Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2022 17:48

continuity taky peru v dm prášku, gely a kapsle nepoužívám, vyjma sportovních věcí. Tablety do myčky mám taky z dm, tu eko řadu. Akorát si nerozumí s eko režimem mytí, při té nižší teplotě se nerozpustí.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 17:50

Evaeva já používám perwoll na vlnu a na sportovní veci a ten je taky vcelku ok podle složení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2022 17:53

continuity já mám nějaký gel z dm

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 07:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosím vás, ze jsou ty konvenční praci, myci a čisticí prostředky strasny sracky (chemicky dryjaky), skodici životnímu prostředí, to už se ví davno, ne?

​presne, ja jsem uplne prekvapena z toho, kolik lidi to prekvapilo, ja mam povedomi o tom uz nekdy od detstvi (asi jak jsem na zachode pri nedostatku jineho ctiva studovala etikety cisticich prostredku

Offline Garfie
27856 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:00

mnum No a já jsem doufala, že se od dětství mnohé změnilo! :-) U čisticích prostředků by mě to nepřekvapilo pochopitelně vůbec, ale pořád jsem očekávala, že prášek na praní nebude taková síla. 

Online Pinot Noir
29244 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:51
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosím vás, ze jsou ty konvenční praci, myci a čisticí prostředky strasny sracky (chemicky dryjaky), skodici životnímu prostředí, to už se ví davno, ne?

​Přesně. To překvapení mě překvapuje. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 11:36

Garfie tak kdyz ma odstranit i ty nejodolnejsi skvrny bez predepirani, musi to byt poradna chemie (moje laicke uvazovani). Ale ja tyto prasky typu Ariel, Persil nekupuji uz asi 10 let, vadi mi, jak jsou silne parfemovane, takze ani nevim, zda jsou opravdu tak ucinne jak hlasaji reklamy  

Offline Garfie
27856 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:05

mnum Já je nekupovala nikdy, nesnáším parfémované prášky, vůbec nevím, co mě to popadlo.  Jako v obchodě bych ho nekoupila, na tom Rohlíku jsem klikla na akce, byl tam, frkla jsem ho do koše úplně bez přemýšlení. A teda vyprala jsem jednou a jak říkám, flek od make-upu stejně nevypral. 

Offline Mohučanka
7304 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:52

A teď si představte, že moje máma mi vyprala noční košili z porodnice ariel kapslí programem 20 minut, 40 stupňů. Když mi ji manžel přinesl, omlouvám se, ale málem jsem se z toho odéru poblila. 

Skoro se divím, že se ta košilka nerozpadla

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 13:09

mnum  celkem čumim, kór když se někde hned vedle někdo podivuje, že jsou lidi co neví jak strašně přírodě škodí přílišné nakupování oblečení

Offline Lenka22
2517 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 13:25

Garfie ještě navíc Procter stále jede v Rusku, neodešli odtamtud.

Offline Garfie
27856 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 14:20

viktorka_od splavu To není vedle, to je navazující diskuze.

Offline Lamicka
14111 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 14:34

Potrefenáhusa ja to teda vim, ale priznam se, ze jsem se u nekolika druhu cisticich prostredku vratila k chemiii, protoze na neco jsou proste ucinejsi a to o dost.

Offline Lamicka
14111 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 14:37

mnum Ariel apod. pere stejne jako Jelen nebo Frosch, jedine co mi nesedelo byl nejaky gel z DM, ten nevypral nic. 

Offline Kokoska
33977 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 14:40

Peru v Persilu, na krabicich s praskem krome varovani o drazdivosti pro oci neni nic. Na krabici od kapsli je i o tech vodnich organismech, ale kapsle uz nepouzivam, koupila jsem ty eco bars, ze je tam o 90% min plastu. Papirovou krabici od nich nemam, abych se podivala, prendala jsem to do te od kapsli. Ze by ty skodliviny byly hlavne v tom obalu kapsli? Persil pere dobre, hodne odolne fleky pred pranim prejedu zlucovym mydlem a dobry. Ty tycky mi prijde ze moc nevoni, prasek jo, ale neni mi to neprijemne.

Offline Gatita
8423 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 14:52

Garfie a nechces to nekomu dat?spousta lidi ma tyhle prasky rada. Ja peru casto v jelinkovi nebo v jakemsi senzitivnim prasku bez vune z dm, ale tam me sejri ta jejich mikrobaleni - to je hned pryc. Ted zrovna jsem koupila v lidlu v te jejich xxxl akci dve velka baleni persilu, vyslo to proste dost vyhodne a uchvatilo me to velke baleni. A taky me v tu chvili nenapadlo to resit, mam to z '90 zafixovane z reklam jako "lepsi prasek". Vune je to teda dost intenzivni, ale vyrazku nastesti nemame. Pak se zas vratim k tem min agresivnim. 

Offline Garfie
27856 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 15:02

Gatita Když mně přijde, že když to někomu dám, tak je to vlastně fuk, rozumíš, je jedno jestli to spotřebuju já nebo někdo jiný. Už tak si připadám trochu jako kráva, že jsem to vůbec koupila  tak k tomu ještě představa, že to někomu dávám se slovy, hele koupila jsem to, ale na mě je to moc neekologické a voňavé, tak to prosím spotřebuj ty....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 15:20

mnum  celkem čumim, kór když se někde hned vedle někdo podivuje, že jsou lidi co neví jak strašně přírodě škodí přílišné nakupování oblečení

​Haha. Lepší je to tričko za 150 z Tesca přece! 

Offline Gatita
8423 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 15:27

Garfie chapu, vnimala bych to tak, ze to aspon nekomu poslouzi, kdyz uz. Jinak se priznam, ze se v tech slozenich vubec nevyznam! Nevim, co je odbouratelne, a co ne. Beru to ciste intuitivne (neni to parfemovane=je to mensi sajrajt), nebo podle nejakeho labelu na krabici. A jednou jsem zjistila, ze se ta ekologicnost tykala jen obaloveho materialu, ne toho prostredku samotneho

Offline Garfie
27856 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 15:44

Gatita Jo, to taky často bývá!