Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2021 16:34

Jiná Realita podle mě pořád sklízíme to vánoční rozvolnění, ve spoustě zemí na vánoce zpřísnili, my povolili. Rozlezla se tu britská mutace, která se teď vesele šíří, protože jí stačí mnohem míň. Kompenzace k nemocenské platí pár týdnů, do té doby lidi v karanténě přicházeli o spoustu peněz.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:35

U nás v práci (Bavorsko), 130 zaměstnanců, měli covid dva, jeden z toho hned někdy loni na jaře. Z mojich známých a kamarádů nevím o nikom. Moji rodiče na malomeste v ČR znají případů x. 
V práci se zaměstnanci k sobě nesmí přiblížit na míň než 1,5m bez roušky/ffp2. V kanceláři se sefí po jednom. Kdyby někdo dělal mejdan s deskovkama, jako píše Zuzuli , tak bych se vůbec nedivila, kdyby dostali písemnou výtku/ varování  (nevím, jak se to česky jmenuje) od HR. Rozhodně by to nikdo nezametal pod koberec. 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:37
Reakce na Zarinya:

Tabea vsude ne,kam to mas?

je to opruz

napsat v kramu jmeno a tlf mi nevadi,ale objednavat se nebudu,holt to jeste vydrzim.

​douglas. Že prý už nemají click and Collect, jen click and meet... 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:37

Evaeva ja si taky myslim,ze to byla hrozna chyba vsechno otevrit o vanocich.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2021 16:41

Tabea to, co píšeš, platí i o firmě, kde pracuje muž (Praha). Teď jsou opět všichni na ho, před tím ale zaměstnanci chtěli chodit do kanceláře. Ok, ale musíte být rozdělení na dvě skupiny, ob týden. Všude respirátory kromě svého stolu, sedí daleko od sebe, pcr proplácí při jakémkoliv podezření, sami trasují,...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:42

Zarinya Já si ani nemyslím, že to otevření o Vánocích to nějak zhoršilo. Spíš to, že skoro každý za někým o těch svátcích jel. Někteří šli na ty testy, které mohly být falešně negativní, někteří se nedostali, sem tam nějaký mejdan, Silvestr a rozjelo se to v rodinách. Spousta z těch pacientů, kteří se nám vrací a už mají po covidu, to lapili od rodiny. Tak možná mladší v obchodě a donesli to starším, ale to už je na každé rodině, jak se chová.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2021 16:43

Zarinya ano, už před tím byla nálada dost uvolněná, např. ve frontě na trhu jsem z dvaceti lidí měla roušku akorát já. To rozvolnění byla taková povolenka skoro je všemu, před Vánoci měla naše rodina třeba 50 kontaktů (děti měly kroužky), před tím třeba pět.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:53

Renusatko vzdyt se otevrelo vsechno i restaurace,hospody a rousky asi povinne nebyly....

tady jsou rousky od jara a od asi konce ledna respiratory furt,to se nikdy nezrusilo.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:54

Renusatko já si nemyslím, že něco změnilo otevření obchodů, ale přesně to co píšeš - ta komunikace vůči lidem - my vám to teď rozvolníme, abyste si mohli nakoupit, abyste si mohli užít Vánoce, navštívit rodinu.. to bylo naprostý bláznovství. a naši spoluobčané nejsou nedisciplinovaní, naopak - prostě udělali přesně to, k čemu je státní aparát tak pěkně nabádal

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:57
Reakce na Tabea:

​nemohla by ti kamarádka prosím udat zdroj?

​také by mě to zajímalo, už před časem jsem četla na stránkách Institutu Roberta Kocha, ze zaznamenávány jsou všechny případy s prokázáním RNA z PCR testu, bez ohledu na klinický obraz.

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:57
Reakce na Zarinya:

Renusatko vzdyt se otevrelo vsechno i restaurace,hospody a rousky asi povinne nebyly....

tady jsou rousky od jara a od asi konce ledna respiratory furt,to se nikdy nezrusilo.

​ano přesně tak. tenhle přístup povolit-zakázat se tu jede už od začátku, bez ohledu na skutečnou situaci ale dle potřeby popularity našeho pomatenýho vůdce. a závěrem "za všechno můžou češi, protože jsou nedisciplinovaní" - jako, to snad nemyslí vážně!

nedá mi to nevzpomenout na firemní vánoční večírky (u nás tedy ne, ale jinak snad všude... a to prosím pěkně bylo povolené, a jelikož my občané tady nejsme považovaní za samostatně myslící jedince, tak prostě pěkně děláme to, co nám svrchu nakážou.. a když to je o týden později zas už poněkolikáté špatně, tak to už fakt nemůže brát nikdo vážně

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:02

Tabea Zeptam se ji. Je klidne mozne, ze o tom vi kulovy a precetla si to na nejakych nemeckych novinkach.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:04
Reakce na Tulipe:

​také by mě to zajímalo, už před časem jsem četla na stránkách Institutu Roberta Kocha, ze zaznamenávány jsou všechny případy s prokázáním RNA z PCR testu, bez ohledu na klinický obraz.

