Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2026 13:00

continuity já si myslím, že legitimní jsou oba přístupy. Ani se nevylučují. Blokovat, nahlašovat, mazat... a zároveň upozorňovat, že takové chování není v pořádku a páchat osvětu. Ten dotyčný z příspěvku se možná za nos nechytí, ale někdo jiný třeba jo.

Offline Sweet Potato
40798 příspěvků moje polička 14. zaří 2026 13:14

EvaevaA hlavně to třeba někomu jinému ukáže, že si podobné chování nemusí nechat líbit.

Příliš často totiž jde číst "to si přece nemůžeš brát, někdo neznámej z netu tě nemůže ranit..." Ale může. A není to tvoje slabost nebo chyba.

Offline Pinot Noir
30214 příspěvků moje polička 14. zaří 2026 13:15
Reakce na Sweet Potato:

I když tady jsem se původně pozastavovala spíš nad tím, že autor hororu musí být psychopat. (A představitel dokttora Štrosmajera či Sovy mi odoperuje slepák)

​Mně hlavně připadá, že těmto lidem vůbec nedochází, že třeba ty knihy o Pankráci nejsou fikce, ale vycházejí z reálného základu. To jsou přesně ty osoby, co pak vzdychají po "starých dobrých časech, kdy bylo všechno lepší". 

Offline Pinot Noir
30214 příspěvků moje polička 14. zaří 2026 13:16
Reakce na Evaeva:

continuity já si myslím, že legitimní jsou oba přístupy. Ani se nevylučují. Blokovat, nahlašovat, mazat... a zároveň upozorňovat, že takové chování není v pořádku a páchat osvětu. Ten dotyčný z příspěvku se možná za nos nechytí, ale někdo jiný třeba jo.

​Souhlasím.

Offline Zuzuli
3913 příspěvků moje polička 14. zaří 2026 15:32

continuity ja teda oznaceni "ctvrte cenove" nepovazuju za oznaceni nejakeho stupne vzdelani/nevzdelani. Spis obrazne jako nejakou zaplivanou nadrazku, kde vedle sebe sedi treba topic, instalater, psychiatr a inzenyr a spolu nadavaji na system a jak jim zase zdrazili pivo. Pamatuje si nekdo ten asi devadesatkovy sitcom Hospoda s Naroznym?

A u toho nahlasovani a blokovani prispevku si efektivitou nejsem jista. Kdyz jsem asi tri roky zpet nahlasila par prispevku na fb me tchyne, ktere byly plne dezinformaci, nabadani k nasili, AI montaze a deepfake videa. I jsem ozdrojovala vysvetleni, ktere po me fb chtel, proc to nahlasuju. A fb mi po mesici jen napsal, ze chape, ze to asi neodpovida tomu, co bych chtela vidat, ale ze to jejich uzivatelsky kodex nijak neporusuje, takze to mazat nebudou. To byla asi posledni kapka a od te doby na tuhle sit (ctvrtou cenovou) nechodim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2026 15:52

Zuzuli to nebyla čtvrtá cenová, v tom seriálu

Offline continuity
43991 příspěvků moje polička 14. zaří 2026 16:39

Zuzulijá jsem to nemyslela, že to vyřeší FB, ale pokud existuje skupina se schvalováním členů, tak to obvykle dala správce té skupiny. Ten může příspěvky normálně mazat (FB moc nepoužívám, ale naše místní správcová to drží pevně v rukách a maže i inzeráty nebo politické příspěvky.)

Na ty globalni úrovni lze vyřešit účty, které nehlásí víc uživatelů (odhaduji tak nižší stovky, několik lidí z obou táborů už takto o účet přišlo). 

Offline barbucha blogger
36345 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 00:18
Reakce na 711990:

barbucha no lidi si myslej, ze na internetu muzou psat veci, co by nazivo nerekli. Akorat ze ne. A proto je to potreba pripominat. 

​No, mně tohle žalobníčkování připadá dost ubohý. Já jsem tým ignorovat, nereagovat (případně mazat/blokovat).

A není pravda, že naživo to neřeknou. Kolikrát slyším na ulici věci... a přesně od takovejch domovnic co jsou proslulý svým zlatým srdcem a dobrotou (nebo si to o sobě myslej), a na internetu mají nepochybně ikonku s kočičkou nebo kytičkou. Připomínat, že takový paka jsou taky částí naší společnosti, netřeba, to je snad jasný každýmu. 

