Kan ja mam ve sklenenych zavarovackach v mrazaku bylinky.
Omfg
Diky moc všem za příspěvky. Mně většinou zbyde do mrazáku jen vývar ze slepice, protože ten je z celé hodně silný a to pak nesníme rozredene tolik litru. Takže to jsem zatím dělala podle kuchařky pro dceru a to jest zmrazit čisté a pak po rozmrazení do toho vedle uvařit kuřecí prso a zeleninu. Tak když mi něco zbyde jiného tak to zkusím, ale nutit se do toho teda nebudu.
Jinak dělám vývary kuřecí, králičí, vepřové a hovězí. Teď jsem dělala dvakrát kachní převážně z té hrudní kosti a bylo to dobré. U nás to hrozně jede,dvakrát do týdne vařím veliký hrnec na dva dny, ale moc se s tím nedělám, kolikrát to ani neochutnam.
Ginger Tak bylinky mrazem nepracují.
Pinot Noir Jo takhle vývar plus to maso si varivaval sambo dost. Taky mu to tak chutnalo, prostě si to nakrájel na tenké plátky jak do pho. Ale to ono nevím jak vaří, to se možná vaří rovnou nakrájené.
No a ještě jsem zapomněla, že mi z té slepice zbyde poměrně dost masa, tím jak půlku vývaru zmrazim a to jsem minule naložila na čínu a to bylo hodně žravý, na druhou stranu jaký maso naložené v sojovce není žravý!:-D
Kan Vepřová žebra z polívky jsou super, ale já z n8ch vařím, jen když koupím kotletu s kostí vcelku a to jsem už dlouho neeudělala. Vlastně proč?![]()
Jinak občas dělám vývar s oháňky a ten je taky dobrý.
Kan dávám do zavarovacek do mrazáku bezne - polevky, omáčky.
Kan dotaz nebyl na mě, ale já mám skla v mrazáku hromady. Už víc lidi se nad tím podivovalo. Začala jsem s tím, když jsem vařila dětem domácí prikrmy, kupovane mi nejedli, tak jsem do sklenicek od marmelád začala dávat do mrazáku, vyvary dávám běžně v zavarovackach různých velikosti. Nesmí se to naplnit úplně do plna, musíš nechat nějaký prostor na rozpínání. Vyhovuje mi to velmi, plastu se radši vyhnu, když to jde.
Jinak vývar mrazim část čistý, část s masem. A maso nevyhazuju, k hovězímu skoro pokaždé hodím i kus pěkného liboveho, muž to miluje s krenem. Ty menší kousky oberu, aby zbylo jen čisté maso, dřív jsem je používala do prikrmu, jak se to vaří dlouho, jsou fajn i pro malé děti, teď to prihodim do kuskusu, smazene ryze nebo různých cockovych směsi apod, překvapilo mě, ze někdo maso vyhodí, osobně k tomu nevidím důvod.
Kan jo, to se nemá? U nás doma se to tak dělalo odjakživa ![]()
Já taky čistý vývar do sklenic od okurek. Nikdy žádný problém.
Já to maso do mrtva vareny z vývaru mám ráda, hovězí teda. Klidně jen tak... vlažný, s chlebem a hořčicí
vařený hovězí s horcici (a worchesterem) je jedno z nejlepších jidel na světě totiž
a já mám rada i tu domrtva uvarenou mrkev, davam ji hodně, ale když dělám ty hodiny taženy vyvary, tak tu zeleninu po nějaký dobe vyndavam (a pak zase na konci vracím), ale často dělám jen z hezkyho masa a varim to všechno jen dokud maso není vařený
a pho
Karja Mrazím jen vodu. Tak nevím, jestli neulehčí, ale zrychlí stoprocentně :-). Manžel chce klasické nudle a hrášek
Ten je jak zřítelnice
Vařím jí vývary do foroty, z kuřete vyškubnu prsíčka (ty sníme extra udělaný na pánvi) a zbytek se zeleninou vyvařím do mrtě, všechno přecedím a čistej vývar naperu v krabičkách do mrazáku. Než odjedu, musí bejt aspoň jeden šuplík plnej! Emma si pak do toho zavaří akorát nudle a nasype hrášek, jinak to nejí...
Část zbytků, pokud jsou poživatelný, nasekám do polívky "pro dospělý", to má rád zeť
Doma si dělám vývary taky, ale z hovězího - to pak putuje Poppy do misky a já si dělám noky...
Vývarové téma je fajn. Já mrazím čistý vývar ve via kelímcích a používám ho na další vaření, na vývar jsem ho ještě nikdy nerozmrazila, ale za možnost to považuju. Hovězí z žeber, když je ho hodně, užírám při obírání. Část vracím do polévky, a když ještě zbyde, používám ho do smažené rýže, kterou děti milují. Zeleninu dávám vcelku, na konci ji vylovím, někdy si mrkev dá kocour, jinak vyhazuju a dávám s nudlemi povařit čerstvou zeleninu na kolečka.
dynda zkusím dát mrkev kočce. Asi si bude myslet, že jsem se zblaznila.
dynda Taky tak, vždycky po přecezení odeberu do jedné, dvou krabiček čistý vývar a dám do mrazničky a používám na další vaření. Šlo by i na jídlo, ale na to si u nás většinou nikdo nevzpomene, tak vytahuju když dělám rizoto.
Vývar vařím z hovězího masa, někdy dostanu slepici, ale nejčastěji kuřecí sketely ke kterým taky občas přihodím kuřecí prsa a úplně nejradši mám vývar z krůtích horních stehen. Maso, které z nich oberu potom buď dochutím, trochu opeču na pánvi a plním jím tortily (příště podle místních tipů udělám smaženou rýži) nebo namelu v takovém tom mini food procesoru, smíchám s vajíčkem, strouhankou a bylinkami, udělám kuličky a ty buď upeču na pečícím papíře a máme k tomu rajskou omáčku/ bramborovou kaši a nebo ty kuličky uvařím ve vodě a dávám je jako knedlíčky do toho vývaru.
Karja Třeba si řekne, že je dost, že tě to konečně napadlo
.
Karja mrkev z vývaru milovala naše fenka. Vždycky už u mě stepovala, abych na ni náhodou nezapomněla.
Karja nevím jak vaše kočka, ale naše milovala čínské zelí:)

tv a původně hezká holka...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje