Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:17

Lamicka Navic to, ze člověk nemá příznaky v den, kdy je pozitivně testován ( testovan byl třeba proto, ze byl jako kontakt vytrasován nebo ted při narizenych kontrolách), vubec neznamená, že ty příznaky nebude mít další den/dny.....   To by ty lidi v Německu sledovali a nejak zpetne zařazovali, pokud by měli pozdeji příznaky?!? Je to nějaký nelogický. 

Ještě jsem si vzpomněla, že takhle podceňovala virus dr. Peková, která tvrdila, že u nich v laboratoři vidí lidi, co jsou pozitivní a jsou v pohodě.... no, ona je uz ale neviděla za 7-14 dnů...

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:22

Lamicka O tom rozdílu ve vykazování Česko  - Německo se tu už psalo a tuším to bylo vyvráceno (ale možná si to špatně pamatuju, třeba se k tomu někdo ozve).

Čekala bych, že v těchto věcech je jednotná metodika vykazování nastavená WHO.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:23

viktorka_od splavu ani bych se nedivila, kdyby to umyslne a rizene (brzda, plyn) promorovani bylo

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:24

Černá kočka Jediné, co je mi na tom srovnání my a Německo divné je, že jim z méně pozitivně testovaných procentuálně umírá víc lidí. Nebo nedávno, když jsem na to koukala, tak to tak bylo. To potom vyvolává otázky, proč to tak je a konspirace o počítání. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:25

Černá kočka to jsem psala ja, protoze mi to rekli 2 osoby zijici v Nemecku a ted 3. Proto se ptam, jak to teda je. Ale nezarucuju, ze to nejsou dezinformace. Ty se siri jiste i jinde nez v CR.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 13. března 2021 17:58

Renusatko Dohledala jsem starší článek, který nastiňuje možné důvody rozdílů ve smrtnosti v jednotlivých státech.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/smrtnost-covidu-19-v-nekterych-zemich-minimalni-jinde-tretinova-137228

Kromě faktických rozdílů co se týče např. úrovně zdravotnictví atd. za to můžou také rozdíly ve vykazovaní a ty rozdíly jsou možné  jak na straně nakažených, ale taky může být zakopaný pes na straně vykazování zemřelých na covid.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 18:01

ještě k tomu rozvolnění přes vánoce...

od vánoc uplynuly skoro tři měsíce. mezitím jsme zakázali všechno. očkujeme, byť pomalu, testujeme, byť zbytečně. a stejně jsme na tom pořád nejhůř na světě.

svádět to vánoce budeme jak dlouho? půl roku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2021 18:06

Jiná Realita úroveň trasování je i kvůli tomu dost tristní. Jakmile se ta epidemie takhle rozjede, je těžké jí zastavit.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 13. března 2021 18:28

Já si tady odložím dva obrázky, třeba to pomůže proti trudomyslnosti

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. března 2021 18:45

Jiná Realita mne nejdou do hlavy chorvati, tam je situace dobrá, už otevřené zahrádky, lidi na plážích. Němci disciplinovani jsou, prosim...ale že by ležérní Balkánci byli nějak v lati, to nevím....a navíc jim tam v lete nalezlo dost turistů a roušky se nosily akorát v ksefte, žádný výbuch se nekonal. Jenze u nás jede kovid od rána do večera  plus s tím, jací jsme kreteni. U nich(čteme tisk a koukáme na telku, muž umí chorvatsky)tím nežije zpravodajství furt  a neustále a asi ani celý národ jako u nás. My máme takovou sebemrskacskou povahu, Čechům utrpení vyhovuje, neustále pod někým či něčím upime, jako bychom to snad na sebe přitahovali, podvědomě si to přáli.nejsem žádná esotericka, jsou to jen moje osobní úvahy a nikomu to nevnucuju. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 18:48

Evaeva to jsou všechno ty racionalizační řeči. za tu dobu dokázal izrael srazit koronáč de facto na kolena (prozatím), nebo británie na hodnoty z října. úplně si přitom představuju to disciplinované obyvatelstvo anglie, jak vzorně všechno dodržuje, takže úspěšně bojují.

česká republika stále stoupá.

a její obyvatelé se snaží vinu hodit sami na sebe. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. března 2021 18:51

Jiná Realita hele, na druhou stranu jsem někde četla, že v Plzeňském kraji vykazují 0.8 kontaktů na člověka pri testování. To znamená, že všichni jsou na home office a je tam obrovský podíl singlů. 

