Koronavirus
Jiná Realita no vsak kvuli tem ortodoxnim jim to tam jeden cas taky pekne vyskocilo a delali ty prisne lockdowny . Ted uz maji hodne proockovano, to bych nesrovnavala.
Ja porad nevim, co chces slyset. Vsechna opatreni jsou podle tebe k nicemu, co teda navrhujes?
Tady je hezký graf, srovnání GB, Izraele a ČR. Možná taky odpověď, proč to u nás vypadá hůř než tam. Podle mě je fakt jediná cesta co nejrychleji proočkovat co největší část populace.
Kokoska to si ale vůbec nerozumíme.
já se jen snažím říct, že naše situace opravdu není způsobena tím, co se i tady snaží lidi sami sobě podsouvat - tím, že nedodržujeme opatření asi nejvíc ze všech národů na světě (protože v izraeli si dělali z opatření dobrý den násobně více, a i během lockdownu, a nikdo si moc nedovolil jim něco říct - protože další častý argument je, že tu policie málo zasahuje a málo pokutuje, no tka tam to nebylo nijak zvlášť lepší). a přesto přese všechno to tam zlvádli lépe, asi proto, že jim to tam vláda lépe zorganizovala. zajistila očkování, a provedla ho tak, že jim nebude trvat tři roky jako nám.
je to nějaký čas, co se třeba vláda předháněla, kolik lidí denně naočkuje. mno, jsme na nějakých 40k, což není ani polovina toho, co tvrdila, jenže mezitím už navíc uplynulo hodně měsíců, co to to tvrdila.
jen se snažím říct, že přestože se pořád snažíme najít chybu v sobě, v češích, v tom, že jsme nějak speciálně špatný národ, tak to podle mě není pravda.
Jiná Realita Čechům to dělá dobře, že jsou nejspatnejsi. Ostatní národy způsobily tolik ostudy, rezali se mezi sebou, ale hlavu mají nahoře. Ostudy smlci, Češi ostudy ještě vypíchnou. Tak vymrem na kovid a bude klid. Mrzí mě, že jsem ceska, že nejsem pyšná a hrdá Slovenka, Chorvatka...proste cokoli. ![]()
Jiná Realita no nevím teda.. já bych nás jako národ zase tak nepřeceňovala. Když si srovnám to, co psala 0zero7 nebo Zarinya o tom, jak se chovají lidé v Kanadě a v Německu a podívám se kolem sebe, vidím veliký rozdíl. Ačkoliv je u nás ve městě oficiálně téměř vše zavřeno, neoficiálně je téměř vše otevřeno. Mám na mysli obchody a služby, z pochopitelných důvodů ale nebudu víc konkrétní. Vznikají tajná místa, kde se schází mladí, prázdné vybydlené domy na periferii, tam jsou téměř každý den večírky. Na dětských hřištích hloučky matek bez roušek, děcka staršího školního věku v partách v parku, na zastávkách, před školou. V centru a v obchodech lidi nosí roušky i respirátory, to je v poho, ale jinak ten společenský život v šedé zóně celkem tepe.
Jiná Realita já nevím, jak moc si v izraeli dělali z opatření dobrý den, ale měli to tam tvrdší než tady, co jsem četla. Pohyb 1 km od bydliště, zavřené všechny školy, jako u nás zavřené služby, hotely, sportoviště, za nedodržení nařízení pokuty. Dokonce zavřené hranice, osobní lety nějakou dobu vůbec nebyly možné. Oni jsou dost organizovaní, ty vakcíny, které měli, dokázali rychle dostat k lidem a ne že se teprv rozmýšleli, kdo a kde bude očkovat a kdo a jak ty ampule převeze. A nebáli se říct, že sice očkování je dobrovolné, ale očkovaní budou mít výhody.
bram tak já teda neznám nikoho, kdo by mel chuť mejdanovat a veselit se, všichni toho mají plný kecky. Možná ti pubosi, hormony se odložit nedaj, ani když je pandemie, aspoň nevyhynem...![]()
Jiná Realita nika vaše přemýšlení mě fascinuje... Jiná Realita nezná nikoho, kdo by měl Covid, natož jeho komplikace, takže pochybuje o vážnosti situace ve zdravotnictví. Nika nezná nikoho, kdo porušuje nařízení a paří, takže se to podle ní zřejmě neděje. Asi by to chtělo připustit si, ze existuje i jiny svět, nez je ve vašem obzoru.
bram souhlasim. Vzdyt to zaznivalo i tady, kdyz agentka popsala, jak lide museli mit svou vybranou bublinu a jen s ni se schazet, tak prvni dotaz byl a jak to kontrolovali?
Tulipe já jsem neřekla, že se to neděje, proč mi to podsouvate? Já se kovidu převelice bojím a nařízení dodržují velmi peclive, stejně jako moje rodina a lidi, co znám. Nečekám ani, že bychom se toho zbavili, ten život, co byl před pandemii, už možný nebude po mnoho let.
nika Fakt? A co nebudeš moct po mnoho let dělat?
999 já si myslím, že to takhle už zůstane. Hodně věcí se dít nebude. Očkování potrvá, proti mutacím možná nebude účinné. Bude se pořád zavírat, otvírat. Ale my přemýšlíme vůbec nad změnou života, můj muž tady nechce žít, v ČR a ja už vlastně taky ne. Je to jenom můj názor, ať si každý dělá, co chce. ![]()
nika Tak to by mě zajímalo, o jaké zemi uvažujete, kde bude líp.
999 to je snad naše věc, ne?
já si taky myslím že to je tím, že lidi nedodržují pravidla.. Jen z mého okolí (můj pohled významně omezen tím, že jsem na mateřské a téměř s nikým se nestýkám a nikam nechodím) - jak zavřeli školky, spousta lidí se vzala a někam odjela, i když je pohyb mezi okres zakázán. V pátek jsem se večer byla projít po okolí, tak 90% lidí, které jsem potkala, bylo bez roušky, vždyť je ve tmě nikdo nevidí, do hospody se zatemněnými okny vcházeli lidé. Vždyť i tady vidíme, jak si spousta zdejších diskutujících ponechává nutnost nošení respirátoru na veřejnosti ke svému individuálnímu zvážení (mne u toho vždy zajímá, jak to, že každý chodí po liduprázných ulicích
). Nejsem žádný sebemrskač, nenadávám na Čechy, jen aby bylo jasno. Lidi už chtějí žít a to ,,vydržte ještě několik týdnu" už trvá rok, tak ochota něco dodržovat je už velmi nízká... Akorát škoda, že tímto se ta agonie jen prodlužuje.
v českém sebemrskacstvi se žít nedá a rány, které si způsobujeme, budou bolet navždy. I po konci kovidu, ke kterýmu stejně hned tak nedojde. Že máme jako národ nejspatnejsi vyhynout a bude klid, to jsem napsala jako nadsázku
a že pubosi maji ještě vůli k normálnímu životu, se nedivím, aspoň ti mladí se cítí nesmrtelní jak by to snad mělo byt
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY