Lotosový porod, to zní tak hezky, a přitom je to taková nechuťárna.
Omfg
dynda teda asi nemusím vědět všechno, dík ![]()
Tak to teda jsou samy nechuťárny. Mně prijde tahle moda nebo pozadavky dnesnich matek, bez urazky mistnich, šilený a slovy klasičky...samou roztažností uz nevedi co..doplnit dle potreby.
..
mnum u nás na pracovišti se to nějak řešilo i kvůli té legislativě a za nějakých okolností to, myslím, jde- je s tím papírování a osobně jsem to taky ještě po mateřské nezažila, ale údajně to jde.
711990 dotepáváme běžně pupečník s dítětem na matčině břiše, což skoro vždycky trvá víc než minutu, respektive to bývá cca 3-5 minut, podle nějakých studií vypadá, že ta gravitace nezpůsobuje až takový problém, že ten správný tok krve k novorozenci je udržován dýchacími pohyby, které pomáhají tu krev pumpovat- detaily netuším, víc by věděl neonatolog.
Potrefenáhusa v našich podmínkách to asi celkem underground je. Chápu naprosto princip, ale nějak nejsem v míru s tou představou, prostě. Celkově. Vyndat dítě řezem a dohánět tu přirozenost tímhle způsobem...?
Já už si to všechno nepamatuju, ale nedává se před sekcí nějaká vaginální tableta jako před gyn. zákroky? Jako desinfekce?
dynda u nás určitě ne.
To je asi jen před operacemi. Už toho mám za sebou víc, než je mi milé. Kdyby se to dělalo i před sekcí, tak by to matlání nemělo žádný smysl.
dynda právě.
Ano člověk vidí to děťátko zahalené v nějakých květech a ono tohle!!
marieu Mně teda to s poševní mikroflórou moc divné nepřijde a naopak vzhledem k rozvoji výzkumů na téma s čím vším souvisí správný/nesprávný mikrobiom mi to dost dává smysl. Ale detaily moc neznám, není to úplně můj obor. Já teda jedno z dětí mám před pár lety taky císařem a nic takového jsem neřešila, musel jí chudince stačit hrudník tatínka. Teda ale všechny ty humusárny s placentou jsou pro mě úplně neuvěřitelný!
Lav no, některé studie naznačujou, že v roce u těch dětí ve složení mikrobiomu není rozdíl. Dlouhodobé studie určitě ještě běží. Jak jsem už psala- rozumově to bez problému obsáhnu, s provedením mám trochu problém, ač jsem teda z oboru.
marieu Jasně, ale tak za ten první rok se toho celkem dost vyvíjí. Nevím, no, já jen že jsem měla už před několika lety pocit, že je to běžná praxe. Jak jsem psala, já se věnuju biologii z trochu jiného směru, tak o tom moc nevím, ale když otevřu PubMed, tak mi to hned nahoře háže třeba článek o tom, že: Taken together, our findings confirm the hypothesis that passage through the maternal vaginal canal determines more beneficial colonization of the lower airways in newborns.
Jako ale jestli zrovna tomuhle nějaké popaplávání obličeje pomůže, to fakt nevím...
marieu hele a vydavate placentu, kdyz si o ni pacientka pozada? Protoze u nas striktne ne (ted nevim, zda se neco nezmenilo, uz jsem skoro 2 roky doma), kolegyne kdysi patrala a pry je to v rozporu se zakonem o pohrebnictvi. Ale pak jsem jednu dobu slouzivala v jedne alternativnejsi porodnici a tam normalne placenty rodicum na vyzadani davali...
Zpracovani placenty se me kdysi okrajove tykalo v praci, bylo to soucasti jednoho vyzkumu, a na zaklade toho nas sem tam kontaktovala nejaka zajemkyne o nakapslovani vlastni placenty, coz jsme teda rozhodne nedelali. Myslim, ze to nejde i z pohledu zakona o lidskych tkanich a bunkach, argumentovali jsme tim, ze placentu neni mozne predavat nekomu mimo zdravotnicke zarizeni. Pak me teda docela prekvapilo info na predporodnim kurzu, ze placentu si vyzadat lze (v brnenskych nemocnicich), jen je nutne vzit si na ni vlastni nadobu. No, sama jsem to nevyzkousela ![]()
Myrtila
já jsem kdysi chtěla zub a ani ten mi nedali, kus mrtvýho masa no to je neskutečný
ovšem strejda měl kdysi žlučníkovej šutr ve skleničce, takže asi žádná novinka![]()
viktorka_od splavu Tak nekdo si ji pry chce treba zakopat na zahrade a zasadit na ni strom, to se jeste da pochopit, ale teda ta jeji konzumace, to uz je i na me moc.
Dvakrát jsem rodila v DE, pokazdý mi nemocnice sama nabízela, jestli si chci vzít placentu domů. Nedavno mi vyprávěla jedna známa, že si tu plaventu ze zvědavosti vzala. Pak ji měla asi 4 roky v mrazáku. Nakonec se rozhodla ji vysusit, tak ji susila několik (hodně) hodin v troubě, až prý byla úplně malá, jako sušenka. Šoupla ji na zahradě pod malinkou jabloň. Ta následující rok (loni) urodila strašně moc jablek.
Kdo to zkusí a potvrdí? ![]()
Tabea já bych to byla bejvala klidně i zkusila, strom jsme zasadili :-)
akorat si rikam, v čem se to tak nosi domu? Igelitka? ![]()
jinak jsem někde četla varování od laktacni poradkyne před užíváním kapsli, ze placenta obsahuje progesteron a estrogen, které blokují narůst prolaktinu
Tabea tak o tom žádná, že jako hnojivo to fungovat může. Nakonec někde jsem četla, že nejlépe rostou kytky řezníkům, protoze je zalévají vodou, ve které jsou po oplachování všeho nářadí zbytky krve.
Potrefenáhusa já si myslím,že tohle pojídání placenty je ezolidma okoukano od zvířat. Ty mají ale úplně jiné důvody proč to dělají než výživu.
continuity A tak i u zvířat v tom výživa může hrát nějakou roli, zvlášť u masožravců, kteří nechtějí opustit hnedka bezmocný mláďata, tak se možná počítá každá dostupná kalorie a bílkovina.
Ale u lidí..upřímně, to je na hlad než placenta lepší i ta hnusná čočková polívka, kterou jsem dostala po porodu.
Potrefenáhusa plastova krabicka na jidlo a chladici box
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“