Navíc pokud se někdo hojně vyvěšuje na internetu, měl by počítat i s tím, že ne každej nad ním, jeho luzným zjevem a inteligentními názory, padne úžasem. Jasně že nemusí zrovna tolerovat nebo vítat nějaký sprosťárny, ale to si zveřejněním citací a skuhráním moc nepomůže, obávám se. Spíš dotyčným udělá radost, jak mu hnuli žlučí, což byl samozřejmě účel.

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 06:13

barbucha ohradit se proti něčí sprostotě není zalobnickovani 

a ona ta domovnice by ti to taky nerekla do očí, nektery lidi maj dojem, ze si pod zdáním anonymity muzou dovolit cokoliv, neni to pravda a nikdo se to nemusi nechat líbit jen proto, ze je to pod jeho příspěvkem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 07:21
Offline barbucha blogger
36345 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:13

Potrefenáhusa 

Ohradit se je v pořádku, pokud teda chceš s tím sprosťákem navázat dialog... ale odpovědět dotyčnýmu přímo a sdělit mu, kam si svůj názor může zasunout, je něco úplně jinýho než zopakovat to/citovat rovnou všem sledujícím (kdyby si náhodou nevšimli) s patřičně ublíženým komentářem. V tom teda vidím drobnej rozdíl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:25

barbucha ale tady podle mě nejde o pranýřování toho konkrétního dotyčného. Ale poukázání na to, jaké chování není v pořádku.

Offline barbucha blogger
36345 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:30

Evaeva 

No tak dobré ráno Jako by to nikdo nevěděl! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:38

barbucha no a pořád se to děje a i tady se objevují reakce, že co dotyčný čekal, když dává něco na socky. To je stejný jako "co čekala, když šla v noci přes ten park"

Offline viktorka_od splavu
49528 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:39

barbucha ja myslim, ze tohle je generacni, tady se s mladezi neshodnes. a jelikoz ten krasny novy svet je jejich, at si na nem hospodari jak uznaji za vhodne:-)

Offline Sweet Potato
40798 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:40

Pokud se vyvěšuje na internet, musí s tím počítat??? koleduje si o to???

Ach jo.

Offline Sweet Potato
40798 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:41
Offline barbucha blogger
36345 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:51

barbucha ja myslim, ze tohle je generacni, tady se s mladezi neshodnes. a jelikoz ten krasny novy svet je jejich, at si na nem hospodari jak uznaji za vhodne:-)

​To je právě zvláštní, byla bych čekala že mládež bude smířlivější než my nerudný báby nad hrobem (co ještě pamatujem co je to slušný vychování).

Offline barbucha blogger
36345 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:58
Reakce na Sweet Potato:

Pokud se vyvěšuje na internet, musí s tím počítat??? koleduje si o to???

Ach jo.

​Pokud si to dobře pamatuju, tak v podobným smyslu vyzněly i nějaký soudní rozsudky - že veřejně známá osobnost musí snést vyšší míru kritiky. A i ten Pitomio toho Pitomia prohrál

Nehodnotím teď slovní zásobu některých, jen ten princip... u těch příspěvků paní spisovatelky taky nebylo moc sprostých slov, tam s ní prostě někteří jen nesouhlasili, se jim její dílo nelíbilo (a to je špatněěě).

Navíc je ještě dovoleno mít svůj názor (děkuji předem), jakož i tobě je dovoleno nad ním pohoršeně vzdychat

Offline slniecko admin
19769 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 20:07

barbucha vyššia miera kritiky a hrubé (a často vulgárne) osobné osočovanie sú dve rôzne veci.

Ja vonkoncom netuším ako táto pani, alebo o akých iných prípadoch hovoríš, ale na Slovensku to prerástlo do miery šikany, špeciálne šikany známejších žien. Ono sa nejaká svorka zomkne a šije do nej, kým sa nezačne psychicky sypať. A áno, ono to vie psychicky rozsypať, je len otázkou miery, kto toho unesie viac, a kto menej, ale nejakú hranicu má každý. Takže pokiaľ to nezastavíš - a zverejnenie je jedným z krokov - a necháš ich pokračovať, oni už tú tvoju hranicu nájdu.

Ako áno, občasných jednotlivých idiotov sa dá ignorovať. Ale čím skôr to zastavíš, tým jednoduchšie to ide.