Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. února 2021 15:54

continuity No nevím, možná masivně testují, ale moc proočkováno nemají, pokud tady nekecají:

I v USA, kde se očkuje výrazně rychleji než v Evropě, dostalo první dávku teprve osm procent obyvatel a tu druhou jen dvě procenta.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. února 2021 15:55

Garfie Tak dalsi zajimave teorie se tykaji viru chripky. Ze si ho letos nikdo nepripomene. Coz neni uplne fajn. Pro tuhle chvili ano, mela jsem pravou chripku asi 3x, bylo mi strasne. Pamatuju si na 40 horecky, kdy ockuju virus chripky do kurecich embryi s tim, ze nelze neprijit a mikrobiologicka praktika absolvovat jindy. Samozrejme bez rousky. Uz tenkrat nam rikali, ze prichod epidemie chripky, kdy dojde k velke zmene antigenu /coz koronaviry nedelaji/ a smrtnost bude jak u te "spanelske" je na spadnuti, jen nikdo nevi, kdy to bude. Je to pred vice nez 20 lety. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 15:57

Garfie no zrovna bych z toho nevyvozovala, že Pekova má pravdu

Sars a Mers mají úplně jiné epidemiologické charakteristiky. Jednak šíření omezuje to, že mají mnohem větší smrtnost ( když si dáš smrtnost do jakéhokoliv webového modelu uvidíš to hned) a po druhé se obtížněji šíří. Mers se primárně šířil že zvířat - velbloudů, přenos vzduchem byl mnohem pomalejší.  U SARS je clovek nejvic infekční až týden po prvních příznacích, takže taky se to líp omezuje.

Prostě tento Covid pokus virům vyšel mnohem lépe.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:04

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/reditel

Evoluce pokracuje. No kdo by to byl rekl. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:15

nonemy

Takto bodejd by to tak bylo, ale myslím, že k usuzování na to, že Covid se brzo odporučí máme opravdu málo dat.

On ten příspěvek očkování k omezení šíření vůbec nemusí být zanedbatelný, vliv ma dvacet jiných věcí - každá trošku udělá efekt.

V Evropě je poměrně brutální lockdown přes celý kontinent. Kdyby to neklesalo tady, jsme úplně v háji. 

Musí se to fakt posuzovat v kontextu, ten článek je navic úplně bez dat. Podtrženo sečteno, nez se začnu radovat chci vidět fakt víc než článek na dvě stránky. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:18

Dostali jsme skvělé rady pro boj s covidem, řekl Babiš po jednání s Orbánem

Juchů

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:19

mirajo až přijde na tu defenestraci, já si rezervuji Duška. Celé minule léto vykládal, jak to bude na podzim v pohodě. 

Krev mi pije celá ta sebranka, ale Dušek vévodí. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:22

continuity me uz stvou vsichni napric strakovkou. Sedi tam vubec nekdo normalni?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:24

continuity Máš pravdu, ale každá naděje se počítá :) Ten imunulog, který tvrdil, že může stačit méně než 60 % promoření, argumentoval například situací na lodích, které na jaře nepustili do přístavu, promořili se na nich hromadně, ale více lidí zůstalo nenakažených. Nebo možná bez příznaků, to už si nepamatuji, zda zkoumali i protilátky, ale těch bezpříznakových může být také více než odhadované 2/10, to nikdo neví. V té Indii, kde to údajně také klesá, dělali vybranému, poměrně velkému, vzorku lidí testy na protilátky a mělo je 56 % lidí bez příznaků.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:25

rasaNori NE, to je úplné panoptikum. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:25

mirajo Šiš, hamba mi, dys- Chrupka!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:27
Reakce na Lamicka:

ze by mela nakonec pravdu Pekova, ktera rika, ze virus se prepisuje, prepisuje a prepisuje, aby se co nejvic siril (protoze chce prezivat, ne zabijet) a tim prepisovanim dela chyby az zmizi? Kez by! 

​Jen to mělo být rychlejší. Někdo říkal, že zmizí. Někdo, že z něho bude obyčejné nachlazení. V mém okolí už se podruhé s covidem občas někdo setkal a bylo to jen v rámci toho, že se "necítil dobře", když se to dozvěděl. Nebýt trasování nebo opakovaných odběrů v práci, tak to vůbec nevěděli. Poprvé  spíš lehké příznaky, podruhé už nic. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:27

Garfie Jenže ten zmizel asi hlavně proto, že své hostitele skosil tak rychle, že to nestihli roznést. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:28
Reakce na continuity:

mirajo až přijde na tu defenestraci, já si rezervuji Duška. Celé minule léto vykládal, jak to bude na podzim v pohodě. 

Krev mi pije celá ta sebranka, ale Dušek vévodí. 

​To bude dlouhá fronta. Možná by mohli spustit rezervační systém?

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:29

mirajo takze pristi zimu bude pro zmenu lockdown chripkovy? no vida vzdycky se zaminka najde..

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:30

Sweet Potato V pohode, ja ted s mladsi trenuju fis-cis-gis-dis..., tak proto mi to "padlo do voka"

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:32

viktorka_od splavu Neee! Kdyz to pockalo 25 let, neni kam spechat

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:34

Sweet Potato Dalsi vyzva pro Dzurilovice?

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:45

mirajo Daj-li nedaj-li