Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:35

Jiná Realita No, nehledej v tom přetížení intenzivní péče nic jiného než ten covid. OPRAVDU to tak je, reporty zdravotníků nejsou nic nadsazeného, Kubek křičí oprávněně, zima za to nemůže. Na našem docela velkém ARO už jsme plní, ventilujeme i jinde v nemocnici a  pouze jeden pacient je necovid. Zbytek jsou covidi, z nich 2 mají jiné závažné onemocnění /mozková příhoda a náhlá příhoda břišní/ - ovšem oboje už překonali, ale to, co je drží dále na ARO, je covidová pneumonie.

Miru Hnízdil

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:39

nolita tak ignoranka, která by na všechno kaslala, to asi nebude, když hned valila na testy. A co chceš s takovyma lidma dělat jiného, než jim to vysvětlovat, nebo je pokutovat?

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:52
Reakce na Jiná Realita:

​prosím tě, líp čti a buď méně předpojatá, protože tady píšeš nesmysle.

​nene, v tom ten problém není  :)

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:52
Reakce na continuity:

Kokoska no a ve škole poslali do karantény jen souseda v lavici. Vždyť mají roušky. 

​A v naší škole neposílali do karantény ani toho souseda - vždyť mají roušky. Asi jede každá hygiena podle jiné metodiky, jinak si neumím tenhle chaos vysvětlit.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:55

nonemy Já myslím, že to taky může být člověk, co si při návštěvě doktora připadá jako hypochondr a tak se obvykle zanedbává. Já to mám dost taky, že mi přece vlastně nic není, tak s tím nebudu nikoho obtěžovat. A jako změnit celoživotní nastavení je docela práce a člověk se musí vědomě snažit. Tady by právě mohlo fungovat to neustálé upozorňování a vysvětlování. Prostě lidem do podvědomí nasadit, že jít na kontrolní test je normální a žádoucí řešení situace.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:57

Tulipe tak v tom případě mi budeš muset vysvětlit, na základě čeho mi podsouváš pravý opak toho, o čem tady celou dobu píšu.

opravdu by mě to zajímalo. protože s ohledem na to, že ti (ty stále stejné) osoby taky zatleskaly, se buď já špatně vyjadřuju, vy nechápete moji ironii, nebo je pravda někde uprostřed.

každopádně toto opravdu není zdaleka poprvé, co zůstanu zírat s otevřenou hubou, kde jsi k takové blbosti přišla.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 11:59

Fiction

ale já jsem to myslela jinak. že jestli kvůli kovidu třeba neroste počet infarktů a mrtvic, protože lidi nezvládají stres.

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:01

Jsem zvědavá, co přinesou velikonoce. Na FB jednohlasný skuhrání, že je (údajně, nevím) v obchodech zakázanej prodej pomlázek a barevnejch vajec, fakt katastrofa!! 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:01
Reakce na Lenka7717:

​A v naší škole neposílali do karantény ani toho souseda - vždyť mají roušky. Asi jede každá hygiena podle jiné metodiky, jinak si neumím tenhle chaos vysvětlit.

​Toto mi přijde úplně na hlavu!u nás poslali celou třídu, šla jsem na test. Nechala jsem si doma i děti, i když jsem nemusela. Tohle je taky docela blbe, že dokud se neprokáže pozitivita, děti můžou navštěvovat ústavy. Pockala bych do prokázání negativity, jinak je to docela risk.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:02

Jiná Realita na počet lidí na Jipech ještě může mít vliv, ze po 20 dnech vypadne covidovy pacient z covidove evidence. Ale pořád tam leží s Covidem nebo kvůli němu. Někteří jsou poradibfrkcni. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:04
Reakce na Jiná Realita:

​to je s odpuštěním blbost, tady se všichni chovají pořád úplně stejně.

