Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:33

Kokoska hygiena na podzim rozhodla, že děti se nemusí testovat, protože covid bez problemu vylezi. Hygiena(!) netušila, že i bezpříznakový může nakazit jiného. Toto jsou takové střípky, které by nestály mnoho peněz, ani úsilí a šíření epidemie by efektivně bránily. Kromě těch proflaklych chyb, o kterých se mluví pořád dokola, si myslím, že to, že se ve školkách a školách prakticky netrasovalo, přiživilo tu epidemii úplně strašně. 

Průser je, že pokud se to zásadně nezměni, po zvládnutí aktuálního maléru klidně do prázdnin stihneme ještě jedno kolo. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:34

V naší kanceláři, plné chytrých lidí, žádný odmítač, všichni se snaží opatření dodržovat, respiratory při komunikaci nosí. Ale v kuchyňce, jako by to byla zázračná zóna, u kávovaru, u stolu, ji mají všichni sundanou :( nastesti tam ted chodí minimum lidí 

Dřív se argumentovalo pravidlem 15 minut, ale dnes se ví, ze přenos může být záležitostí vteřin. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:43

continuity kdyz byl nemocny zeť, hnali z hygieny na test i toho malyho, ktery fakt nikam nechodi a byl by v karantene doma s mamou. Kdyz byl covid ve skolce u starsiho, kde jsou deti v jednom chumlu na zahrade kazdy den, testovali snad jen tu jednu tridu. Taky tomu moc nerozumim.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:47

Kokoska no a ve škole poslali do karantény jen souseda v lavici. Vždyť mají roušky. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:54

continuity taky jsem si rikala, na co se ceka. Jako by se az posledni dobou pripoustelo, ze prenos pres deti muze byt problem. A bohuzel uz i nekolik deti umrelo a jine maji po bezpriznakovem prubehu problemy, tak snad by se to uz melo zacit brat vazne.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:58

Tulipe Copak v kanceláři (kuchyňka Covid free zone ). Já jsem byla pracovně na schůzce s realitním makléřem a po příchodu do objektu jsem byla přivítána vstřícně napřaženou rukou (o.k., asi ze zvyku), ale po chvíli mi došlo, že dotyčný "má obličej" , tedy, že je bez respirátoru.

Když jsem špitla, že si dotyčný asi zapomněl nasadit tuto ochranu, byla jsem obdařena poněkud výsměšným pohledem. Fajn, repirátor byl následně vytažen z kapsy a nasazen, ale předpokládám, že jsem ze strany dotyčného byla zařazena do skupiny hysterických (otravných) osob.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 14. března 2021 10:58

Kokoska Hajduch hlavně pořád říká,že ty antigenní testy na bezpříznakové nefungují, a tudíž jak je to dnes nastavení,nás po otevření škol mazene zpět do problémů. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:05

whiskas ja zazila opacny jev. Prisel k nam clovek nastavit antenu, prisel v respiratoru. My jak jsme byli doma, tak nem to nejak nedoslo, ze jsme "s oblicejem" (hezky vyraz), tak nas poprosil, at se zarouskujem.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:05

Postřeh po službě:  příjem pacienta na ARO, partner našeho pacienta přijat (zatím) na internu, covidem nemocná celá rodina, protože proběhla oslava narozenin vnoučete, cca 20 lidí. Vždyť to nemohli oslavit vloni.....

A otázka je, kolik v mezičase nakazili dalších...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:09

Kokoska nam maji prijit domu vycistit plynovy kotel tak jsem zvedava jestli budou mit respirator.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:11

Fiction je to marný, je to marný, je to marný. Drž se .

Takže dětské oslavy jsou zřejmě ve stejném ranku jako "kuchyňky" - Covid free zone .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:13

prosím vás, kdyžtak se omlouvám za debilní dotaz, ale chápu tu tabulku v článku dobře tak, že kromě pacientů s koronovirem na jip nám od října až na jeden výkyv stále roste i počet všech ostatních paicentů na jip? pokud ano, proč? 

edit: jakože - jestli je růst pacientů na jip třeba běžný v zimním období a je to tak každý rok, nebo jestli má ten růst na svědomí nepřímo korona?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:14

whiskas Jj, je to marný. To potom může dalších 50 rodin vše dodržovat....

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:15

continuity přesně, souhlasim se vším, co jsi napsala. A to pravidlo, ze nemusí do karanteny kolega, spolužák..., kdyz mel roušku, to je velké s takovými pravidly bodejť nejsme nejhorší. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:17

Jiná Realita nestuduju to nějak podrobně, ale na první pohled se mi jeví tloušťka té zelené stále stejná, ne?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:18

mnum souhlas

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:22
Reakce na Tulipe:

Jiná Realita nika vaše přemýšlení mě fascinuje... Jiná Realita nezná nikoho, kdo by měl Covid, natož jeho komplikace, takže pochybuje o vážnosti situace ve zdravotnictví. Nika nezná nikoho, kdo porušuje nařízení a paří, takže se to podle ní zřejmě neděje. Asi by to chtělo připustit si, ze existuje i jiny svět, nez je ve vašem obzoru.

​tohle zdaleka není poprvé, cos naprosto překroutila něco, co jsem napsala, ale tohle je momentálně asi tvůj rekord. a ještě ti někteří zatleskali.

netuším, z čeho sis tohle vysublimovala, předpokládám, že z toho příspěvku, kde ironicky píšu, že "skoro chápu ty, kteří mají pocit, že se nic neděje".

prosím tě, líp čti a buď méně předpojatá, protože tady píšeš nesmysle.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:25

Fictionuž! jsem přišla na to, že při najetí se odečítá ta spodní část

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:28
Reakce na Pinot Noir:

nonemy myslím, že Zlín prošel krizí jako jeden z prvních a lidí jsou teď opatrnější.

​to je s odpuštěním blbost, tady se všichni chovají pořád úplně stejně.