Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. února 2021 17:39

MP Meri a nevis, kdyz jim to indikuje bezpecak, tak je posle na antigenni nebo jim plati zamestnavatel pcr? 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 18. února 2021 17:46

Kokoska a už jsou vaši očkovaní?

Já jsem teď trochu klidnější, ve středu to bude 14 dnů po druhé dávce, tak možná zajedeme za vnučkou. Tam je to bezpečný, oni nikam nechodí, nejvejš s kočárem na pole.

ale teď mi přišla sms z MZCR: rezervujte si termín očkování na reservatic.com/ockovani pro pojistence 28xxxxxxx.  

Tak asi přišla konečně ta AstraZeneca  a centrální registr očkovaných asi neexistuje.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 18. února 2021 17:46

Jennyfor prave ze az za tyden maji druhou davku.

Pro mamu mi to prislo taky podruhy, kdyz uz mela dany termin na druhou vakcinu.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:16

Kokoska Myslím, že jsi udělala dobře, když jsi vnuka nehlídala, rizikový je i ten průjem. Může souviset s nějakou virózou a pak u dospělých lidí to může mít těžší průběh s teplotami a zvracením.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:21
Reakce na Karja:

Lamicka Ale v Kanadě jsou tuším ty kontakty jen rodina. Kdo rodinu nemá či s ní nežije, tak pak může se vídat s jinými. 

​Jo a ne. Kontakt je bud jedna domacnost (nemusi to byt rodina, klidne spolubydlici, pokud rodina tak jen kdyz s nimi bydlis, povoleny je styk s prarodici na hlidani apod.)

Pokud bydlis sama muzes se stykat se 2, uvnitr, to plati i pro navstevy restauraci atd, mel by to byt vzdy jen nekdo z tve 2 clenne bubble. Venku se muzes potkat s lidma co nejsou ve tve "2" bubline, nicmene opatrne a jen v max 3 treba. 

Ve vysledku ten kdo nezije v domacnosti treba se 4 lidmi, tak ma mensi soc kontakt.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:24

0zero7 a kontroluje se to nejak nebo jsou Kanadani poslusni a neocuravaji narizeni jako u nas?

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:25

MaeGandal to mate podobny jak my s tou soc bublinou, fakt myslim, ze to dost pomaha. I kdyz teda pochybuju, ze 4 typci co sedi u stolu v hospode spolu vzdycky i bydli ehm. Ale urcite to pomaha v tom, ze lidi vic premysli co je bezpecny a co ne. Byla u me kadernice, co neni v me dvojce, kamoska, chodi do prace 2 dny v tydnu a maji prisny opatreni. Mela jsem rousku. Myslim, ze ok, sla bych jinak k ni do salonu a v podstate stejnej prubeh. Lamicka prijde mi, ze to podpori trochu selskej rozum no. Jinak pokutujou vecirky vehementne, ve Vancouveru nacapali otevrenej nejakej klub a celkem nasazeli $16k 

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:40

Jiná Realita Kokoska 

Kontroluje se to, nijak zasadne teda. Kontroluji restaurace, jestli dodrzuji vsechna opatreni. V hospode minimalne jeden od stolu telefon a jmeno. Kdyz zpetna vazba a neco blbe tak sankce. Nekontroluji ze by chodili policajti uvnitr ke stolum jestli je to tvoje bublina, to ani nejde, jak by zjistili, ze nelzes. Ale spousta lidi si proste domu vic nez 2 nepozve, protoze je to risk pokuty. U me v budove jsou vyveseny narizeni, bez masky jsem nepotkala nikoho sto let (venku nemusis) v autobuse to sefuje ridic, upozorni, kdyby nastoupil nekdo kdo ji nema nasazenou, at si ji prosim nasadi. Vetsina opatreni je system Federalni - Provincni - Zdravotni urad oblasti. Tady to ridi Vancouver Island zdravotni urad, treba musi schvalit Covid plan nasi firmy, aby jsme se mohli stridat nejak v kanclu, ti co chteji, jsou i takovi co jsou na HO od brezna loni. Muzes, nemusis. Ted resim food trucks (CZ nevim, obcerstveni na kolech?) v pristavu, protoze jako jedina aktivace jsou povoleny, tak kazdy musi mit Covid plan schvaleny individualne. 

