Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline stes
9521 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 11:15

Na mě vcera vyskočil clanek jak někde čtyřleté deti ve školce zbily a zkopaly spolužáka.  Prolítla jsem ho, takže detaily jsem si rada nechala ujít,ale bylo mi z toho regulérně zle, tim spis, že takhle starého vnoučka, neprubojnejsího, mame. Asi chyba učitelek,že k tomu došlo, ale i kdyby ne...co je to za deti...rodiny teda, že místo hraní nekoho bijou?? Ve 4 letech

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 11:33

stes proč chyba učitelek? Třeba zrovna na druhé straně zahrady s něčím pomáhala jinému dítěti nebo šla něco říct jiné učitelce, já nevím, asi to byla chvilka, kdy se to stalo, nevím, video jsem neviděla. Za mě teda jednoznačně vina těch, kdo takovéhle smrady vychovali

Offline Pinot Noir
30214 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 11:35

Mermaid to video je dost dlouhé. Nečekala bych, že ve školce budou děti mimo veškerý dohled tak dlouho.

Offline stes
9521 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 11:37
Reakce na Mermaid:

stes proč chyba učitelek? Třeba zrovna na druhé straně zahrady s něčím pomáhala jinému dítěti nebo šla něco říct jiné učitelce, já nevím, asi to byla chvilka, kdy se to stalo, nevím, video jsem neviděla. Za mě teda jednoznačně vina těch, kdo takovéhle smrady vychovali

​píšu asi...prý to trvalo dyl a učitelky jsou minimálně 2 az 3. Ale znovu opakuji....psala jsem asi.

No o vině rodičů neni pochyb.

Offline continuity
43991 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 11:49

dzizisketa to je ale rada pro ty oběte, ve smyslu veřejného ventilováni. 

Resp. řeknu to ještě jinak. Pokud už usoudíme, že na tuhle válku mám jako oběť dost sil, tak by bylo dobré to dotáhnout do konce a využít všechny prostředky, které jsou k dispozici, včetně třeba podání trestního oznámení. Pokud to přerůstá do fyzického světa, tak je to zcela na místě. 

Pokud jde o boj proti dezinformacím, tak tady je určitě shodneme, že je s tím potřeba něco (hodně něco) dělat, ale nevím přesně jak to souvisí s probíraným tématem, kromě faktu, že obojí začíná v kybernetickém prostoru. 

Offline continuity
43991 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:11

Mermaidučitelky tam nejsou na ozdobu. Ve školkách jsou děti od tří let a málokterý rodič si lajzne pustit tříleté dítě z očí na tak dlouho. Sveruješ je jinym dospělým s tím, že předpokládáš, že se jim nic nestane. Mmch dozor ve třídách i o přestávkách je běžný i v prvním třídě na základní škole. Právě, aby se něco podobného nestalo.

Za nejotřesnější ovšem považuji vyjádření otce, že se to se školkou snažil řešit a byl odpinkán. 

Offline Kokoska
35351 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:14
Reakce na Karja:

viktorka_od splavu To si myslim, si taky napsala dobře, ti mladší už to fakt nemají moc oddělené, nebo neřeknou, jo to je virtuální svět, jinej svět...atd atd. Je to už prostě svět no!

​Coz me trochu desi. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:21

continuity já nerozporuju odpovědnost učitelek, jen říkám, že se v téhle chvíli neví, proč nezasáhly hned, třeba zrovna mohly řešit dítě píchnutý vosou, ale hned se vynáší soudy, jak selhal dozor. Hlavně by mě zajímalo, jestli někdo bude řešit, co jsou zač ti malí šmejdi, ve čtyřech letech by už dítě mohlo vědět, že není v pořádku jiné dítě kopat do hlavy, ne?

Offline Karja
45113 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:25

stes Taky jsem to zachytila, neznám všechny podrobnosti, ale bylo to poměrně dlouhé, dětí tam bylo dost, takže i těch učitelek by tam mělo být více.Pochybuju, že se stala nějaká nenadálá situace typu, někoho štípla vosa, všechny učitelky zasahovaly a proto tam děti byly samy, protože takováhle situace strhne ty děti zase k těm učitelkám "na čumandu". Takže strašný, podle mě je to velký zanedbání ze strany pedagogů, pokud se toto stane v předškolní instituci... Stačí dva grázlíci a věřim, že i nějaký malý neprubojný vnouček si v tomhle věku může přijít přisadit, to asi nebylo x dětí ze strašnejch rodin.

Offline Tabea
8439 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:28

Nevím o tom vůbec nic, ale chápu vás dobře, že je z toho video? To tam byla cctv nebo z jaké to je kamery?

Offline Pinot Noir
30214 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:28

Karja vidím to stejně.

Offline stes
9521 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:34

Karja úplně nechápu tvou větu o neprubojnym vnučkovi, resp. Ty jsi nepochopila muj příspěvek.  Protože ja to o svým vnukovi myslela tak,že by nedej bože byl tim bitým. 

Offline Kokoska
35351 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:37

Tabea natocila to nejaka pani, kdyz slysela kricet deti. Zvlastni, ze to ucitelky nezaznamenaly a cizi osoba ano.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:37

Karja přesně, ty děti prostě nesmějí být sami. A u nás teda fakt nejsou, i odpoledne na zahradě přesně vědí, kde které dítě je a na které si dávat pozor. A souhlasím i s tím strhnutím se davem.

Offline continuity
43991 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:37

Tabeanatočila to sousedka z okna, kterou přivolal rev. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:37
Reakce na continuity:

Mermaidučitelky tam nejsou na ozdobu. Ve školkách jsou děti od tří let a málokterý rodič si lajzne pustit tříleté dítě z očí na tak dlouho. Sveruješ je jinym dospělým s tím, že předpokládáš, že se jim nic nestane. Mmch dozor ve třídách i o přestávkách je běžný i v prvním třídě na základní škole. Právě, aby se něco podobného nestalo.

Za nejotřesnější ovšem považuji vyjádření otce, že se to se školkou snažil řešit a byl odpinkán. 

​

Offline Tabea
8439 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:43

Kokoska continuity Takže ona z okna natáčela, jak deti mlátí jedno dítě a nevlítla na ně?

Nezařvala z okna, neběžela tam, nezavolala do školky, proč tam nejsou učitelky, ...

Offline Pinot Noir
30214 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:46

Tabea a kdyby to udělala, zase se to ututlá a bude se to dít znovu. Obviňování té paní, která to natočila, nechápu. 

Offline Karja
45113 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:46

stes Já to pochopila. Jen jsem se vyjádřila k té vině rodičů, děti pod vlivem kolektivu dělají chyby velmi snadno, zvlášť takhle malé.

Offline dzizisketa
9075 příspěvků moje polička 17. zaří 2026 12:51

continuity 

Nesouhlasím, že jde o nesouvisející jevy, naopak. IMHO je to podle mě zřejmé, že se jedná o dvě strany téže mince. Ne ve smyslu, že by šlo o stejnou množinu jednotlivců, ale že jde o symptom nějakého rozpadu společenské soudržnosti, která jde do karet nehodným lidem a uskupením, nejen tedy Rusku. Když je tvůj nepřítel úplně kdokoli, koho potkáš online i offline, gayové, ženy, cizinci, soused chodící na ryby, spisovatelka píšící o minulosti... tak se pak težko dá do kupy společnost k nějakému hromadnému usilování nebo bránění něčeho/někoho/se.