Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:01

Tak místo zpráv jsem si to tady dočetla a děkuji za výcuc toho nejdůležitějšího. Večer si dám panáka a pustím nějakou pohádku, ukryju se pod peřinu a chviličku budu dělat že to přejde... 

Jak je možný, že když už máme dojem, že větší průser na důvěře lidí už prostě nemůžou udělat, tak přijdou s něčím novým, lepším? TVL Prymula a ti další na fotbale je prostě neuvěřitelný. A to je jen co prosáklo.
Mmch - ti na tribuně jsou určitě (a mimo pořadí) naočkovaní, takže se kromě svého bohorovného papalášství cejtěj bezpečně. Hele já nikomu nic špatnýho nepřeju, ale komplet tý tribuně střední průběh snad i jo.

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:05

andulka01 já si na uklidnění představuji, jak tam padá meteorit

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:24
Reakce na Garfie:

A toto je zas co??? Inovace polních nemocnic? Do tělocvičen personál bude a do Letňan ne??

už mi došla veškerá slova

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:25

nonemy To už musí být vtip, ne?

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:33

nonemy ano, meteorit i na Strakovku. 

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:38
Reakce na Garfie:

A toto je zas co??? Inovace polních nemocnic? Do tělocvičen personál bude a do Letňan ne??

​Upřímně: nějak si dovedu představit, že i po tom, co se děje poslední dva týdny, dnes existují lidi, co nemají doma respirátor. (Babičce jsem hodila domu balík 14 dni zpet). Dokonce, sice hůř, ale nějak chápu, že jsou lidi, kteří doufali v otevření maloobchodu. 

Ale že vláda neumí plánovat alespoň pár tydnu předem, to fakt začíná rozum stát. Že je to rozebírání Letňan chyba, už stebetali i ptáci na stromech. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:39
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:42
Reakce na Jos:

To si neco slehnul,ne? Dobry blabol. Ale respiratory fajn, byt ted na CT24 mluvil odbornik z Akademie ved a v podstate rekl, ze jsou zbytecne, protoze prakticky nikdo nema respirator spravne tesnici

​To je pravda. Já měla možnost jich v práci vyzkoušet několik a žádný mi nesedí nebo možná jinak, žádný mi nesedí správně. 

Tak nemocnice nejsme, MHD nejezdím, do obchodu nechodím...v podstatě je mi to úplně fuk. Pokud to ale budou mít děti do školy a do MHD, rodiče minimálně na cestu do práce, do obchodu a budou to chtít nosit určenou dobu, tak se asi nedoplatí.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:44

continuity Tak já se teda přihlásím, nemám resporátor. Jezdím autem do práce, do obchodu mám vždy roušku, nikam jinak nechodím, kromě sportu venku nikam necourám. Pracovní týden našlapaný tak, že i zprávy míjím. Jít si stoupnout do fronty na respirátory je to poslední, na co mám náladu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. února 2021 16:45

nonemy jsou volni telocvikari

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:53

andulka01kazdy to dela jak mu to vyhovuje nejlepe, já zas nemám olihně.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:53

continuity  A to možná ještě nevíš, že pan ministr jedním dechem pronesl, že bourání Letňan nebyla chyba!! Klíčová jsou totiž lůžka intenzivní péče a těch bylo v Letňanech stejně málo.....To o tělocvičnách prý řekl proto, aby si všichni uvědomili, že situace není dobrá. 

Tvl chvíli po tom, co veřejně prohlásil, že tolik nemocných máme jenom kvůli špatně nastavené statistice.

Online 999
19893 příspěvků moje polička 19. února 2021 16:54

Já se fakt už nedivím tomu, co se v Česku děje. Covid + rodiče posílají do školky bezpriznakové děti, v týdnu jsem byla u doktorky a ordinovala s ručně šitou rouškou (očkovaná nebude, je mladá a nepracuje v nemocnici) a vrcholem je dnes vyslechnutý příběh, kdy si žena před covid testem stříkala do nosu koloidní stříbro, protože to prý zkresluje výsledky a ona nevyjde jako pozitivní... 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:00

continuity Já to nemyslela tak, že si respirátor odmítám pořídit nebo nosit. Jen, že ho prostě ještě nemám, protože jsem ho pro normální provoz nepotřebovala. A když vláda něco houkne, ne vždy stihnu pořídit tu správnou výbavu včas a odmítám se jít tlačit někam do fronty (protože TO pokládám za nebezpečnější než proběhnout obchodem v chirurgické roušce) Když bude bez fronty, samozřejmě pořídím, byť si teda soukromě myslím, že to mnoho neřeší.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:14

999 Ale takhle se přece cestuje i do zahraničí. Virostop do nosu i krku a šup na test. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:18
Reakce na andulka01:

A ještě si tu odložím: https://www.forum24.cz/miliardovy-byznys-ve-skolach-hamackuv-favorit-nabizi-dvojnasobne-predrazene-antigenni-testy/

Čekali jsme snad něco jinak? 

​Dnes jsem slyšela kousek Klímovi reportáže o českých, velice levných, spolehlivých testech, které se dají vyhodnocovat ve velkém, opakovaně nabízených vládě a... není zájem, protože jim z toho nic nekápne

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:24

nonemy Tohle je ta hostina, ktera mi vadi snad uplne nejvic. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:25

nonemy Naopadlo mě, dá se nějak použití českých testů podpořit "zdola"? Petice, celospolečenské hnutí? 

Online 999
19893 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:46

Renusatko Tohle byl přesně ten případ.

Offline continuity
43556 příspěvků moje polička 19. února 2021 17:50

andulka01 to ale vůbec nebylo o respirátorech. Ale o předvídání události. Ten vládní vzorec je pořád stejný: Havlíček od pondělí slibuje rozvolnění, Hamáček zpřísnění, Blatny se mezi nima plácá a Babiš to v pátek rozhodně podle průzkumu veřejného mineni, který mu uspořádá stranický tisk. A dopadne to nějakou vcelku kozmetickiu úpravou v intencích toho průzkumu. 

To, že respiratory zavedou, je pravdepodobne zhruba těch 14 dní ( a taky tady vlna nákupu proběhla) a i kdyby ne, investice 200Kc mi stojí za to, abych se teď nemusela nervovat, kde nějaký kvůli nákupu seženu. Toto mi přijde pro prakticky život užitečnější, nez řešit, kde byl Prymule na fotbale. Minimálně ti to dá pocit kontroly nad situaci. 

(Když už jsem vyndala tu křišťálovou kouli, tak osobne odhaduji, že v horizontu týdnů nás čeká i ten lockdown.)