Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:44

viktorka_od splavu oni už ani nepředstírají, že nějaké plány vůbec chystají. prostě se něco vymyslí o víkendu, až to bude nejvíc hořet, hodí se to na zaměstnavatele v soukromém sektoru, oni si to nějak zařídí, a my jim za odměnu odsouhlasíme, že budou nově, po totálním finančním vyčerpání, platit lidem další týden dovolené.

opravdu pochybuju, že někde na světě kromě burkiny faso takhle vlády postupují.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:49

Jiná Realita hele, nejsme ve sporu. Já si taky myslím, že za to může velkou části vláda svoji komunikaci a celkovým řešením, jestli se tomu tak dá říkat, situace. Na druhou stranu, pokud si v novinách přečtu, že kolabuji nemocnice  tak neporadam oslavu, ani v kruhu rodiny, ani když jsou to kulatiny, protože mám nějaký vlastní rozum. Ale možná jsem jen přehnané opatrná. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:52

MaeGandal já ti rozumím, ale přesto si myslím, že tento typ lidí je všude na světě, v každém státě, ale ty jiné státy si prostě uměly poradit tak, aby to zvládli i s nimi. my jsme si tady naštvali a znechutily všechny, a tento typ lidí pak o to víc vyniká. nevěřím tomu, že by většina národa pořádala tajné party. prostě je to nějaké procento, které je všude na světě, lidi hloupí, sobečtí nebo i zlí. ale naše vláda je ještě podpořila, místo, aby je potlačila.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 19:58

MaeGandal a jsme zpátky u toho, že ty máš ten rozum, ale velká, opravdu velká část lidí si neumí něco jako virus ani představit - vždyť to není vidět! a připustit si myšlenku, že můžu být nebezpečná pro své okolí/svoje blízké, nebo oni mně - to ne každý prostě zvládne. já třeba naprosto chápu tu potřebu sociálního života, i mě jako introverta už dost štve že se nedostanu mezi lidi, rozumím že pro někoho to je prostě nemyslitelný, jasně, na pár týdnů na jaře, když se ještě nevědělo co to je za hrůzu, ale po roce? já třeba považuju výlet do lesa po dešti bez použití silnýho repelentu za šílenství, protože vím jak hrozný nemoci může člověk chytit. a jiní zas by na sebe nedali repelent, protože to je jed a klíště prostě vytáhneš a vyřešený. jsou oni blbí? nebo já? ne, je to uplně jedno, prostě jsme lidi.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. března 2021 20:00

Jennyfor ani nemluvte, kdyby to šlo, sbalim se hned... 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:04

Ja myslim, ze - vzhledem k nakazlivosti korony - je odrazem těch aktuálních represí a i toho, ze lidi se opravdu celkem snaží, to, ze počet nakažených dále nestoupá. Bohužel to ale nestačí k tomu, abychom se mohli radovat, ze bude klesat vytíženost nemocnic. Z tech nakažených se stále určité procento do nemocnic / na ARO dostane a bohuzel ten prijem pacientů není doprovázen odpovídajícím výdejem.  I kdyz se snažíme léčit jako zběsilí, tak to postižení plic potrebuje určitý čas, plus nutno přičíst komplikace. A i když někoho posuneme k následné intenzivní péči, tak i tato zařízení uz jsou obsazená. Ucpaný systém.

Plus ta legrační čísla... počty covid hospitalizovaných. Po 20 dnech od testu jsou "negativní", takže nikde nefigurují, ale často jsou ve skutečnosti pozitivní, tj. nelze je dat mezi necovidy a zároveň často stale vyžadují intenzivní péči - jejich zánět plic je uz bakteriální, mají přístrojovou podporu funkce ledvin, nebo jen "proste" ztratili svaly. 

Za mne shrnuto, lidi se celkem snaží,  bohuzel ne všichni, ale hlavně vinim politiky. A lidi to uz dlouho bavit nebude. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:22

viktorka_od splavu prosím tě, co strašlivého se děje v lese po dešti? Jen abych věděla, když v tom lese bydlím.. 

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:41

Fiction děkuju za objasnění, dává to smysl

Dadoo myslím, že jsem to napsala dost jasně. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:44

Jiná Realita 

Já třeba vím o 3 skupinách, kde došlo k slušnému promoření. A vždycky v tom hrálo roli nedodržení v té době platných opatření (oslavy, openspace bez rousek). Tak co dodat, no.  A že se nenosí respirátory v kancelářích, vidím každou chvíli. 

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:46

dynda oslavy jsou samozřejmě špatně, ale osm hodin v jedné místnosti, to si myslím vůbec nemá vliv nějaká rouška, spíš že třeba není nutný tam ten čas trávit...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:48

dynda

v izraeli pořádali ortodoxní židé tisícihlavé pohřby a svatby bez roušek, o takových sešlostech si tady můžeme nechat jen zdát. v lockdownu. tomu se říká nedodržovat platná opatření jaksepatří. a přesto jsou tam, kde jsou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:51

viktorka_od splavu 

Jo, pro mě je to lehký, mezi ty lidi přijdu jen jednou za x dní na krátkou dobu, to se dá vydržet. Ale zase chovat se úplně, jako by se nic nedělo, mi nepřipadá OK. Zvlášť když se nedá ani vyvětrat. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:51

viktorka_od splavu sice jsi něco napsala, já ale pořád nerozumím, co šíleného se děje v lese po dešti, že na to potřebuješ silný repelent.

To se klidně můžeš polejvat repelentem i před deštěm, to mi je úplně jedno, ale co šíleneho způsobuje les po dešti pořád nevím. 

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:54

Dadoo jo takhle, no to tam asi nutně nemuselo být, jen, že ve vlhku jsou ty mrchy víc aktivní. takhle v srpnu když je sucho na troud, tak celkem v poho. ale já to mám ještě relativně dobrý, znám lidi kteří nejsou schopní z chodníku šlápnout na trávník

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 13. března 2021 21:56

viktorka_od splavu no jo, lidé jsou divné. A luftaci v lese občas extradivne.

Offline Laeda
12 příspěvků moje polička 13. března 2021 22:13

Co jsem našla k těm statistikám v Německu - na webu Robert Koch-Institut je uvedeno toto: In accordance with the international standards of the WHO and the ECDC, the RKI evaluates all laboratory diagnostic evidence of SARS-CoV-2 as COVID-19 cases, regardless of the presence or severity of the clinical symptoms. Under COVID-19 cases, both acute SARS-CoV-2 infections and COVID-19 diseases are summarized. Z google překladače, německy neumím. Jestli jsem to dobře pochopila, tak Němci rozlišují statistiku, kdy měl někdo pozitivní test (datum pozitivního testu) a statistiku nástupu příznaků (datum začátku nemoci). Ta oficiálně uváděná ale budou všechny pozitivní testy.

Robert Koch-Institut: COVID-19-Dashboard

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 13. března 2021 22:20

Já jsem našla ke statistikám tento článek s názvem  Ne, v Německu se do statistik nezapočítávají jen pozitivní s příznaky na https://manipulatori.cz .

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 22:20

Laeda Němci v tom zjevně mají pořádek:-) protože to skutečně není totéž

49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 22:22

horse_66 ale to je skvělé motto! "zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem"

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. března 2021 22:24