nonemy
hlavni a jediny urcite ne, jak jsem psala jinde, nejsem v tom zadny odbornik. Zase ja z pohledu toho kdo na minimalne 90% vsechno dodrzuje uz rok, rodinu jsem nevidela mesice a podobne, mam plne zuby vsech tech co maji preci svobodu a ziji v demokraticke zemi a v jejich poneti to akorat znamena ze budou bezohledni vuci ostatnim. Protoze u infekcniho onemocneni ta individualni rozhodnuti maji dopad i na okoli, bohuzel. Proste vidim ze velka cast lidi si s opatrenima tezkou hlavu nedela, treba si ani neuvedomuji ze muzou jinym ublizit a ziji jakoby se nic nedelo, protoze maji pocit ze jich se to netyka. a stve mne to!
To je výstižně napsáno.
Osobní odpovědnost je na prvním místě, tu taky může každý ovlivnit, no u pandemie je to jenom část řešení, druhou částí je vzájemná kooperace lidí, tj. co největší množství lidí dodržující opatření zabraňující šíření viru. V takovém silničním provozu taky musíte mít osobní odpovědnost za dodržování předpisů, ale předpisy musí dodržovat i ti ostatní, kteří jsou na té silnici s vámi, kdyby se např. 50% řidičů rozhodlo, že žádná pravidla na silnici dodržovat nebudou, to by nás domů moc nedojelo.
(když mluvím o pravidlech, tím úplně nemyslím to jestli člověk udělá dva kroky do cizího okresu nebo ne, ale ten základ roušky - ruce - snížení množství kontaktů atd.)