tam 100% dali moji nájemníci a ať to laskavě vystěhují. Když jsem se ho zeptala, jestli si vážně myslí, že by stěhovali obrovskou sedačku z přízemí čtyři patra na půdu (zvlášť když mají nepoužívaný sklep hned u bytu) a nikdo ze sousedů je přitom neviděl, uznal že mám pravdu a asi to teda byl někdo jiný.  Paní přitom uklízí spodní chodbu každý týden i za ostatní, její muž vyváží z domu popelnice, když mají přijet popeláři...ale to nikdo nevidí. 

​pokud někdo má předsudky, tak je prostě 'chce' mít, toho nepřesvědčí nic, i kdyby to tam ta rodina obložila zlatem..každej se občas dopustí zkratovitého myšlení, ale tenhle ostrakismus je hroznej. Když se nad tím člověk zamyslí, tak se to týká celkem velkýho množství lidí, je spousta jedinců, kteří jsou jiní nebo patří do nějaké menšiny, ať už jinou barvou kůže, vyznáním, tělesným postižením, sexuální orientací, jsou obezní, narodili se jinde..dosaď si dál dle potřeby.

Musí to bejt frustrace velká, nikdy se 'nezavděčit' ať dělám co dělám, nevědět, odkud to přiletí tentokrát..