Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:18

Lamicka no jako pro me je taky nezbytny obejit aspon jednou denne park s ditetem, ale vlaste sem nevedela ze je to ilegalni cinnost

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:18

Garfie Nemám ten pocit, pro forma áno, ale reálne veľa ľudí zákazy porušuje a cestuje si po návštevách kade-tade, okres-neokres, čísla nakazených veľmi neklesajú a stále zomiera veľa ľudí, teraz potvrdili aj prítomnosť britskej mutácie, ktorá sa ukazuje ako dosť rozšírená.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. února 2021 12:22

dorota Zakze hlidka na kraji okresu? To bych jeste pochopila. Ale stejne porad nechapu, jak to kontrolovat, kazdej jim rekne, ze jede za doktorem nebo, ze v druhem okresu bydli . Na vlastni chatu se navic stale smi bez omezeni ne? 711990 ja uz vlastne taky nevim, co plati. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. února 2021 12:24

711990 Pockej, ale prochazka do prirody a venceni psa je snad porad povoleno! Nebo ne? Ja uz nevim. Kazdopadne je povoleno si pronajmout cely rekreacni objekt

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:26

Jos Na Slovensku by si nemal ísť ani na vlastnú chatu v inom okrese. Ohľadom práce treba mať potvrdenie od zamestnávateľa, bydlisko neviem, ako overujú, či kontrolujú trvalé alebo prechodné bydlisko, na lekára sa asi môže vyhovárať každý. Kontroly môžu byť na hraniciach okresu, na autobusových i vlakových staniciach. Sestra mi spomínala, že známeho jej kolegu zastavili na hranici okresov a kontrolovali ho, či má potvrdenie od zamestnávateľa.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:31

711990 to povoleno je, budes muset pritvrdit!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:31

Jos tvl tak to je ale dobry....tak leda rekreacni objekt ve tvym kraji? Jinak jasne, prochazky sou dovoleny, ale sou vlastne nezbytny? Ja treba do mesta(centra Prahy) nejezdim, pokud to neni k doktorovi nebo tak, takze vlastne to dodrzuju, jen ta formulace je vlastne takova prisna, ze mi prijde ze vlastne uz zprisnit nejde? Leda by se zavedlo nejaky to papirovy povoleni 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. února 2021 12:37

dorota Ja jsem vlastne porad doma s ditetem, ale soucasne bydliste nikde nemam zapsane (akorat v katastru jako vlastnik), prechodne bydliste se u nas snad nikam psat nemusi. Muz ma taky jine trvale nez bydlime (a zaroven jine nez ja). Zaroven jezdi pracovne do ruznych kraju, ale jako vedouci sekce si potvrzeni muze dat tak akorat sam sobe

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. února 2021 13:04
Reakce na Karja:

Myslíte, že bude omezej ten pohyb? A jak to v praxi bude vypadat? Jde mi to, že jsem se chystala na pořádnej shopping! (Ehm Lidl,DM,Pepco,dětská obuv:-D). Ale mám to za hranicí okresu, vzdálenosti tak dvacet km. Já teda se pohybuji už dva měsíce na 10km2, ale teď už by to fakt chtělo vylézt z nory a nakoupit 

​Hele bohuzel vynuceny prostorovy omezeni je v CR hure realizovatelny, protoze proste nemas bydliste na obcance a nemusis se nidke hlasit (v Nemecku musis kazde prestehovani nahlasit na radnici). takze dost pochybuji, ze by neco takoveho zavedli plosne...

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 05. února 2021 13:48
Reakce na Lamicka:

711990 pro me je treba prochazka s kamaradkou nezbytna pro udrzeni psychicke pohody

​pro me taky. Zrovna vcera jsem se divala, jestli je od nas Stromovka bliz nez 15 km, abych priste vedela. Uz jsem tu i psala, ze opatrneji snad uz zit nemuzu, nekdy si pripadam uplne ultra, kdyz odmitam navstevy nebo si je davkuju po 14 dnech...., ale prochazky jsou naprosta nezbytnost!

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:22

Sweet Potato to se ani nedá komentovat, to je čirý zoufalství a zmar. úplně mě to odbouchlo, poprvý mám pocit, že to možná nezvládnem, že nás to převálcuje

Online Garfie
28617 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:24

Sweet Potato Strašný čtení, ještě strašnější situace. 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:24

Jiná Realita ja myslim, Ze Prymulu, Blatneho a Babise by osetrili, i kdyby nemocnice byly zcela plne, to je ten rozdil, proc oni se az tak bat nakazy nemusi... (reakce na dotaz tak pred 2 stranami)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:28

viktorka_od splavu jo a ted mi rikala kolegyne ze synovci odmitli v obuvi prodat zimni boty vel 42, ze muzou jen detske, je mu 14

Pokud to nejsou z dospělé kolekce, ale juniorské, tak se prodávat můžou. Kam kolegyně chodí? 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:31

Sweet Potato To je fakt hrozný. S veškerou úctou k brňákům i pražákům, ale kdo nikdy nežil v pohraničí, tohle asi nemůže pochopit. Ta přeshraniční spolupráce za posledních 20 let neuvěřitelně vzrostla, je to běžné, vítané a štědře podporované různými projekty, dotacemi a pobídkami. Pro lidi na hranicích je naprosto bežné, že je ten život na obou stranách hranice provázaný. Pokud Německo nabízí pomoc, je od nás strašně, ale strašně dětinské ji za této situace odmítat.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:31

Proč se nemá na antigenní testy chodit s příznaky?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:32

Garfie OliveOyl Sweet Potato 

meanwhile jinde ve světě.

idnes to má samozřejmě uzamčeno, aby se to náhodou nedozvědělo zbytečně moc lidí, ale už ten úvod zní dost jednoznačně.

buď virus ustupuje sám, nebo už státy rezignovaly na všechno.

Online Garfie
28617 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:37

Jiná Realita Je to v dnešní MF Dnes, kdybys to chtěla okopírovat, tak ti to pošlu, odkaz myslím nefunguje. Vyznívá z toho, že i who to považuje za globální trend, ale neví, co je příčinou. 

Takže znovu přichází termín stádní imunita. Jako jedno z možných vysvětlení se podle odborníků nabízí často zmiňovaná úvaha, že nakažených bylo ve skutečnosti mnohem víc, než uvádějí oficiální čísla. Například pro USA nepovažují za přehnaný předpoklad, že nákazu mělo už 90 milionů lidí, i když oficiální čísla hovoří o sedmadvaceti milionech. Když k tomu připočteme očkované, dává to dohromady sto dvacet milionů osob. To by znamenalo, že víc než třetina Američanů má již nějakou obranu proti nemoci.

Kromě toho v Americe lidé dodržují opatření víc, než by to podle zpráv mohlo vypadat.

Závěr, který z toho plyne: ani kombinovaný účinek stádní imunity, očkování a omezení kontaktů zatím nemá sílu epidemii zastavit, ale virus se nemůže šířit tak rychle jako dosud.

Problém je, že se šíří agresivnější mutace. „Déšť se zeslabil, ale sluníčko ještě nevylezlo,“ řekl k novému trendu Mike Ryan, ředitel odboru krizových situací Světové zdravotnické organizace.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. února 2021 14:39

ionicera to netusim sel s tatinkem pry. "juniorska kolekce" to je jako co prosimte?