Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:00

barbucha ted jsem cetla v diskuzi,ze mapa nejvic zasazenych mist se podezrele shoduje s lazenskymi oblastmi.nezkoumala jsem to,nechce se mi hledat mapky,ale kdybys treba chtela...mozna na tom neco bude.

Lazne by mely byt otevrene vyhradne pro akutni pripady,protoze se opakovane prokazaly byt semenisti kovidu,duchodce odtamtud vozili rovnou do nemocnic,to probehlo nekdy loni.

Ale to jsme u toho,ze nas stat se neobtezuje se statistikami,na co.ono by se to treba ukazalo,ale mozna to vubec neni zadouci.

Nemusi byt totiz zavrene vsechno,protoze takove obchody na rozdil od lazni jsou v podstate oaza bezpeci.pocet prodavacek nakazenych v obchode ve srovnani s duchodci nakazenymi na zcela zbytecnem vylete v laznich bych strasne chtela videt. a obchody jsou zavrene,a duchodcum stat jeste plati,aby si odvezli pekny suvenyr z lazni.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:13

Jiná Realita Je pravda, ze trochu resi tu zahadu vysokeho vyskytu v Polabi, a na srdce jsou prece nejlepsi Podebrady/netvrdim, ze to tak je/.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 04. února 2021 18:15

mirajo Tss, slavné polabské sjezdovky přece, ta černá u Nymburka jmenovitě.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:10
Reakce na Jiná Realita:

barbucha ted jsem cetla v diskuzi,ze mapa nejvic zasazenych mist se podezrele shoduje s lazenskymi oblastmi.nezkoumala jsem to,nechce se mi hledat mapky,ale kdybys treba chtela...mozna na tom neco bude.

Lazne by mely byt otevrene vyhradne pro akutni pripady,protoze se opakovane prokazaly byt semenisti kovidu,duchodce odtamtud vozili rovnou do nemocnic,to probehlo nekdy loni.

Ale to jsme u toho,ze nas stat se neobtezuje se statistikami,na co.ono by se to treba ukazalo,ale mozna to vubec neni zadouci.

Nemusi byt totiz zavrene vsechno,protoze takove obchody na rozdil od lazni jsou v podstate oaza bezpeci.pocet prodavacek nakazenych v obchode ve srovnani s duchodci nakazenymi na zcela zbytecnem vylete v laznich bych strasne chtela videt. a obchody jsou zavrene,a duchodcum stat jeste plati,aby si odvezli pekny suvenyr z lazni.

​Hm, a předtím bylo nejvíc nakaženejch z řad lyžařů. Hele mně to prostě zavání účelovostí, nemůžu si pomoct. Vždycky se najednou vynoří nějaká skupina, na který si lze zchladit žáhu... Důchodci jsou prostě oslabený, vidíš jak to padá v těch ústavech. Tak nic divnýho, že se nakazej snáz, a mohlo by jít klidně o návštěvu cirkusu a ne lázní. Lázně jsou jedno z mála posledních míst, kam ještě směj, kdyby mohli do toho cirkusu, vyjde to nastejno. To je teda zavřeme doslova na doživotí? Ani za vraždu se nedává tolik!

Prodavačky v obchodě jsou většinou za plexisklem. Horší je to s lidma, co do těch obchodů choděj nakupovat - v těch sámoškách je hlava na hlavě... tam bych viděla ten potenciál

Ale to nemá cenu. Jediný, co se pokouším (pravda, trochu nerudně páč už mě sere to věčný rozeštvávání) říct, je že nemá cenu vyhledávat nějaký skupiny, který za to všechno můžou. Budem se nakonec všichni vzájemně bonzovat? To je vše...

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:26

barbucha Copak tady někdo nějakou skupinu vyhledává a lynčuje? Řeč byla o jedné konkrétní tetě a její partě. Nikdo tady nepaušalizoval na "všechny důchodce". Kvůli takovýmhle si do těch lázní třeba zrovna netroufnou ti, co to fakt potřebují. Taky důchodci. 

A bonzování, to už vůbec nechápu, proč sem taháš. Ale obecně, možná by nastalo velké divení, že v jiných zemích, které jsou na tom s covidem mnohem lépe,  se "bonzuje" mnohem víc. A bonzování tomu neříkají. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:37

barbucha ja ale nerikam,ze ti duchodci za neco muzou.ja rikam,ze je nenormalni,aby jim stat ne ze umoznoval,ale dokonce platil za to,aby se srocovali jako zminena teta s kamaradkami na miste,ktere je prokazatelne vysoce rizikove.kde tam vidis bonzovani nebo chlazeni zahy,to nechapu...

