Lilly_Ku zajímavé, mně to docvaklo hned, resp. jsem vůbec nemusela přemýšlet, co tím myslí.
Omfg
Evaeva vidis, to je fakt zajimavy! mozna uz uplne nedavam nektery nuance cestiny, prece jen uz 15 let ziju v zahranici. zarazila jsem se u formulace, ze to nekomu muze "zlepsit den". prislo mi to v tomhle kontextu takovy nepatricny, sama bych rekla spis ze to nekomu muze pomoct z neprijemne situace, nebo neco na ten zpusob.
Lilly_Ku No pochopila jsem, ale taky mi to v týhle souvislosti přijde divný... jediný, kdo si v ten okamžik zlepší den, je podle mě ten úchyl
Lilly_Ku jako jo, to zlepšit den je zvláštní, ale co chtějí říct jsem pochopila. Ale zase je pravda, že co dělat jsem věděla, už před tím, to taky bude hrát roli.
Jinak jsem viděla akorát pár obrázků a titulků z té kampaně a špatné mi to nepřišlo (ani žádná bomba teda).
Lilly_Ku ta stylistika je taky ukrutná. Dva zápory v jedne větě,asi pro lepší srozumitelnost. X je plně postů, které to vysvětlují, já s nimi i docela souhlasím, ale co to je za kampaň, když je potřeba dalších 300 slov na vysvětlení jednoho plakátu?
Ženy začaly vyhatovat zážitky, které jsou opravdu hrůzné (osahávání na intimních místech, honici si chlapy a pod) a to ani nelze srovnávat s tím, co je vyobrazeno na tech plakátech. Takže místo v toho, aby se řešilo, že v autobusech uchylove chytají ženy za rozkrok, diskutuje se o tom, co je ještě "zírání". Ač nepopírám, že to taky může být problém, myslím, že to celé téma se tím strašně shodilo, protože občas delší pohled hodí asi každej. Promarněna šance toto.
Lilly_Ku souhlasim, neni to srozumitelny.
continuity mi ta kampan celkove jako pocin prijde dobra. jo, text mohl byt formulovanej lip, je jasny, ze ty obrazky nemuzou udelat nijak explicitni.
ale to jsou podruznosti, na podstate sdeleni to nic nemeni a je to krok dobrym smerem.
(byla jsem pred par tydny v cechach a ty plakaty videla).
continuity tak na plakat asi nemuzes dat masturbujiciho muze a navic u takove akce je kazdemu jasne, ze to je spatne
kdezto presne u toho zirani, namacknuti se na nekoho atd. se ti chlapi muzou (a presne v tech diskusich to delaji) tvarit, ze to prece nemuze nikomu vadit, ze to je nahodou atd.
Ta kampan mi prijde srozumitelna... ale ja pred cca tydnem slysela souvisejici dil podcastu MDŽ, takze jsem vedela, co to znamena. Ten podcast taky doporucuju, je od seznam zprav, soucast podcastu 5:59
baltik Zatím jsem narazila jenom na reakci M.Kalouska, který opět promeškal šanci mlčet
když o tématu evidentně nic neví nebo vědět nechce.
teď jsem teprve přečetla net na toho téma a tvoje poznámka ohledně MK je výborná...on bohužel takových šanci měl a dopadlo to přesně jako tahle ,zatím, poslední. Frustrace z nepoliticke funkce,no.
Lilly_Ku souhlas
Taky bych řekla, že mezi zíráním a ochmatáváním, neřku-li exhibicionismem, je drobný rozdíl.
Hlavně ale nechápu co to s těma chlapama je, že maj pocit že je každej na ty jejich žížalky zvědavej. Tu vám přistane rozkošná fotka na mobilu, tu ho rovnou někdo vytáhne v metru... to jim doprčic matka neřekla, ať si tu směšnou věc radši držej v kalhotách, nebo je ještě nikdo do příslušnejch míst pořádně nenakop?! Třeba rovnou během nějaký tý kulturní vložky v metru?!
Úchylové.
Mně ta kampaň přijde dobrá. Nemusí na mě hned nikdo sahat, abych se cejtila nepříjemně, i to zírání a pokřikování jsou obtěžující.
A ne, nemyslím si že ten plakát nějakýho burana odradí. Ale stačí že se o tom mluví a třeba si budou spolucestující chvíli víc všímat a zastanou se někoho, kdo se ocitne v nějaký nekomfortní situaci.
Lilly_Ku zajímavé, mně to docvaklo hned, resp. jsem vůbec nemusela přemýšlet, co tím myslí.
![]()
To je teda moc hezké.

continuity tak ono to dost koresponduje s podílem na rodičovské roli i většiny zdejších uživatelek. A v jiné sociální bubline to bude ještě horší. Já jsem "karieristka" a stejně to u nás vypadá podobně. Ji, beru to jako daň, ze jsem děti chtěla. Ale stejně tam cítím nepravedlivost. Za částečný úvazek během mateřské jsem doteď vděčná. Ale manžela už připravují na myšlenku sdileneho důchodového základu. Jeho rodičovství v kariéře neovlivnilo ani o promile. Zato upozadnil svoje volnocasove zájmy a mimo pracovní čas byl otec na plný úvazek. To zas jo.
Tohle je takové běžné zdůvodnění, které osobně považuji za vymluvu, protože to nevysvětluje rozdíl oproti třeba Slovensku, které má tu legislativu a podmínky hodně podobné. Hlavně to není důvod být až na chvoste celosvětově - vždyť je na tom lépe i půlka střední Azie.
(Druhá věc je, že když bych dělala na Slovensku to samé, co tady, vydělám si méně
).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje