Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 06:52

continuity Ja jsem pred 14 dny slysela k uzavreni wc argument roku! Pani na benzince, kde jsem se chtela jit vycurat, mi ucela vazne rekla: musime to mit zavrene, protoze lide by si tam treba sundavali rousky!!! Ja jsem ji na to jen rekla, ze na tom zachode hodlam byt sama a praskla jsem dverma, protoze to byla uz treti bemzinka po ceste, kde mi odmitli udelat kafe a otevrit zachod. Nakonec jsem skoncila v lesiku a bez kafe.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 07:05

razorblade ode dneska oteviraji DEK stavebniny, a tam delaji super kafe

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 07:08

rasaNori Pro me byl mnohem akutnejsi ten zachod

Online Janulik03
20377 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 07:11

letfenixa ved sa ti aj maju preco len take tie ozaj myjavske uz tazko kupit. Aj ked viem o jednej ktora bola na predaj este nedavno, stacilo by zburat okolo take tie “budy”

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 07:57

Jiná Realita diky moc za informace

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 08:29

Ako mestský rozmaznanec som hľadala len chalupy s vodou, zachodom, elektrinou a pristupovou cestou

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:03

mám tip k těm chalupám. 

hledejte je, až bude plná turistická sezóna, a běžně se k ní podívat v nějaký krásný volný den.

abyste nebyly nepříjemně překvapeny tím, že máte chalupu na václaváku.

mám dva známé, kteří chalupu mají odjakživa. a poslední dobou jsou extra naštvaní, protože přestože ani jedna ta chalupa nemá ani příjezdovou cestu a jsou na konci světa, tak kolem jim lozí zástupy. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:36

ta naše garnitura už není ani směšná. už je jen uboze trapná.

prý se uvažuje o umožnění cestování na slovensko a do chorvatska. a teď přemýšlím (když pominu fakt, zda také chorvatsko uvažuje, že by o čechy stálo), jestli by zřídili přímou leteckou linku praha-záhřeb, nebo by se do chorvatska jezdilo zapečetěnými auty a autobusy, nebo jestli jsem si nevšimla, že už vynalezli teleport.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:55

Jiná Realita 

Zahlídla jsem něco o nějakým (silničním) koridoru!

Jinak bych řekla, že Chorvatsko by o Čechy (no, o jakýkoliv turisty) hodně stálo - je to lepší než zdechnout hlady... a prej dokonce že tyhle úvahy vzešly z jejich strany!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:57

Jiná Realita 

Proč do Záhřebu? V sezóně se létá do Splitu a Dubrovniku.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:58

Jiná Realita + po včerejším výlevu Babiše, jsem už ztratila veškeré iluze. Dopadne to tak, že Evropa bude "normálně" fungovat a my bude chodit až do září v hadrech na hubách a bát se. To je tak rozdílny přístup němců a rakušanů, chválí občany, že se nějak chovají a najíždí na běžnější režim. A u nás? Buzerace a nahánění strachu...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 09:59

barbucha to mě napadlo už včera, jak jsme tu řešili ty chalupy, že Chorvati hranice otevřou, i kdyby jim tam turisté měli kromě koronaviru přivézt i mor a choleru. Oni z toho turizmu fakt žijou, špatná nebo žádná sezóna může do bídy uvrhnout značnou část národa.

Rakusani docela dlouho tranzit povolovali. 

Už jsme tam teda nechteli, ale vite jak je to s těmi plány a bohem.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:08

continuity 

Já bych tam na jednu stranu jela (radši než na Mácháč )... ale nevim teda. Chytit tam mor s jak na potvoru horším průběhem, mohla bych tam taky vypustit duši. I když mají těch nakaženejch - zatím - málo, a Italové tam asi letos moc jezdit nebudou... no je to zatim dost ve hvězdách všecko

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:11

wendulka to je úplně jedno, i kdyby létalo letadlo do každého města, tak valná část lidí tam jezdila busem nebo autem.

ale to je pořád jedno, i kdyby začali všichni létat, je absurdní, aby vláda, jen proto, aby uklidnila svoje paštikové voliče, jim jako první slibuje chorvatsko, bohajeho. 

