Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 15:47

K tématu, aktuální d test. Zajímavé je srovnání s čistou vodou. Překvapilo mě, že jelen gel na barevné je na tom s nežádoucími látkami bledě.

Offline Krehutka blogger
3525 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 16:15

Evaeva? já to teda čtu úplně obráceně, 92 %, po vodě nejlepší 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 16:31

Krehutka já mluvím o gelu. Prací prášek má sice dobrý výsledek, ale zase podle testu moc nepere

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 16:33

Krehutka prášek jo, Evaeva mluví o gelu to je průser 

Jak to tak vidím, když to člověk moc nechce řešit, vždy je lepší prášek než gel. 

Offline Garfie
27855 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 16:43

continuity Jo, přesně tak. To právě říkala i ta známá, co má domácí čističku, že je upozorňovali, aby se vyhýbali gelům na praní i takovým těm gelovým tabletám do myčky. 

Offline Krehutka blogger
3525 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 17:53

Evaeva ten jsem úplně přehlídka, promiň 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 18:23

Evaeva Za a) gely obecne o za b) jelen neni zadna eko znacka, jen je to revitalizovana stara ceska znacka a na tom temi obaly kapitalizuje.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:16

Když už se tu pere, mám jeden dotaz. V návodu k nové pračce je u hodně programů doporučený pouze gel, ne prášek, ale už tam není důvod. Máte někdo informace, proč by měl být gel lepší? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:27

Ignis já myslela, že jsou pro pračku naopak horší, že se hůř vymývají a různě se jí usazují uvnitř

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:33

Evaeva Přesně tak a do sušičky už úplně nevhodný. 

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:52

Ignis Podle mé zkušenosti se u některých kratších programů nestihne prášek pořádně rozpustit a dělá pak na tmavém prádle mapy. Ale můj "prášek" je nastrouhané mýdlo s jelenem smíchané s prací sodou, takže je možné, že to bylo jen těmi kousky mýdla a normální prášek by to neudělal.

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:00

gtea mně přesně tohle dělaly ty kapsle (kdysi jsem je párkrát koupila), prášek nikdy

Offline barbucha blogger
34963 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:23
Reakce na Hanka H:

Lilly_Ku Pokud kupuješ online, dost často se nedopátráš, kde bylo zboží vyrobeno, dokud ho nemáš v ruce. 

​To mě dost mrzí na cosákách, že v e-shopu neuváděj zemi původu. Arket to dělá, i jiný (třeba HM, Weekday taky)... tak je jednodušší se některejm nežádoucím i vyhnout.

Ale i tak - scuba hadry jsou všechny dělaný v Číně a pokud je chceš... Naopak zas třeba ty trika šijou cosáci hodně v Turecku nebo Portugalsku - ale ne 100%, objevila jsem doma samozřejmě i Bangladéš a tak buď musíš do kamenný prodejny nebo si to odpustit. Nebo nakupovat jen v Arketu apod., což je ale těžký když se ti nejvíc líbí něco od cosáků

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 16:07

Evaeva Jelen gel pro deti jsem si kdysi koupila a to se neda, strasne to pradlo smrdi. Jinak prasek od nich mam, mela jsem FeelEco a dalsi eco znacky z mydlovych orechu apod. a vubec nepoznam co lip/hur pere. Spis zalezi na programu a vycisteni pracky . Na skvrny mam zlucove mydlo. No ale casem az spotrebuju vetsinu nasyslenych prostredku asi prejdu na kombinaci jedla soda+ocet, to je snad na vsechno.

Offline AprilTwelve
1006 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 16:18
Reakce na gtea:

Ignis Podle mé zkušenosti se u některých kratších programů nestihne prášek pořádně rozpustit a dělá pak na tmavém prádle mapy. Ale můj "prášek" je nastrouhané mýdlo s jelenem smíchané s prací sodou, takže je možné, že to bylo jen těmi kousky mýdla a normální prášek by to neudělal.

​taky peru v tomhle prasku a místo aviváže redeny jablecny ocet s pár kapkami esenc. oleje  a vyřízeno...  u toho tmavého se to občas nerozpusti,  ale to bych řekla je spis krátkým programem, když dám jen poloviční davku... no a pak když prezenu množství prádla 

Offline Sweet Potato
39515 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:37
Reakce na gtea:

​Udělal. A taky umí špatně rozpuštěný práček vyžrat dírky.

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:31

Ad praní, my jsme se jednou po Jelenu oba osypali a drbali jak s blechama. 
Koupila jsem teď párkrát na rohlíku ty prací "papírky", nebo "destičky" či jak to nazvat, ale to je principiálně asi koncentrovaný/dehydratovaný gel...? Netušíte někdo?

Offline slniecko admin
19249 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 23:33

Jeleňa som pozerala a teda nejako prírodne ho nevidím. Som v tomto chtiac nechtiac dosť kovaná, lebo obe decká zle reagujú na pracie prostriedky.

gtea keď periem s týmto, tak pri kratších programoch si to najprv nechám rozpustiť v pohári vody.

Offline Aranel
6273 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 12:03

Solathis Oni mají i to "staré" složení, ne? Jakože je to víceméně jenom mýdlo. Mně Jelen , ten základní prášek v papírové krabici vyhovuje, moc nevoní, pere v pohodě...

Garfie žluťásek Já bych ty kapsle odnesla do sbírky pro Ukrajinky. Chápu ten argument Garfie , že jim dávám něco, co nechci, ale tak je to s mnoha věcmi, oblečením, nějakými třeba šampóny a krémy, které jsem od někoho dostala, ale jsem na ně alergická nebo jsou pro jiné vlasy... a někomu to třeba vadit nemusí.

Už jsou jednou vyrobený a koupený...

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 12:06

Úplně vážně - kupuju na rohlíku, co z tamější nabídky byste tedy doporučily?

Na základě první reakce upřesňuji - chci v tom vyprat!