Lidi ve vetsine ty narizeni dodrzuji, myslim, ze je to i tim, ze by jim to bylo blby, kdekoliv na verejnosti. To je castecne dany Kanadskou naturou taky. Nejaci popiraci tady samozrejme jsou, ale dostavaj docela pohul. 

Pardon za roman

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:48

0zero7 tak jak to popisujes je to i v Norimberku(asi si nedovolim mluvit za cele nemecko)

Jako taky se tu vyhmatla nejaka party,ale kdyz uz tak v soukromi ne v podniku.A pokuty jsou tu velke za vsechna poruseni.Policajty potkavam dost casto,ale spis prochazeji,projizdi.....

A co jsou povinne ppf2 nikoho bez nepotkas.Jen je mi zajimave,ze personal(obchod,posta,u doktora)ppf2 mit nemusi,ty maji jen rousky.

No nevim proc je v cesku takovy problem neco dodrzovat.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:54

0zero7 proste se u vas lidi chovaj jako normalni zodpovedni jedinci.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 18. února 2021 18:56

Zarinya To co pisu plati v BC, za celou Kanadu mluvit nemuzu, to je fakt. Respiratory zatim nemusime. Predevcirem 306 a vcera 427 pripadu.

Kokoska no vetsina snad jo

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. února 2021 19:11

0zero7 jeee to vubec nemela byt narazka,jestli mluvis za Kanadu.

To jen ja se trochu zalekla,ze to treba ve vetsich mestech je jinak.Ale myslim,ze moc ne,protoze cisla klesaji.

Tady v prvnim tydnu co zavedli povinne ppf2,kdy to nebylo pokutovatelne v metru tak 50:50 a v dalsim tydnu kdy se to zaclo pokutovat 250€(pokud ppf2 nemas)uz nosi kazdy.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 18. února 2021 19:13

Zarinya Ja vim :) Jen jsem to chtela upresnit

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. února 2021 19:17

Lamicka Ty jo to nevím, muzu se zeptat. Jinak jsem teda předpokládala, ze zavolaj doktorovi, řeknou, ze měli pozitivní kontakt a on jim napíše zadanku na PCR. Naivní?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. února 2021 19:21
Reakce na Zarinya:

0zero7 tak jak to popisujes je to i v Norimberku(asi si nedovolim mluvit za cele nemecko)

Jako taky se tu vyhmatla nejaka party,ale kdyz uz tak v soukromi ne v podniku.A pokuty jsou tu velke za vsechna poruseni.Policajty potkavam dost casto,ale spis prochazeji,projizdi.....

A co jsou povinne ppf2 nikoho bez nepotkas.Jen je mi zajimave,ze personal(obchod,posta,u doktora)ppf2 mit nemusi,ty maji jen rousky.

No nevim proc je v cesku takovy problem neco dodrzovat.

​U nas ani povinné ffp2 nejsou ale od doby co se to řešilo je nosí mnohem větší % lidí :). Dost budou dělat i ty poukázky pro vysocerizikové.....

Tak už ne jen Chcípl pes, už tu máme i zdravotní forum (s logem odkazujícím na občanské forum) - nějak nechci ty podzimní volby vidět.......

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. února 2021 20:12

A666 A hezká partička se tam sešla. Hnízdil, sereblíty

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. února 2021 20:13

A666 jednak poukazky a take,konecne dostupnost a primerene ceny.Jako 5eur/kus (co stal pred tim v lekarne)bych zato nedala,a ted jsem koupila opravdu pekne v lidlu 99ct/kus.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. února 2021 20:14

MP Meri vubec nevim :) mozna jak jste vazena instituce :) Kdyby byla prilezitost, tak se zeptej, diky, ale jinak to neni az tak dulezite.

Offline Potrefenáhusa
39004 příspěvků moje polička 18. února 2021 20:27

Zarinya A666 já byla dneska s ditetem u ty doktorky na poliklinice ve městě a musela jsem se ptát esemeskou, jestli nejsou rousky na ulici povinny a já něco neprosvihla, protože 95% lidi je mělo. Většina z nich i respiratory

tak se možná všichni už bojej? 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 18. února 2021 20:31

Potrefenáhusa v Brně nosí respiratory skoro všichni a už pěkně dlouho.