Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:47

nonemy no máme temer nejvíc nakažených na počet obyvatel celosvětově.  Před náma jsou jenom pidistaty, kde ta statistika není úplně relevantní. Jak to vypadá v Indii je podle čísel úplně nevypovídající, možná jsou víc promoreni než udávají, ale taky to může znamenat, že se těm číslům nedalo věřit ani tehdy ani teď. Druhá tabulka je počet mrtvých na počet obyvatel. 

Kde už by se měla projevit ta stádní imunita než u nás? A zatím to teda videt príliš není

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:51

continuity Stadni imunita je vubec takovej zajimavej vyraz. Tak spis do zemedelstvi. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 05. února 2021 16:53

Kan v našom malomeste už vlani na jar jedna lekáreň ponúkla dovoz liekov až domov, aj z ereceptu

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:11

mirajo ona je to kolektivni imunita. stado je to anglicky:-)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:19

continuity Ta data zase úplně relevantní nebudou. Na začátku, když to u nás bylo dobrý a jinde byli v průseru, se tolik netestovalo. Asi se to musí prohnat všude. Neber mi naději a dovol si jí trochu taky :) Ty se na to díváš moc matematicky.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:24
Reakce na baltik:

Jiná Realita ja myslim, Ze Prymulu, Blatneho a Babise by osetrili, i kdyby nemocnice byly zcela plne, to je ten rozdil, proc oni se az tak bat nakazy nemusi... (reakce na dotaz tak pred 2 stranami)

​V tomto kontextu mě "baví" i Klaus senior, který se chová, jak se chová /a prý už je stejně statisticky mrtvý/.... a předpokládá, že kdyby se dostal do nemocnice, tak "by dostal stejnou péči jako ostatní/.... no určitě....

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:29

mirajo K chřipce.... mne by moc zajímalo, kolik lidí by na tu španělskou tehdy zemřelo, pokud by byla dostupná současná péče. Nad tím se vždy zamyslím, když se připomíná, že korona je slabý odvar té španělské chřipky....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2021 17:31

OliveOyl já viděla asi půl minuty tiskovky a Orbán říkal, že Babiš byl výborný ministr financí a že jim výborně poradil

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:32

Jiná Realita k té Americe... jsou tam levné a dostupné PCR testy, to bude asi taky jeden dílek v té skládance, proč jsou na tom lépe

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. února 2021 17:41

Fiction To by me taky zajimalo, ale ta spanelska mela nejtezsi prubeh u mladych se silnou imunitni odpovedi. To se podle me proste (nastesti) nedozvime a neda se to moc porovnavat. To si nechci ani predstavit, kdyby se neco podobneho znova objevilo.

Co myslis tim, ze je Klaus statisticky mrtev?

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:57

Evaeva Tak když dali tihle chytrý kucí hlavy dohromady, můžeme si oddychnout

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. února 2021 17:58
Reakce na Jos:

Fiction To by me taky zajimalo, ale ta spanelska mela nejtezsi prubeh u mladych se silnou imunitni odpovedi. To se podle me proste (nastesti) nedozvime a neda se to moc porovnavat. To si nechci ani predstavit, kdyby se neco podobneho znova objevilo.

Co myslis tim, ze je Klaus statisticky mrtev?

​Jo, to ohledně šp. chřipky vím. Korona naštěstí byla k dětem a mladým šetrná, no ale to už taky není úplně pravda. Tím jsem nechtěla rozjet žádnou srovnávací polemiku chřipka X korona, jen by mě fakt zajímalo, jak by lidé přežívali se současnými možnostmi.

A ad Klaus, on se tak sám označil, že nepatří do žádné rizikové skupiny a že je statisticky mrtvý. Reflex to zvolil i jako upoutávku na titulní straně čísla, kde byl s VK rozhovor.

https://www.ikiosek.cz/detail/floowiecnc-pu/475515/1047-reflex-49-2020

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 05. února 2021 18:27

prave sme sa vratili z testovania. Zas na poslednu chvilu bolo povedane ze kto nebude mat v pondelok neg test nesmie nikam. A uz vobec nie do prace alebo na prechadzku do prirody. Takze co? Dnes to vlada teda skutocne potvrdila a hurana testy. Odstali dne si 1,5 hodiny a mame do bud piatku pokoj. Akoze kludne budemd chodit na testy ale tento chaos ano, nie, ano , nie, ne iem, nepoviem je ubijajuci. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. února 2021 18:45

Janulik03 to je strasny.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 05. února 2021 18:48

Janulik03 takže je to zas nutné? Som už osprostena z toho

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 05. února 2021 18:56

Zarinya je 

letfenixa ano je to nutne pokial pracujes alebo cvces ist vlastne hocikam. Slovendko je v ciernej zone v covid automate a od stredy sme cakali ci od pondelka budeme musiet mat testy. Najprv sno potom len niektore oblasti potom zas vsetci potom zas ze nie. Posledne slovo padlo dnes ze teda musime.  Fakt ako v kocurkove

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 05. února 2021 19:06

Janulik03 lebo teraz pozerám správy a že ešte stále rokujú

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 05. února 2021 19:06

Janulik03 Ešte to nepotvrdila vláda, nie?

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 19:10
Reakce na nonemy:

nonemy 

Neber mi naději a dovol si jí trochu taky :) Ty se na to díváš moc matematicky.

​Naději vám brát nechci, ale toto me pobavilo, je na tom hezky vidět jak jsou lidi rozdílní. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. února 2021 19:17
Reakce na Fiction:

mirajo K chřipce.... mne by moc zajímalo, kolik lidí by na tu španělskou tehdy zemřelo, pokud by byla dostupná současná péče. Nad tím se vždy zamyslím, když se připomíná, že korona je slabý odvar té španělské chřipky....

​A víš, že mě už to mnohokrát taky napadlo?

Možná kdybychom chvíli googlili, tak nejake odhady najdeme. Akorát neumím tak dobře anglicky v medicíně, abych se do toho pustila.