A nebo se stýkají, ale nehlásí, protože ví, že se stýkat nemají/ za mestnacarel jim to zakázal Nebo tak něco.

A po Vánocích je toho viru v populaci hodně a stáhnout se to nedaří. Protože je sice všechno zavřeno, ale lidi se očividně  stýkají dál 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 18:56

MaeGandal ale to je úplně jedno přece.

já fakt nevěřím, že v té anglii, kde toho taky přes vánoce neměli málo, sedí celá populace spořádaně doma, na hubě respirátor, a poslouchá tiskové konference moudré vlády. v anglii, zemi milionů přistěhovalců a white trash, tomu opravdu nevěřím ani za mák.

no tak začali očkovat, nebo nějaké jiné finty, a přesto to zvládají.

my očkovat neumíme, trasovat taky ne (neuměli to ani s mnohem menším počtem nemocných, není to množství, je to neschopností), neumíme stanovit žádné strategie, tak co uděláme? no budeme předvědčovat lidi, že jsou nezodpovědný hloupý sobecký národ, naprosto mimořádně špatný v celém vesmíru, a proto jsme na tom jen my takhle blbě. a oni nám to sezobou z ruky, budou se navzájem nenávidět, a my si pojede svoje kšefty.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:08

nika Tak tam mám teorii, že obzvlášť v přímořské oblasti ten jód a sluníčko a mořská voda virus zabíjí.

Není to vědecky podložený, ale kdyby mi to okolnosti dovolily, tak se sbalím a odjedu k moři klidně na pár měsíců. Procházky po pláži, vůně eukalyptu a borovic, moře, meditace na břehu za rozbřesku, pohledy na východ i západ slunce, k tomu středomořská dieta a pohyb, vitamín D ze sluníčka plnými doušky, ani nemusím vůbec nikoho potkávat a věřím, že by to byl balzám na nervy i lázně pro tělo.

Tak zatím o tom budu zavřená v paneláku bez balkónu a bez možnosti odejít (kromě těch odpadků a vyzvedávání Rohlíku) jen snít a doufat, že se ještě někdy zadaří. 

Kompenzuju si to nákupem spousty jarního kvítí, ze stolu mám prakticky záhon 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2021 19:14

Jiná Realita a proč to podle tebe tak je? Podle mě je na vině celá ta směsice věcí. Od nedostatečných/pozdě přijatých opatření, přes malé kompenzace a chování lidí až po to, co předvádí vláda.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:27

Evaeva podle mě je to už jen vládou. 

protože na začátku češi ukázali, že jsou schopni se snažit. a pak začala vláda mršit všechno, na co sáhla, což nemá ve světě obdoby (kromě slovenska, které je na tom kupodivu taky blbě). a kupila kravinu na kravinu, špatnost na špatnost. to by žádný národ na světě nevydržel být spořádaný a rozumný. každý občan má jiný důvod, proč se nechová vzorně, ale dám ruku do ohně za to, že u většiny z nich by jiná vláda získala úplně jiné výsledky.

nicméně, tu vládu jsem si sami zvolili, takže asi máme, co si zasloužíme.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:31

Jiná Realita A podle průzkumů si ji chystáme zvolit znovu. To je to, co vůbec nechápu. Kdo ho ještě může volit?

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:31
Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:39

Jiná Realita hm britové jak kteří, nicméně moje dcera (!) přijde na řadu s očkováním v květnu, a od půli června už by u nich mělo být vše otevřené. například povolený počet osob v obchodech mají už strašně dlouho a může chodit nakupovat jen jeden a skutečně se to dodržuje, ne jak tady kde se na to dbalo týden (ta jedna osoba se snad nedodržovala nikdy) a teď už dávno sere pes

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:42

viktorka_od splavu no očividně mají plán.

u nás plán: eeeee...no nejdřív asi otevřeme ty školy...eeeee....no, otevřít dřív než na konci dubna by byla sebevražda...eeeee, očkovat něčím někdy budeme, přihlašte se do systému, někdy na vás přijde řada.

žádný plán typu "jakmile bude naočkováno 2mio osob, otevřeme obchody", nebo "jakmile klesne počet osob na jip na 500, otevřeme školy". nula. nic.