Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:34
Reakce na nika:

999 to je snad naše věc, ne? 

​hele, jako jediná tady o nejhorších, sebemrskačských a nevím jakých Češích tady píšeš ty.  Rok si tady vypisuješ strachy z covidu, ale když se tě někdo slušně zeptá, kde je to podle tebe lepší, tak odpovíš takhle. Já myslím, že je úplně jedno, kam se odstěhuješ, ty si to svoje čecháčkovství, proti kterýmu se tak vymezuješ, vezmeš s sebou všude.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:45

mnum promiň, nemusíme a nebylo to konkrétně na tebe. Jen už jsem unavená z takového toho ukazování: já jsem letadlo a ostatní idioti, co nedodržují. A nezpochybnuji, ze se takových najdou mraky, ale jsou všude a je s nimi potřeba pracovat, vysvětlovat, něco i přiměřenou represí. Taky mám zkušenost, kdy za mnou dosla na ulici známá bez roušky na půl metru a stěžovala si, ze měla zrovna 2 dny zimnici. Tak přece na ni nezacnu řvát, ze je idiot. Vysvětlila jsem ji, ze to může být covid a ve vlastním zájmu i ostatních by měla jít na test. Hned druhý den to udělala, naštěstí je negativní. Samozřejmě to takto nepůjde vysvětlit všem. Ale to nemůže být hlavní a jediný důvod, proč jsme nejhorší na světě.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:55

nonemy ale to je prave ta nenapravitelna blbost lidi. Nerikej mi, ze ta pani neslysela o covidu, o priznacich, o testech, o tom, ze kdyz je cloveku blbe, nema chodit mezi lidi, minimalne ne bez rousky. A spousta lidi si rekne, ze to proste "to" byt nemuze, nebo snad maji pocit, ze kdyz tu zimnici budou ignorovat a chovat se jako normalne, tak to zazenou a covid nedostanou. A nemysli na to, ze ohrozuji i druhe. Tady fakt nevim, co s tim, tohle ani neni postoj "nebudu jak ovce delat, co mi kdo naridi", to je fakt ciste ignorantstvi. To je presne totez, jak kdyz ta pozitivni tehotna jde do poradny a ani necekne, ze ji neco je nebo bylo. To pak budem v pr.. donekonecna.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:56

Ono to s opatřeními funguje tak, že ten odpovědný (v tomto případě vláda) by neměl vydavat předpisy, které nemají smysl nebo je objektivně nelze dodržovat. Protože pak mají lidi tendence kašlat tak nějak na všechno, i to, co smysl dává. 

Další věc, že to opravdu pořádně nevysvětlují, respektive Blatného vysvětlení ohledně respirátorů na ulici bylo přinejmenším zvláštní.

Já si vždy ty argumenty proč dodržovat to nebo tamto nějak našla v těch odborných skupinách.

Můj aktualni problém je, že ucinnost stavajicich opatreni už spochybňuji i lidi, kteří se tím odborné zabývají dlouhodobě. 

Asi nepochopím, proč sousedka z baráku může na deset dní do Egypta a je to v pohode, ale někdo týden na vlastni chalupě v jinem okrese je zločinec. No, nemusím zas rozumět úplně všemu. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. března 2021 09:57

OliveOyl vy s vaší nevychovanosti tady raději zůstaňte, ať to netahate ven

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:01

Kokoska fakt se divila, ze by to mohl být covid a je to normální ženská, žádna hlupana. Nevím, každý asi tolik nečte a nesleduje zprávy. A celý rok sedí doma na HO, s nikým se moc nebaví.

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. března 2021 10:02

continuity . Asi tak, krasne receno. A uz to tady je jak v kotli u Jilkove misty. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:02
Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:06

nonemy  A co si teda asi mysli, proc sedi na tom HO? Ze maji plne kancly a uz se tam nevejde?  Ja si fakt myslela, ze ty zakladni informace uz musely proniknout do hlavy vsem, i kdyz nic moc nesledujiu. Tak asi ne, no. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:07

nonemy  hlavni a jediny urcite ne, jak jsem psala jinde, nejsem v tom zadny odbornik. Zase ja z pohledu toho kdo na minimalne 90% vsechno dodrzuje uz rok, rodinu jsem nevidela mesice a podobne, mam plne zuby vsech tech co maji preci svobodu a ziji v demokraticke zemi a v jejich poneti to akorat znamena ze budou bezohledni vuci ostatnim. Protoze u infekcniho onemocneni ta individualni rozhodnuti maji dopad i na okoli, bohuzel. Proste vidim ze velka cast lidi si s opatrenima tezkou hlavu nedela, treba si ani neuvedomuji ze muzou jinym ublizit a ziji jakoby se nic nedelo, protoze maji pocit ze jich se to netyka. a stve mne to! Vlada vsechno zaspala, asi doufali ze se to poresi nejak samo. Tady uz rok mely byt v televizi, na internetu, v radiich dokola se opakujici nejake jednoduche vysvetlujici spoty, aby to vedel kazdy, i batolata co a hlavne proc ne/delat. A spousta jinych veci (testovani, trasovani, kompenzace, vzdyt to tady jede porad dokola) tady mely davno fungovat. Nekdy si rikam zda muzeme najit aspon jednu jedinou vec kterou tady vlada udelala napoprve spravne. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:09

nika prosim te,ze demonstruje 5 000 lidi v ruznych mestech ve vice nez osdesatimilionovem state,neznamena vubec nic.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:17
Reakce na nika:

Jiná Realita Mrzí mě, že jsem ceska, že nejsem pyšná a hrdá Slovenka, Chorvatka...proste cokoli.

