Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline bosibori
příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 16:08

Na tohle téma mi přijde "zábavné", jak se všude u aktovek řeší každý gram, aby toho děti moc netahaly, a pak přijde škola: "Přezůvky (cvičební úbor, tenisky, pomůcky na výtvarnou výchovu, geometrii, flétnu a noty...... atd. atp.) si děti nosí domů." 

Takže v důsledku nosí dítě denně další dvě kila věcí navíc. 

Online Garfie
28399 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 16:11

Tak já hlásím aktovka druháka a páťáka 5 kilo bez svačiny a pití. Do češtiny máme sešity tři (diktáty, písanka, čeština) plus mají čítanku, učebnici a cvičebnici, která vydá za učebnici. Mě zas nejvíc fascinuje soubor sešitů-notýsek aka žákovská, úkoly, vzkazy, vzkazy z družny ( za rok tak tři)...

Online continuity
42611 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 16:16

Garfie to mame taky akorat vzkazy bezne nemame, jenom notysek druzinovy. 

Offline Pinot Noir
29741 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 16:18

Musím se přiznat, že ze slov čítanka a písanka mám husí kůži. 

Online continuity
42611 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 16:18

Pinot Noir nejdriv budete mi Slabikar

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 18:04

Hlasim taky 5 kg. Cekala jsem trochu vic. Nema tam ucebnici a 2 sesity na extra jazyk.hodinu, svacinu a piti.

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 18:46

Garfie Hmm, když čtu ten výčet veci, tak tohle my se sambem v životě nedáme dohromady. Naštěstí nám vedle otevřeli nějakou alternativní školu, tam snad bude chodit jen s klackama:-D:-D

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 19:02

Karja kamaradka ma dite na alternativni skole, priprava projektu mne zni vetsinou jako atomovy program, vyzaduje se ucast rodicu na mnoha skolnich setkanich a akcich. Je to hrozne bavi, ale jako neni to pro kazdeho :)) davam prednost pisance a citance, i kdyz priznavam, ze se ve vsech tech vzkaznicich, notyskach a zakovskych se trochu ztracim. to si nastesti hlida dite :)) 

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 19:08

Lamicka Tak si zalozim vlastní skolu, bude se tam jen učit!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 19:41

Doporucovana vaha aktovky je max 10 procent vahy ditete. Zjistovala jsem to kvuli neobjasněným zdravotním problémům dcery, fyzioterapeutka říkala, ze příčina může být přetěžování páteře právě těžkými aktovkami, a že s tím ma problémy spousta dětí. Dcera vazí cca 30 kg a jeji aktovka vážila 6 kg, když měla mít potřebné. Vyřešila jsem to koupí základních knížek domu, to necelé petikilo mi za to rozhodně stojí. Kdo chce riskovat u vlastního dítěte, jeho volba.

Online Garfie
28399 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 19:57

Karja No taky bych se alternativní školy spíš bála, co se týká asistence rodičů  Jako já si na naši školu nestěžuju, požadavky na rodiče minimální, ale první nástup do první třídy je pro rodiče chaosáře a bohémy pochopitelně šok!! Naštěstí je u nás dcera ten nejpragmatičtější a nejzodpovědnější člen rodiny, takže to proběhlo hladce.

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 21:27

Garfie No, my nastesti ted mame v obci tu skolu rozumnou s rozumnyma lidma, ale nemusi to tak zustat porad:-D

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 21:35

Karja my máme obe deti na, no nie úplne alternatívnych, ale tým smerom šmrncnutých školách a projektov hafo, ale základný princíp je, že ich deti robia v škole samostatne. Akurát občas potrebujú pomôcť zohnať nejaký materiál, u dcérinej školy (štátne) bolo treba obča niečo doma vytlačiť, u syna (súkromná) majú aj tú tlačiareň k dispozícii.

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 21:35

ja mela v prvni tride taky 19kg, sousedovic chlapecek 16. synek by podobny vechytek, taky nemohl tj aktovku dostat na zada. jsem mu ji vzdycky zvedala aby se netrapil, to se minil prekotit:-) ale nikdy me nenapadlo to deckam nosit

10 sesitu na cestinu mela dcera v prvni tride, protoze ucitelka nestihala opravovat.. vzdycky po hodine vysbirala sesity a na druhy den misto aby jim je vratila, zalozili si nove.. 

Online continuity
42611 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 22:31

viktorka_od splavu no tak dobre, vyhrala jsi.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 22:56

viktorka_od splavu pripomnela jsi mi tim moji profesorku, ktera ztracela pisemky, takze jsme porad psali testy. 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 14. listopadu 2019 07:39

Dneska jsem zvážila synovi (9. třída) batoh, měl tam i svačinu a plnou láhev pití a bylo to 8,5 kg... dcera je nemocná, tak není co vážit, ale včera jsem pri tom, když jsem jí pomáhala s doplněním promeskany látky, zjistila, že s sebou každej den nosí asi pulkilovou tašku s fixama, zvyraznovacema atd. a nevypadalo to, že by se toho chtěla vzdát nebo aspoň ubrat čtvrt kila tuzek... ještě, že mají oba od první třídy topgal, ty batohy vydrzej fakt hodně 

Online Garfie
28399 příspěvků moje polička 14. listopadu 2019 07:46

Edge Jo, jako vyházet věci, co tam nemusí být, tak máme taky minimálně kilo dolů, aspoň u dcery :-D (ale vážila jsem teda jen to nejnutnější). Tahá s sebou zbytečně fixy, občas něco, s čím si s holkama hrají, rozečtenou knížku....ta svačina a pití jsou taky překvapivě těžké. 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 14. listopadu 2019 07:55

Garfieknizky jsem jí rozmluvila někdy ve 3. třídě ty fixy nevidím moc nadějně, ale zas na druhou stranu, je to její volba, když se s tím chce tahat... A to tam možná někde bude i čtvrt kila slizu, kterej teď je na prvním místě v oblíbenosti jejích hraček ... největší radost ze všech dárků, který dostala k svátku, měla z privesku na klíče ve tvaru hovna, kterej se dá naplnit slizem

Offline stes
9095 příspěvků moje polička 14. listopadu 2019 08:01