Pinot Noir většinou lidi diskutují, protože hledají na něco odpověď.
Koronavirus
nolita tak ignoranka, která by na všechno kaslala, to asi nebude, když hned valila na testy. Tak třeba je hloupější, než jsem si myslela. A co chceš s takovyma lidma dělat jiného, než jim to vysvětlovat, nebo je pokutovat?
vysvětlovat a pokutovat samozřejmě, na test sice valila, ale předtím šla po ulici bez roušky, i když nebyla fit a nějak ji v dnešní době nedošlo, že to nebude úplně ok a šla, až jí to někdo řekl.... prostě toto není přstup rozumého člověka...
Co mě irituje šíleně, že tolerujeme ty 2 opičáky v parlamentu, co chodí bez roušek, budou mít plexi klec
. Jo, chápu, že mají politickou imunitu, ale jak se to může vztahovat i na hygienickou stránku věci? Vím, že Volný dostal pokutu, ale spíš za ten incident s flákancem? To jsou nepostižitelní? Víte někdo, prosím? Zdejší právničky?
Jiná Realita hele, ale chování a počet lidí v nemocnicích a supermarketech se nebude moc měnit během covid u a před, protože jídlo a péči lidí potřebuji pořád. Samozřejmě beru třeba oční nebo gynekologii. Takže změny v chování lidí by bylo lepší asi porovnávat an jiných místech
nolita no podstatne je, že se takto chovají i lidi, kteří jsou za běžných okolností považováni za rozumné. Tím, že je dnes hodíme do pytle s nalepkou debilove, z nich dodržovace opatření zcela jiste nevychovame (a o tom to sdělení bylo).
(Ještě je můžeme střílet, ale to bych moc nedoporučovala
).
Jiná Realita ty nejsi popirac kovidu, ty jsi popirac vsech opatreni, i kdyz je dodrzujes. Na vsechno bez rozdilu reagujes, ze je to blbost, k nicemu, hlavne proto, ze to nejde vymahat nebo kontrolovat. Pamatuju se na prikaz nosit do obchodu respiratory, prvni co od tebe zaznelo, a kdo to bude kontrolovat. Podle tebe jinde ve svete nic nedodrzujou a cisla jim jdou dolu, ale ono to tak uplne neni pravda, viz zrovna ted ta Italie. Co by se podle tebe melo teda delat?
Fiction Kdyz te tu vidim, budu uplne mimo diskuzi, kterou nestiham, ale zeptam se...Astra a tromboticke komplikace, nemyslim, ze se nekdy prokaze pricinna souvislost, statisticky stejny vyskyt jako v ostatni populaci atd. Ale kdybys mela poradit nekomu blizkemu, kdo ma prokazanou trombofilni mutaci, co bys mu poradila? Vyber si radeji jinou vakcinu? Vem si aspirin? Takovy ten pocit, i kdyby se to delo 3 z milionu a jeste s genetickou dispozici, coz je pro ten necely milion jen nevyznamne cislo, kdyby to byl nekdo blizky, bude to pro me 100%.
Fiction me třeba vadí i ten přístup, že vláda nenese trestní, jenom politickou odpovědnost. Podle této logiky by nemohli být postihované ani válečné zločiny.
Prostě za mě: výjimečný stav = větší pravomoci a taky větší odpovědnost. A to máme volby za rohem, takže to vyvození politické odpovědnosti může nastat. Kdyby byly za tři roky, tak nám zbývá co?
MaeGandal tak třeba: roste počet prodaných zákusků na objednávku (=lidi slaví, někde), na hřištích se začaly hrát fotbaly, protože chodím každý den chodit psa, tak vidím, že roste počet aut, která se sjíždí na nějaká tajná místa někde, zadními cestami, lidi nosí respirátory jen do obchodu, hned na parkovišti si je každý sundá (to jsem myslela tím supermarketem), desinfekci doléváme výrazně méně, takže ji lidi méně používají...jen tak namátkou, ale můžu pokračovat. třeba že nemalé procento zdravotníků, i těch kteří pracují na jip, nemá chuť se očkovat, ani po tom, co už jednou překonali...
prostě nepanuje atmosféra "přežili jsme katastrofu".
Jiná Realita tak to je hrozné
Kokoskano co ti napsat, když naprosto logický dotaz "a kdo to bude kontrolovat" vidíš jako popírání opatření...
Mně ta plexi klec přijde docela žertovná... to ji budou mít i se stříškou, neprodyšně uzavřenou, nebo jak zabrání tomu viru vyletět vrchem ven? Nápad za všecky prachy.
Jinak si - jenom jako laik - myslím, že takovej ten pěknej paragraf o šíření nakažlivý choroby by se jim dal omlátit o hlavu (pokud by ovšem nějakou tu chorobu měli, prokázanou - aby se naplnil ten materiální aspekt, to jest zda byl skutečně ohrožen právem chráněný zájem), ale na všechno by je musela sněmovna vydat ke stíhání ![]()
Z toho taky plyne ta jejich neohroženost. Stejně tak jako z opičákova veřejnýho vyjádření, že se hlásí do služby na kterýmkoliv covidovým pracovišti, ale jen za podmínky že nebude muset mít roušku. Já myslím, že by to spravilo tak pár facek...
barbucha myslím, že udělat to neprodyšné a s poklopem a pak odčerpat vzduch by bylo docela dobré řešení
Kokoska no a ve švédsku nenosí ani roušky a můžou si přesto pískat.
Už to neplatí, v mhd musej ![]()
mirajo Vim, ze se ptáš Fiction, ale odpovim i za sebe. Kdybych se ted mela ockovat a "zbyla" na me AZ, tak bych do toho sla. I pres to, ze mam Leidenskou mutaci (a dve dalsi), ze jsem mela ve dvaceti trombozu a dva roky brala warfarin. Presto mi to riziko prijde akceptovatelnejsi nez treba let do Ameriky. Osobne si myslim, ze za to ta vakcina vubec nemuze. V Anglii by preci museli mit ohromné mnozstvi podobnych pripadu.
OliveOyl Ty jsi moc vtipná, s tebou musí být radost pracovat
Ty jsi milá, děkuju :)
už umím zapnout čudlík u HFNO, to už bych k vám skoro mohla ;)
se buď já špatně vyjadřuju, vy nechápete moji ironii, nebo je pravda někde uprostřed.
Tak ja za sebe pisu, ze nekdy opravdu nevim, zda to co pises, myslis vazne nebo jako ironii, ale to muze byt chyba na mem prijimaci. A v tomto vlakne casto s tebou nesouhlasim, ale beru ze ty se na to divas z pozice cloveka v jine zivotni situaci nez jsem ja.
Jiná Realita Momentálně bohužel osobně znám dva lidi, kteří jsou už negativní, čili zřejmě "po" covidu, ale jsou v těžkém stavu v nemocnici.
Jos Dekuju za reakci, tim spis, kdyz trombofilii sama mas
Je jasne, ze riziko trombo komplikaci z covidu jako takoveho je nekde uplne jinde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY