Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 12:58
Reakce na Karja:

baltik Prijde mi to ubohy, stejne jako mi prijdou ubohy ty narvany aktovky x kilama knizek, co deti nosi do skoly. 

​Taky to nechápu. My jsme mívali aspoň učebnice dvojmo - jedny ve třídě a druhý doma, abysme se s tim nemuseli furt tahat...  a u zřítelnice snad vůbec žádný učebnice nemaj: dá si klíče do kapsy a odtančí do školy

Offline Karja
44411 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:08

barbucha No, my meli aspon na stredni skrinku, ale tam si clovek uz v tom vyssim veku dokaze pohlidat (nekdy), co si kdy domu odnest a kdy ne.... Jeden spoluzak si vedl desky ala vysoka skola, proste jeden ,,sesit na vsechno,, a jako I na tom gymplu se mohli ucitele v tom prvnim druhym rocniku zblaznit. Bych to zavedla uz od treti tridy pomalu. Ty obri narvany aktovky mi fakt nejdou pod fousy, sambo ten se z toho teprve zblazni:-D,ten bude holku posilat se svacinou a propiskou v takovym tim pytliku na cvicky:-D. 

Online Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:11

barbucha ale tos musela mít nějaký potvrzení od doktora, jinak to běžný nebylo, že by byly dvoje učebnice, u nás to měla jen jedna holka s cukrovkou 

Offline Sweet Potato
40074 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:15

Potrefenáhusa Přesně. Buď potvrzení od doktora nebo někoho, kdo ti je sehnal ze známosti. To bylo hodně nadstandartní. Jedna z mála výhod učitelské dcerky.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:15

Prosim vás a co dítěti těch pět knížek na zádech uděla??

Offline Karja
44411 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:18

Mutziputzi Ty jo, nekdy se na ty aktovky podivej, jak vypadaj, mozna to prehanej samotny deti a mozna I rodice, ale prijde mi to ujety do prace bych to teda denne tahat nechtela....no v ruce bys ten batoh neunesla;-)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:20

Mutziputzi tahaji toho strasne moc. Kolikrat mam tasku problem zvednout, kdyz dceri pomaham s batohem na zada. Nic zdraveho pro zada to neni. Schvalne to dneska zvazim :))

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:20

Karja Aktovku s anatomickejma zádama a čau, dyk ty děti sou líní, hrbí se, málo se hejbou a eště úlevy? To by vedlo k úpadku

Offline Sweet Potato
40074 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:21

Ono to nenošení učebnic má taky odvrácenou stranu. 
Vyzkoušíš mne z XY? Vysvětlíš mi ZŽ? 
A dostanu k tomu cár papíru z pár hesly. Víc k tomu nemáme! Tak učebnici. Nemám. ??? Je ve škole. My ji nepoužíváme. Grrr.

Jinak dnes se hlavně na 1.stupni dost spojuje učebnice a sešit v jedno formou různých cvičebnic a prac. sešitů, velké formáty, sice brožované, ale i tak dost těžké. Takže aktovka je těžká i tak. 

Offline Karja
44411 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:22

Mutziputzi Myslim si, ze aktovky s anatomickejma zadama od lenosti a hrbeni teda nepomuzou;-). 

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:22

Potrefenáhusa 

Žádný potvrzení jsme nepotřebovali, všichni jsme byli zdraví (až na jednoho spolužáka kterej neměl ruku) akorát myslim že jsme si je museli zaplatit. Nějak se to tehdy organizovalo za celou třídu.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:22

Mutziputzi Co tak matně pamatuju, to je pět knížek, plus jedna dvě cvičebnice, plus pět sešitů, plus dva slovníčky, plus pouzdro, plus pravítka, plus svačina, plus ta samotná aktovka/batoh..

Offline Karja
44411 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:23

Isca No plus nejde jen o kila, ale samotnej princip, je to ujety proste! 

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:24

Karja Od lenosti ne, ale zabrání argumentaci přetěžovanou páteří..hele v Africe děti makaj v kamenolomech, krom toho že maj hlad!

20970 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:25

Isca no...10 kilo maximálně

Online Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:25

Sweet Potato já jsem se jednou asi v 5. třídě nějak omylem namanula v šatně k vyřazování starých učebnic z nějakýho skladu a nějak se mi povedlo si tam nahrabat to nejnutnější až do 8., takže jsem pak taky měla dvoje, jinak učebnice se u nás platily leda když se ztratily nebo poškodily na konci roku, možnost si je nakoupit teda jestli byla, tak k tomu asi nikdo z rodičů nebyl moc ochotnej 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:28

Já si pamatuju ze svých let na prvním stupni, že jsme si nesměli nechávat nic ve škole, skříňky za nás totiž nebývaly a v lavicích nesmělo nic zůstávat, no jenže z poznámek za zapomínání jsme měli takovou hrůzu, že nás většina tahala v aktovce permanentně učebnice do všech předmětů bez ohledu na to, jestli ten den zrovna byly v rozvrhu nebo ne, to bylo fakt těžký hrozněmoc, k tomu ty pošahaný třípatrový penály plný kravin, svačina, úbor na tělák obvykle pověšenej v pytlíku na aktovce protože dovnitř ho narvat už nešlo, aktovka zapnutá jen na jednu přezku místo dvou, a ještě jak jsme byli mrňaví tak jsme všichni vypadali jak obrovský aktovky dole s nožičkama... Přežili jsme to, ale divím se tomu!

Online Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:29

Karoleena to jste neměli ani pytle na výtvarku přivázaný na lavici, kam se dalo narvat kde co? 

Offline Karja
44411 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:29

Mutziputzi Jo 10 kilo to nic neni, kdyz nektere deti vazi klidne 25 kilo. Vsak si zejtra vem do prace 25 kilovou brasnu, narvi si to treba do kankena a nebo rovnou na hlavu, tak to nosi zensky v Africe;-)

Online Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 13. listopadu 2019 13:30

Karja ale v ruce jedině, žádný na záda!