barbucha tak to je u vývaru, který se vařil X hodin už asi jedno, ne? Akorát je čím dál silnější.
Omfg
No právě si myslím, že to dlouhý - prvotní - vaření už bohatě stačí... a když to máš přiklopený tak ti tam přece jenom něco zůstane. Ale několikerý převařování? To už ti tam nezbyde nic.
Ale jsem ráda že to tady čtu
Zrovna rajčata z lednice, studený až ledový, úplně nesnášim a milostpán je tam pere furt! Ode dneška zůstanou pěkně venku (jako zůstává všechno ovoce)!!
Celkově zajímavá debata, třeba se tady k tomu vývaru někdo vyjádří.
Napadá mě (jenom úvaha, nevím jestli je to pravda), že rozdíl u toho vývaru by mohl být třeba v tom, že několikanásobným ohříváním se snižují nutriční hodnoty.Vývar přece táhneš na nízkou teplotu a ohřívání je co nejrychleji ohřát a případně nechat provařit. A rozdílné technologie zpracování mají vliv na nutriční hodnotu. Kromě toho mně to přijde i dost neekonomické a neekologické, protože ohřát větší množství sebere víc elektrické energie/plynu i času než ohřát malé množství co zrovna sníš. Může se zdát, že jde o malé hodnoty, ale když to spočítáš za celý rok, tak by byl možná člověk překvapený.
Černá kočka My doted platili asi 250 mesicne ma plyn, to jsou asi horsi veci. ohrat samotnou porci je mikrovlnka a to je blby. Do lednice se, jak uz jsem psala, nevejdu, v byte teplo a balkon nemame, tak jsem moc neprisla na jiny reseni, no.
Solathis a proč nejde ohřát jedna porce na plynu? ![]()
Solathis To nebylo přímo na tebe, mě spíš zaujala ta následná debata o tom, jak je to vlastně správně a jaké jsou rizika (jestli vůbec) toho ohřívání celého množství pořád dokola. My třeba mikrovlnku nemáme vůbec a polévku ohřívám tak, že vždycky odeberu takové množství, které sníme do malého hrnce a ohřeju jenom to. Lednici mám teda přizpůsobenou tak, aby se mi tam větší hrnec vešel, podle toho jsem tu ledničku i vybírala. A to ekonomické a ekologické hledisko, jsou samozřejmě mnohem horší a energeticky náročnější věci, ale mně i takový pohled na věc přijde důležitý.
Solathis tyjo, a hrnec tak velkej, že se nevejde do lednice, sníte za den celej? To je hustý. Já jsem měla za to, že jsme docela polívkožrouti, ale ten velkej hrnec máme na dva dny, občas zbyde ještě i třetí ![]()
Já teda vývar vařím dlouho, pak ochladím (v zimě terasa, v létě hrnec do dřezu s ledovou vodou), do menšího hrnce naleju to, co sníme do druhého dne a zbytek rozleju po porcích do sáčků do mražáku. Do 14 dní to sníme, pak vařím znovu. Škoda, že sem nechodí Grossularia, jednou to vysvětlovala na MP a já už si to přesně nepamatuju, proč opakované převařeni situaci rozhodně neřeší. Bakterie asi zabiješ, ale rozjíždí se tam jiné věci.
999 jj taky hned porcuju do pytliku do mrazaku. Radsi si to druhej den rozmrazit, nez riskovat
999 to ochlazení ve dřezu je super nápad, to rozhodně použiju.
Černá kočka ja ja lednici podedila, ale novou (a k ni mrazak) budu jednou vybirat tak, aby se mi vsechno veslo. Aktualne mam v mrazaku dve porce hovezi polivky a tak pul litru kureciho vyvaru (k tematu, i nejaka zmrzka by se nasla. A bylinky!).
žluťásek Ja snim na jeden zatah 6dl ani nevim a jsem schopna jist jen polivku, klidne 4x denne. A manzelovi nalivam do pul litroveho hrnku...
999 dělám to taky tak. Pro jednoho ze synů je vývar jediné vařené jídlo, které jí, takže ho má denně. Tak aspoň střídám druhy masa na vývar, takže pytlíčky v mrazáku jsou u nás naprostá nutnost.
Případ té nešťastné holky zase ukázal obludnost vrcholového sportu, zvlášť v některých odvětvích a zemích.
Pinot Noir 999 A mrazite jen vodu nebo i s masem a zeleninou? Já jen vodu, ale to potom práci moc neulehci, ale zmrazit to celé nemám ještě vyzkoušeno.
Sweet Potato Prijde mi to hrozne cele. Videla jsem ze zaznamu jizdu vsech tri rusek a nechapu, jak se v takovych devcatkach vezme ta sila. Ta stribrna mela asi 2.nejtezsi jizdu...mezi muzi, silenost. Strasny dril, rok dva na vysluni a pad do zapomneni. A lito je mi tak nejak vsech stejne, jedna zdegradovana, druha zklamana a o vitezku se vlastne nezajima nikdo.
Karja já mrazím taky jen vodu, ale obvykle mám v mrazáku bokem zeleninu na kostičky a o maso v polívce u nás nikdo moc nestojí. Takže pak jen rozmrazím vodu, hodím do ní tu zeleninu, nudle a za deset minut je hotovo.
Ten zoufalý výbuch stříbrné byl děsivý.
Strašný mlýn na lidi. Vezmou dětičky, vyždímají, rozdrtěj, v 18 odkopnou.
To je důvod proč jsem kategorii "žen" v krasobruslení přestala od doby Kostnerové úplně sledovat a koukám už jen na tance.
Evaeva A na co to maso teda použiješ? Do omáčky? Nebo děláš vývar jen z kostí?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“