​Že nejsi pyšná a hrdá Češka je ale jen a pouze tvoje volba a tvůj problém, za to ti nikdo nemůže. Já jsem třeba na svoji zemi a národ hrdá a ty hromady bezmozků na ilegálních party a buranská vládní sebranka na tom vcelku nic nemění.

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:19

Renusatko já si nemyslím, že něco změnilo otevření obchodů, ale přesně to co píšeš - ta komunikace vůči lidem - my vám to teď rozvolníme, abyste si mohli nakoupit, abyste si mohli užít Vánoce, navštívit rodinu.. to bylo naprostý bláznovství. a naši spoluobčané nejsou nedisciplinovaní, naopak - prostě udělali přesně to, k čemu je státní aparát tak pěkně nabádal

​Přesně tak. A nebylo to první rozvolnění! Co to letní?!

Podle mě je to to nejhorší, co mohla vláda resp. Bureš (=voličům vstříc) vymyslet. A souhlasím, že lidi se prostě zařídili podle toho. 

Vůbec si nemyslím, že bychom byli jako lidi horší než třeba nám kulturně blízký Němci. Ať mi nikdo netvrdí, že se v Německu nenajde ani jeden odmítač roušky... apod. Ale prostě to naše vedení je sebranka chaotů a nemehel, a podle toho pak vypadá výsledek! Utáhnout... rozvolnit... utáhnout... rozvolnit...

Offline Kora
příspěvků moje polička 14. března 2021 10:23
Reakce na OliveOyl:

​hele, jako jediná tady o nejhorších, sebemrskačských a nevím jakých Češích tady píšeš ty.  Rok si tady vypisuješ strachy z covidu, ale když se tě někdo slušně zeptá, kde je to podle tebe lepší, tak odpovíš takhle. Já myslím, že je úplně jedno, kam se odstěhuješ, ty si to svoje čecháčkovství, proti kterýmu se tak vymezuješ, vezmeš s sebou všude.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:25

Kokoska tak hlavní informace nemusí být všechny možné příznaky covidu. Horečku neměla, čich neztratila, ji to třeba pro přesvědčení, ze to nemá, stačilo. Ale to je právě o te pořádne osvete, i s takovými lidmi je potřeba pracovat.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:25
Reakce na Evaeva:

mnum otázka je, proč se ty opatření nedodržují. Vždyť dlouho to trvá všude. Nemyslím si, že je to náturou. Podle mě za to může ta šílená nekomunikace, co předvádí naše vláda. Asi není náhoda, že zrovna my a Slováci máme tak "skvělá" čísla. 

​Bohuzel, vzhledem k infekčnosti covidu stačí pár lidí, aby se virus stále šířil. A souhlasím, že za to, ze někteří lidé nic nedodržují, může vláda, ryba smrdí od hlavy. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:27

Jak me vezl ten chlapik s odtahovkou, vypravoval mi, jak meli cela rodina covid, ktery prinesla vnucka ze skolky. A rikal, ze ty odpirace a popirace by profackoval a nahnal do nemocnic na pomoc, ze to bylo drsny. Preckali to teda doma, ale pry by nikomu nepral jit 5 m na wc a myslet si, ze snad nedojde a udusi se. V leže pry dobry, ale postavit se znamenalo kasel a lapani po dechu. On si holt kazdy neuvedomuje, ze to nemusi byt "jen" nejaka bolest hlavy a ztrata cichu.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:27
Reakce na Tulipe:

Jiná Realita nika vaše přemýšlení mě fascinuje... Jiná Realita nezná nikoho, kdo by měl Covid, natož jeho komplikace, takže pochybuje o vážnosti situace ve zdravotnictví. Nika nezná nikoho, kdo porušuje nařízení a paří, takže se to podle ní zřejmě neděje. Asi by to chtělo připustit si, ze existuje i jiny svět, nez je ve vašem obzoru.

A přiznám se, ze tyhle 2 přispěvatelky preskakuji. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:28

nonemy Jako ja ti verim, ze se divila... ale soucasne teda souhlasim s Kokoska

je to proste totalni hloupost a ignoranstvi, na tom ho sedi asi proc? Toto neni o tom, ze necte kazdy clanek, ktery o kovidu vysel...

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:29

OliveOyl Ty jsi moc vtipná, s tebou musí být radost pracovat