​A ty máš nějak důkladnější přehled o chování lidí?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:05

Pinot Noir já tady žiju. musím na to mít studii?

vidím pohyb na silnicích, počet parkujících osob, lidi na ulici, chování lidí v supermarketech, chování lidí v nemocnici, mám hodně příbuzných lékařů.

prostě vím o situaci ve zlíně o hodně víc než ty.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:10

MP Meri nijak úplně zásadní problém s tím nemám. Babička byla Slovenka a vždycky jsem obdivovala to její sebevědomí, byla z jedenácti děti z velké bídy, ale hrdá byla jako královna. Chorvatku jsme měli u nás na praxi, ona byla z té české menšiny, takže mluvila výborně česky, dost jsme si povídaly, i o těch věcech, co se tam udály, o válce, oni mají tu bolest v sobě a je to citlivé téma, jsou prostě hrdí. Proto mě napadlo zrovna Slovensko a Chorvatsko. Češi se akorát ve všem hnahnaji, aby s odpuštěním hovno ještě více smrdelo. Tohle mi vadí a i proto se mi tady už nechce žít. Nikomu svoje názory nevnucuji, ať si každý mysli, píše a čte, co chce.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:11

continuity ale já jsem myslela právě ty nekovidové. ach jo.

bože, pro jistotu píšu, že jsem tím nechtěla zpochybňovat počet lidí na jipkách, ale zaujalo mě, že mi na první pohled přišlo, že stoupá i počet ostatních lidí, a zajímalo mě, čím by to mohlo být.

jenže protože mě z nějakého důvodu tady asi polovina lidí má za popírače kovidu, což nechápu, tak si to každý přečte k obrazu svému :/

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:12

Pinot Noir sice se ptas Jiná Realita , ale tobě fakt dává smysl, ze to je ovlivněne aktuálně, významne odlišnym chováním lidí? Takže, kde to je aktuálně nejhorší, nedodržovali opatreni a presouva se to tam, kde je teď prestanou dodrzovat? vždyť to nedává logiku.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:13

Jiná Realita no já se spíš střežím vyvozovat ze svých omezených zkušeností obecné závěry.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:14
Reakce na mnum:

nonemy hlavni a jediny urcite ne, jak jsem psala jinde, nejsem v tom zadny odbornik. Zase ja z pohledu toho kdo na minimalne 90% vsechno dodrzuje uz rok, rodinu jsem nevidela mesice a podobne, mam plne zuby vsech tech co maji preci svobodu a ziji v demokraticke zemi a v jejich poneti to akorat znamena ze budou bezohledni vuci ostatnim. Protoze u infekcniho onemocneni ta individualni rozhodnuti maji dopad i na okoli, bohuzel. Proste vidim ze velka cast lidi si s opatrenima tezkou hlavu nedela, treba si ani neuvedomuji ze muzou jinym ublizit a ziji jakoby se nic nedelo, protoze maji pocit ze jich se to netyka. a stve mne to!

​To je výstižně napsáno.

Osobní odpovědnost je na prvním místě, tu taky může každý ovlivnit, no u pandemie je to jenom část řešení, druhou částí je vzájemná kooperace lidí, tj. co největší množství lidí dodržující opatření zabraňující šíření viru. V takovém silničním provozu taky musíte mít osobní odpovědnost za dodržování předpisů, ale předpisy musí dodržovat i ti ostatní, kteří jsou na té silnici s vámi, kdyby  se např. 50% řidičů rozhodlo, že žádná pravidla na silnici dodržovat nebudou, to by nás domů moc nedojelo.

(když mluvím o pravidlech, tím úplně nemyslím to jestli člověk udělá dva kroky do cizího okresu nebo ne, ale ten základ roušky - ruce - snížení množství kontaktů atd.)

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:14

Jiná Realita ale continuity ti správně napsala, že jako "necovidový" v tom grafu může figurovat i ten původně covidový, protože 20. den po testu vypadne ze statistiky "covid+"

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:16

Pinot Noir

a tvůj příspěvek nebyla zobecňující domněnka? jak píšeš, tak ti odpovídám.

ne, tys dokonce napsala obecnou domněnku zcela bez zkušeností, protože tu ani nežiješ, já mám aspoň ty osobní :)

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 14. března 2021 12:17

nonemy tak roli bude hrát i promoření, které tam proběhlo dřív? Hele, mně je to celkem jedno, byl to jen nápad, možná úplně zcestnej, nejsem ten, kdo tu pořád hledá vysvětlení a odpověď (nejlíp odpověď, kterou chci slyšet).