Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 14. března 2021 08:59

nika tak pokud mluvíš o českém sebemrskacstvi, tak ty jsi sebemrskacu královna.

Mne tvůj postoj připadá doslova toxický, jedovatý pro široké okolí.

Mít takový postoj všichni, dávno jsme vychcipali jen z vyděšení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2021 09:03

mnum otázka je, proč se ty opatření nedodržují. Vždyť dlouho to trvá všude. Nemyslím si, že je to náturou. Podle mě za to může ta šílená nekomunikace, co předvádí naše vláda. Asi není náhoda, že zrovna my a Slováci máme tak "skvělá" čísla. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:03

999 treba jak jsem tu psala o kamaradce z Chorvatska, tak ta poprve po 15 let v CR premysli, ze se i s rodinou vrati. Protoze tam je vse otevrene, deti chodi do skol a skolek, lidi ziji normalne. Mysli si, ze to je nejaka hra nasi vlady. 

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:05

Lamicka Tenhle případ naprosto chápu.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:09

Evaeva Určitě to bude špatnou komunikací ze strany vlády, absencí nějakého plánu, nějakých variant (pokud se to bude vyvíjet tak, tak se budeme řídit plánem A, pokud se to bude vyvíjet jinak, začne platit plán B, za několik týdnů začne platit plán C). Vždyť i ten PES platil chvíli a hned se tam začaly dělat výjimky z výjimek. Lidi jsou otrávení z politiků a tak si (někteří) myslí že nedodržováním pravidel bojují proti nim. Přitom však bojují na straně viru a nakonec i proti svým vlastním zájmům. Ale nehraju si na odborníka stran psychologie či sociologie, těch důvodů bude mnohem víc.  

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:11

mnum a jak teda vysvětlíš rozdíl mezi Chebem a Zlinem? Jasně Pepici v Chebu na tajno parili, ale ve Zline vzorně sedí doma. Dete už do haje s tím ukazovanim prstikem na vsechny kolem, prostě tady radi britská mutace a naše vláda přijala opatření jako vždy pozdě.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:12
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:12

Evaeva Já si taky myslím, že za to dost může komunikace vlády. Minimálně když lidem neustále někdo omlacuje o hlavu, že za všechno můžou oni, protože nedodržujou nařízení, tak to v člověku vyloženě vzbuzuje pocit, že když už je stejně ten nejhorší, tak se na nějaká nařízení už může vykašlat.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:13

Italie zavadi dalsi lockdown, i pres Velikonoce. Aby si teda nekdo nemyslel, ze je to jen u nas a jinde si juchaji.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:13
Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:13

mnum ano, to jsou ty malé zázraky, že během pár týdnů jsme národem běžců a sportovců, nebo že na ulicích nejsou lidi. To množství lidí, kteří zároveň nepotkávají venku jiné lidi, mě taky vždycky překvapí . My jsme samotný okraj Prahy, vesnice v polích zahrnutá do Prahy a náš dům je na samotném vnějším okraji. Žije se tu převážně v rodinných domech, sem tam bytovka. Lidi s domy se hodně drží v těch zahradách, vidím ta kvanta nových klouzaček, houpaček, domečků... Takže na ulicích je ve všední dny opravdu minimum lidí proti "normálu". A přesto když jdu do obchodu 500 metrů, musela bych za tu dobu nejmíň pětkrát nasadit a sundat respirátor, nebo kličkovat jak blázen. To mi za ty chvíle bez něj teda vážně nestojí.

Online Miru
17040 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:14

...mně se líbí názory Mudr. Jana Hnízdila, tak nějak to vidím i já...

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:16

nonemy myslím, že Zlín prošel krizí jako jeden z prvních a lidí jsou teď opatrnější.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:16

A v Německu demonstrace proti restrikcím bez roušek

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:16

999 ja chapu i to, kdyz nekdo napise, ze tady uz zit nechce. Poprve v zivote lituju, ze jsme nezakotvili jinde, kdyz to jeste slo (myslim pred detmi, ne pred covidem). Tento rok je vycerpavajici a myslim, ze hodne lidi to svetlo na konci tunelu nevidi. Mozna i to je duvod, proc se kasle na ta prisna opatreni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. března 2021 09:17

mnum DruI přesně tak. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:18

Pinot Noir tak nynějším Chebem a Kolinem. Nemyslím, prostě se více či méně promorili. A co je horší, možná se teprve do Zlína nedostala britská mutace

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:23

nonemy hele, ale do haje se kvuli odlisnemu nazoru posilat snad nemusime. Popisuji co vidim a co slycham od znamych. Jak ziji v zemich, kde nejsou best in covid, nevim, treba tam taky lidi na to kaslou a rozdil maji jen v tom ze jim tam neradi britska mutace. Na Zlinsku meli velkou vlnu s pretizenim nemocnic na podzim, tak bud na zaklade toho zmenili sve chovani, anebo byli lokalne promoreni (ale nyni jim tam opet stoupaji cisla, tak nevim). V nazoru na pozdni prijeti opatreni vladou s tebou souhlasim. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:23

No, nejuchaji, v Itálii lockdown, ve vzornem Německu demonstrace, bez rousek a s násilím 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:33

Dadoo - sakra ty jsi ostrá. Nika celou dobu je bojácná  až jí tu bylo mockrát psáno ať si zajde pro psych. Pomoc a tady je debata tak jako všude ostřejší. Já si dost dávám detox.

Za mě, v tomto týdnu video zdravotníků myslím z Kolína, nechte si ten předvolební boj jinam. To sedí jak prdel na hrnec. Nenávistí k Babišovi, kašláním na předpisy a proděláním covidu neublížím Babišovi ale sobě. Proto to tu vypadá tak jak vypadá i tady je ta debata pořád o tom samým. No holt s tou zabedněností se nic neudělá. Taky budu ráda až tahle vláda skončí v propadlišti dějin a kdo ví jaká bude příští, ale žít se dá i tak vcelku v pohodě.