​já teď právě znova stránky RKI prohledávala a nic, co by potvrzovalo to, co píše Lamicka , jsem nenašla. 
Jestli to není nějaký spletení testovací strategií...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:04

ZarinyaJá jsem myslela spíš ty otevřené obchody, že by něco změnily.

Hospody nevím jaké nařízení přesně bylo, to si nepamatuju. Roušky rozhodně ve vnitřních prostorách jsou od září, tam žádné uvolnění nebylo, ale asi v ní nejíš, to je jasné.

Jenže třeba vím, že ve spoustě firem byly vánoční večírky, tak to asi nebylo ve čtyřech lidech u stolu a ani o tom, že sedíš s tím, s kým přijdeš. A potom se všichni rozjeli k rodičům, nejlépe každý den k jiné části rodiny. Párty na Silvestra. Tohle by žádné opatření nezměnilo, protože se to děje v klidu i teď. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:07

viktorka_od splavu Souhlas. Vzdyt dokonce Havlicek na nejake prosincove tiskovce rekl, ze rozvolni a otevrou, aby si mohli nakoupit starsi lidi, kteri to neumi s eshopem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:08

viktorka_od splavu Renusatko no a jsme doma!

Tady tedy pochybuju,ze nekdo delal vanocni vecirek......plus  cele vanoce a snad az do minuleho tydne byl zakaz navstev v domacnostech.Jak se to tedy dodrzovalo nemam tuseni.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:09

mám tady takový jeden tip, proč by to taky mohlo být (jakub horák):

Začínám zcela vážně uvažovat nad jednou věcí. Představme si hypotetickou situaci země, kterou vede premiér, trpící závažným psychiatrickým onemocněním. Může to být například schizofrenie, vyznačující se poruchami myšlení, vnímání nebo bludy. Takže třeba během dvou dnů nařídí zavřít jídelny a zase je otevřít. Nebo prodlouží karanténu na 21 dnů a za dva dny ji zase zkrátí na 14. Nebo tvrdí zvláštní a rozporuplné věci o své rodině. Za normální situace by bylo jasné, že něco není v pořádku - takže by se třeba postavil proti příslušný ministr, nebo poslanci ze strany, která ho nominovala. Jenže to v našem hypotetickém případě nenastane, neboť všichni výše zmínění jsou paralyzovaní něčím na způsob stockholmského syndromu, nebo se prostě bojí, nebo situace využívají.Navenek to tedy působí, že za těmi patologickými rozhodnutími stojí celá vláda a protože nikdo nepředpokládá, že může být celá vláda nemocná, tak se pozorovatelé snaží situaci nějak racionalizovat - hledat pro ni nějaké logické vysvětlení. Premiér navíc vystupuje autoritativně, normálně se obléká a pečuje o svůj vzhled. A co je u těchto poruch běžné - svoji situaci si vůbec neuvědomuje a o to navenek působí přesvědčivějí. To by byla docela nebezpečná situace, ne?

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:10

Lamicka a pak to nabádání k těm návštěvám, to mi připadalo snad až trestuhodný, fakt je podezírám ze zlýho úmyslu. však to jedn z těch oblíbených vědátorů, tuším Hel? říkal že tu probíhá úmyslný promořování obyvatelstva

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:17
Reakce na Zarinya:

viktorka_od splavu Renusatko no a jsme doma!

Tady tedy pochybuju,ze nekdo delal vanocni vecirek......plus  cele vanoce a snad az do minuleho tydne byl zakaz navstev v domacnostech.Jak se to tedy dodrzovalo nemam tuseni.

​Jenže to je jedno, co se zakáže nebo nezakáže. To tady nic moc neovlivní. Je to tady pořád, takže uvolnění před Vánocema to nezhoršilo. Myslíš, že teď, když se nemá chodit na návštěvy, tak se nechodí, že lidi nedělají párty nebo večírky? Když jsem byla krmit ovečky, tak v dědině byl večer celkem veký mejdan na jednom místním statkuJá teda jela přes tři okresy a nikde žádná kontrola, takže kdybych jela jen tak na chalupu, tak se nic nestane. Stačí dobré časy na cestu.