continuity Ono asi záleží jake ty děti jsou. Moje jsou samy doma či na zahradě děsný. Ony jsou prostě společenské, miluji jiné děti, ruch, zivo. Život v kolektivu či ve společnosti je s nima rázem jednodušší, no co jednodušší, to je fakt úplně JINEJ život. Proto jsme už taky dost polevilo v sociálním odstupu.
Koronavirus
Mrakoplas to úplně souhlasím, pro ty školní (ještě) děti je to mnohem horší.
Karja přesně tak!
Jiná Realita já se teda s prvním manželem seznámila na internetu a s druhým skoro manželem mě seznámil kamarad, s kterým jsem se seznámila... na internetu.
Já se venku seznamovat neumím, nemám žádné historky jak mě balil krasny kluk v tramvaji, vždy to byl kamarad, soused na Intraku nebo ten internet.
Pinot Noir Jj, hlavně ty děti nemají fakt žádný jiný ventil, nemají sociální sítě, nemají mobil....
Jen pro vyjasnění, jako já vůbec nepopírám, že dopad na starší děti je horší, ale nesouhlasím s názorem, že "školkové děti jsou v pohodě" a že ty ještě mladší to neovlivní vůbec.
A to, že kontakt s rodinou se dožene, no, některým prarodičům zbývá mnohem méně času než jiným :(
Karja Pinot Noir my to mám téměř naopak s tou předškolačkou- ta je s náma doma vyloženě šťastná, s malou ségrou už si i celkem vyhrajou a pozlobívá až tak poslední týden... úplně se děsím, co si počnu s tou malou sama doma, páč jí přece jen na jaře do toho kolektivu musíme poslat.
continuity já jsem svýho muže potkala jako dobrovolník po povodních v pražském Židovském muzeu. Jinak by mi asi matka podávala inzerát, v životě jsem se jinak venku s nikým neseznámila. Nutno podotknout, že můj společenský život byl a je jedna velká nuda a kontaktů mám velmi málo...
continuity Ono asi záleží jake ty děti jsou.
to je presne ono. My covid neprozivame, jen dodrzujeme opatreni. Jenze dcera je velmi spolecensky clovek a ta izolace ji proste depta. Online setkani to opravdu nenahradi.
Zapadl tady dotaz Jiná Realita jak je mozne, ze ve svete cisla vyznamne klesaji a tady nic... a to i v zemich, ktere byly v minulosti v prusvihu. Vcera jsem se koukala na Hopkins U. a opravdu to tak je.
Lamicka Za tyden treba prispeju, k memu velkemu uzasu mi kamaradka vcera oznamila ze v sobotu jedou spolecne s dalsimi peti rodinami a hromadou deti na tyden na Klinovec, maji tam pronajatou chatu. Chvili jsem nemohla mluvit. My meli taky jet na hory s partou, podotykam ze vesnickou, tohle jsou vsechno lidi z Prahy a nas pobyt jsme vsichni zrusili. Pritom ta kamaradka mela pred tremi tydny amok, ze ve tride u synka byl covid a ze se netrstuje a ze skoly ho stahla, ctrnact dni byl doma. Ted je karlovarsko uzavrene, chebska nemocnice prevazela pacienty pryc ptz nestiha.. a ona nevidi nic spatneho na tom, ze ausgerechnet ted tam vsichni vyrazi a tyden tam budou pohromade, cca deset dospelych a osm deti..Hovor jsem ukoncila s tim, ze se uvidime az tak 14 dni po jejich prijezdu, rekla jsem ji, ze se mi to vubec nelibi a ze by nikam jezdit nemeli, ona mi rekne; no co chces delat, uz je to zaplacene..a to prosim pekne mimo materskou pracuje v Motole, na podzim se rozcilovala, ze lidi nenosi rousky a nevidi v tom rozpor, jedeme hura.
Lamicka Jeste k tem cislum - bylo by zajimave videt, jestli a jak se siril covid mezi ultraortodoxnimi zidy v Izraeli, protoze jsem si o nich tuhle cetla, ze odmitli dodrzovat opatreni uplne. Takze v dobe, kdy zeme zavrena, vsichni doma a v rouskach, oni si nadale bez rousek provozovali hromadne svatby, pohrby, vsechno, cimz opravnene zbytek zeme, ktera je zivi, nakrkli natolik, ze se ted v Izraeli zvazuje oficialni ukonceni tohoto vyzivovaciho rezimu.
prosím vás, ako je to v čechách s karanténou pri ceste zo zahraničia? Moja sestra by mala cestovať z Barcelony do Prahy (teda ak jej nezrušia let) a odtiaľ by teda mala docestovať vlakom na Slovensko. Bude musieť zostať v Prahe v karanténe? Alebo až na Slovensku?