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:43

barbucha Myslim, ze na rozestvavani a ucelovky mame v tomhle state jiny experty. Tady se jenom nekdo pozastavil na tim, ze wellness pobyt v laznich je ok /a  rada z nas vubec netusila, ze lze/, v hotelu zakazanej. Jestli teda covid v laznich, z rukou lekare, je min nebezpecnej. Nic vic. 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:54

barbucha No, zdá se mi , že je problém v tom, že si nesem z totáče rozlišování "zakázaný" x "nezakázaný" a přenášíme to do situací, kdy bychom měli rozlišovat "vhodný" x "nevhodný". Pak se divíme, že se množej zákazy , když se lidi vrhaj do míst a situací, který nejsou striktně zakázaný, ale selským rozumem tam srocení lidí nadělá paseku. Je teda nutno přiznat, že další fasetou problému je to, že u nás nemáme elitu, která by šla příkladem, ale vrchnost, která si myslí, že zákazy platí jen pro prostý lid (což jim nebrání tvářit se jako prostý,  nevědomý, ba tupý lid, když je při něčem přistihnou, s vysvětlením "ale já jenom"..). 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 04. února 2021 19:59

Isca 

Souhlasím.

V podobným duchu tento článek - poměrně přesnej popis toho zoufalství.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 04. února 2021 20:31

ad zavřený hotely: zaslechla jsem, že Babiš (teda ne přímo on, že... ;)) skupuje hotely v centru Prahy... to by mu bylo dost podobný...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:20

lol, včera blatný dojemný přednes, jak musíme vydržet, nemáme cestovat, bylo by vhodné necestovat mezi okresy.

dnes babiš: letím do maďarska (hovořit o sputniku, muhehe).

a pak se někdo diví, že jim na to lidi už všichni kašlou a jsou vzteklí.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:24

Jiná Realita hehe mne stacila jakasi reportaz ze zasedani nevim ceho, sedeli tam natesnani vedle sebe rameno na rameno Blatny, Razova aspol, hafo lidi v nejake snad poslucharne, sice nahubky ale kazdy pres sebou hrnek s kafem, sklinku s vodou a do toho vykladal srdceryvne jak mame problem.. no to mame ale asi hlavne v hlave

jo a ted mi rikala kolegyne ze synovci odmitli v obuvi prodat zimni boty vel 42, ze muzou jen detske, je mu 14

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:31

viktorka_od splavu já prostě nevím, proč by se vlastně měli lidi strašně bát a proč by si měli myslet, že virus je nebezpečný.

prymula, o kterém se stále mluví jako o velkém odborníkovi (já pochybuju, ale to je můj názor), už předvedl v hospodě názorně, jak se viru bojí on. blatný, doktor, každý den poučuje národ, a nenaučil se pořád nosit ani blbou roušku. babiš, ten měl vysoké strope a nemusel nic řešit, a v pohodě si plánuje cestu do maďarska.

když i údajní odborníci a představitelé státu, kteří mají na rozdíl od nás k dispozici všechny informace, očividně naprosto nepanikaří a nevidí důvod se nějak významně omezovat, proč by měli laici pokorně sedět obalení igelitem a nasazovat si alobalové čepičky?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:37

Jiná Realita tak přesně tohle si říkám taky. Kdyby se tak moc bali, zalezli by jako první. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:44

Jiná Realita třeba protože jsou očkovaní?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:48

RoSa když byl prymula v hospodě, tak už byl očkovaný?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:48

RoSa a když byl babiš s nakaženým, a jediné, co pak udělal, bylo, že měl vysoké strope, takže nic, tak podle mě nebyl očkovaný skoro 100%.

Online Garfie
28617 příspěvků moje polička 05. února 2021 10:49

Jiná Realita  Tohle je naprosto jasná rovnice, ryba páchne od hlavy a pokud se nebudou zodpovědně chovat ti nejvyšší, nebude se tak chovat ani prostý lid, souhlasím. Hlavně by měli 100% dodržovat všechna pravidla, která sami zavedli. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. února 2021 10:55

Garfie Když já jako prostý lid už si připadám jako debil, když se snažím to dodržovat. Nedělám to kvůli nim, ale myslím, že mou snahu zesmesnuji i oni sami. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. února 2021 11:07

Jiná Realita ja bych jeste snad dokazala pochopit oficialni zahranicni cestu premiera, horsi mi prijde, ze je pani premierova na dovce v Dubaji, kdyz my vsichni mame sedet doma. (nemyslim si, ze je cestovani za slunecem za dodrzeni vsech podminek nebezpecne, jde o princip)