snad by měla jako první jednat se státy jako rakousko, německo a polsko, protože jsou klíčové pro naši ekonomiku, jsme provázaní hranicemi, některé území typu sever republiky potřebují přes polsko jezdit, aby se vůbec někam dostali a nedělali zajížďku sto kilometrů. (navíc je mezi nimi tranzitní země do oné země zaslíbené).

ale vláda jako první řeší chorvatsko.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:15

Jiná Realita Slysela jsem, ze na to hodne tlaci Chorvati, aby se ten koridor otevrel. 

Offline Potrefenáhusa
38999 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:16

Jiná Realita Mužovi příbuzní měli chalupu u Rumburku a vůbec na ni nejezdili, my tam byli asi třikrát na tejden a pokazdy úplně bozi i přes polní podmínky a bez lidi a okolí je úplně nádherný!!! Akorat ji loni prodali ....

mne na těch chalupách děsí především ta údržba, jako v baráku ficej celkem divoký peníze, i když si to člověk dela sam (což zas trvá roky...), ale mít jen byt v Praze, asi by mi to nepřišlo úplně od věci 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:20

navíc je hrubě neprofesionální něco takhle nadhazovat.

pokud chce např. mít vláda v době, kdy by teoreticky chtěla umožnit létání do chorvatska, uzavřené hranice vůči zemím, které by ale chorvatsko na jeho území pouštělo, třeba vůči německu, tak pokud by po návratu do čr z chorvatska nebyla povinná 14denní karanténa, je to absurdita. to ještě teď netuší, tak proč o tom vůbec mluví.

takové věci by slušně, rozumě a přehledně jednající vládní činitel vykládal, až by měl jasné obrysy, nastavená pravidla a předpokládaný termín. ne že tak nějak nadhodí udičku bez podkladů, a uvidí, co na to voliči. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:22
Reakce na Jiná Realita:

ale to je pořád jedno, i kdyby začali všichni létat, je absurdní, aby vláda, jen proto, aby uklidnila svoje paštikové voliče, jim jako první slibuje chorvatsko, bohajeho. 

snad by měla jako první jednat se státy jako rakousko, německo a polsko, protože jsou klíčové pro naši ekonomiku, jsme provázaní hranicemi, některé území typu sever republiky potřebují přes polsko jezdit, aby se vůbec někam dostali a nedělali zajížďku sto kilometrů. (navíc je mezi nimi tranzitní země do oné země zaslíbené).

ale vláda jako první řeší chorvatsko.

jo tos presne popsala i me pocity

Lamicka no tak ze si prosazuji chorvati svoje zajmy, to je jasne, ale nase vlada by snad mela davat prednost tem ceskym...

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:25

Jiná Realita No jo, vláda zase pracuje formou celonárodního brainstormingu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 10:26

Lamicka a jak by takový koridor vypadal? benzínky speciálně pro lidi z čr? zákaz opouštět auto cestou přes rakousko? bude v té době trvat nastavení pro pendlery 14+14, zatímco přes koridor budou jezdit lidé na dovolenou? pokud ne, proč by bylo třeba koridoru? samé otázky, samé možná, a tady vláda už nadhazuje dovolenou v chorvatsku. pro mě je to nesmírně neprofesionální přístup, čím dál horší. 

ale nejhorší mi na tom přijde ten fakt, že místo aby vláda řešila primárně vztah a nastavení s rakouskem a německem a polskem, tak protož ví, že její voliči pendlery nenávidí, raději jim slibuje dovolenou (což je i z ekonomického hlediska pro stát katastrofa, protože pokud bychom měli podle nich oteřené hranice jen vůči slovensku a chrovatsku, tak by sem nejezdili turisté ze zahraničí, ale zato naši by hromadně odjeli pryč, tudíž by sem nic nepřiteklo a hodně by odteklo, a definitivně by to pohřbilo mnohá místa navázaná na turismus. to je opravdu hospodářsky mimořádně hloupá myšlenka).