Samara Mně přijde, že na to taky lidí kašlou čím dál víc. Vidím to na sobě, své rodině, přátelích. Prostě se povolují ty mantinely. My měli jít k přátelům na večeři, měli jsme tam být tři rodiny, s jednou se stykame bez omezeni...no a hle se z toho stala akce téměř snad s 16 dospělými plus děti, normálni oslava jako dřív, plus večerní párty pro dospele. Jako já nejdu, přítele za nohu taky uvázat nemůžu, ale tak řekla jsem mu, že mi to přijde prehnane. Sice je argument, že polovinu lidi stejně vídám, jako ano, viděla jsem je za dobu covidu, ale třeba vždycky jednoho za dva měsíce, pak za čtrnáct dní jdu s jiným na vycházku. No přijde mi to rozdíl. Jenže lidi mého veku prostě už nečtou zprávy, nebo jim nevěří (což někdy není divu), nedívají se na televizi, prostě už to vytesnuji.
Lamicka Jiná Realita hele, já můžu mluvit za Belgii, kde všichni víme, jak to vypadalo na jaře. Na podzim druhá vlna. Teď pod 2 000 nakažených denně a po stagnaci klesá to velmi jemně (ťuk ťuk). Vrchol druhé vlny byl na konci října (přes 20 000 nakažených denně). Ale máme celou dobu zavřené restaurace, kadeřníci a spol otevřeli tento týden. Děti do 14 let chodí do školy "normálně", před pár týdny jim povolili venkovní mimoškolní aktivity (které zase omezili u těch menších), středoškoláci půlka ve škole půlka online, vysokoškoláci online komplet. Ale sociální bublina je velmi omezená celou dobu. Každý nad 12 let může mít jeden blízký kontakt, venku se můžou stýkat max 4 osoby na 12 let, pozvat si domu můžeš jen tu jednu osobu (singles 2). Na Vánoce bylo jasně řečeno premiérem, že je mu to líto, že by taky rád trávil Vánoce se svojí sestrou a její rodinou, ale že to nejde, že musíme všichni vydržet, že si to nemůžeme dovolit, že letošní Vánoce budou jiné. Jako ano, jsou tady zprávy o tom, jak policie rušila nějaký večírek, ale přijde mi, že většina lidí to dodržuje.
Rok trvající krize dopadne nevyhnutelně na všechny věkový kategorie, ale fakt si myslím, ze ty mladší skolkovy jsou na tom ještě zdaleka nejlépe. Pozor - trochu nadsázka - pokud bacil za rok dva zmizí z pódia, pravděpodobně jim na to cely zůstane jen mlhava vzpomínka. A pokud se v tom budeme plácat dalších deset let a vic ... no pak budou tyhle děti ve výhodě, protože nebudou znát život "před", jakkoli smutně to zní. (Je to trochu level panikář, to uznávám, asi bych měla přestat číst všechny ty postapo
)
MP Meri s tim souhlasim, je dost pravdepodobny ze se bude muset nas zpusob zivota zmenit a vznikne o trosku udrzitelnejsi, novej "normal". Neprijde mi na tom nic postapo ani panikarskyho.
A perlička - čtu si tak v tramvaji parfu, jak se kdo kde seznámil a říkám si: no tak v tramvaji jsem se taky nikdy neseznamila, to jako jde?
Vystoupila jsem na zastávce a vyběhnul za mnou nejakej typek, zastavil mě a spustil na mě něco anglicky. Bylo to na Vaclavaku a jak jsem trochu vycvičená ze Žižkova, tak sem si hned podvědomě čapla kabelku, ustoupila o metr ... kluk se hrozne zakoktaval, nakonec z nej vypadlo, jestli bych mu nedala číslo, ale já jak jsem byla ve spěchu, tak jsem ho celkem odpalkovala. Pak mi to bylo fakt líto, protože až následně mi došly ty detaily - ze byl docela hezkej (aspoň ty oči nad rouškou, cistej, slušně oblecenej, vysokej a tmavovlasej
) No, krize očividně dopadá i na single chlapce ![]()
Těžko posoudit, kdo trpí víc, určitě nám všem ten rok, tak nějak protekl mezi prsty a je mi líto všech. Já si teda stěžuju akorát na zavřená kadeřnictví, to bylo blbé rozhodnutí, do práce chodím prakticky celou dobu, takže distancem netrpím. Moje máma měla začátkem února narozeniny a když jsem jí přála hodně dlouhá léta ve zdraví, tak mi řekla, že by v tak blbé době umřít nechtěla, protože by jí nikdo nemohl přijít na pohřeb.
711990 Ty čteš taky moc postapo a sci-fi, to se nepočítá ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY