mirajo
nam na skole (asi) na farmakologii rikali ze Pfizer je spolecnost co vyrabi leky, ktere sice nezachrani, ale rozhodne sprijemni zivot ( jako priklad uvadeli prave Viagru a pak tusim ocni kapky Visine). Tak ted tou vakcinou si asi hodne vylepsili renome ![]()
Koronavirus
mirajo tak to je hezký
nika hele ja bych klidne zfleku odjela k rodine do Chorvatska. Je tam hezky, zjevne tam neradi takova hruza....a pak mi dojde, ze nejblizsi nemocnici maji skoro 100km a je to v okoli jedina. Takze podle me to oni sice moc neresej, ale vykazovat vic umrti, nez byl doposud prumer, budou stoprocentne. Tam je zdravotni pece zalozena hlavne na uplatcich a soukromych klinikach. Zaridit se uplatkem da temer cokoliv. V nemocnici jsem tam byla jednou s anginou a znovu bych to zazit nechtela. Bratrankova zena porodila malem v sanitce, protoze porodnice je taky 100km....vlastne jsem rada, ze to mam do nemocnice kousek:D
Dadoo Ja reagovala na ockovani AZ. Tam je to taky individualni, nekdo po recidivach bere jako ty NOAC(to xarelto treba), nekdo dobre reaguje na warfarin a nekdo mene rizikový nema nic (ja). A jen v pripade zvýšeného rizika se pokrýva nizkomolekurnim hepatinem. Nebo ani to ne, v populaci je kolem 5% lidi s leidenem a to tech mutaci a rizikových faktoru je mraky jinych.
V pripade covid+ nehodpitalizovanych je ten heparin take na zvážení u nekterych pacientu. Dle kamaradky to na fóru praktiku dost resi. Nicmene je tam nutná edukace pacientu a pry je problem s uhradou. Samoplatci by se pekne prohli. Ale jednoznačný konsenzus neni, mozna fiction vi vic.
Dadoo Ja reagovala na ockovani AZ. Tam je to taky individualni, nekdo po recidivach bere jako ty NOAC(to xarelto treba), nekdo dobre reaguje na warfarin a nekdo mene rizikový nema nic (ja). A jen v pripade zvýšeného rizika se pokrýva nizkomolekurnim hepatinem. Nebo ani to ne, v populaci je kolem 5% lidi s leidenem a to tech mutaci a rizikových faktoru je mraky jinych.
V pripade covid+ nehodpitalizovanych je ten heparin take na zvážení u nekterych pacientu. Dle kamaradky to na fóru praktiku dost resi. Nicmene je tam nutná edukace pacientu a pry je problem s uhradou. Samoplatci by se pekne prohli. Ale jednoznačný konsenzus neni, mozna fiction vi vic.
711990 já vím, že to tam tak je.
continuity taky jsem si rikala, na co se ceka. Jako by se az posledni dobou pripoustelo, ze prenos pres deti muze byt problem. A bohuzel uz i nekolik deti umrelo a jine maji po bezpriznakovem prubehu problemy, tak snad by se to uz melo zacit brat vazne.
Tohle se hrozně podepsalo na myšlení lidí- ten pocit, že dětí se netýká jak přenos tak nemoc. Teď je zavřeno, ale před zavřením to bylo v obchodě vážně hrozné. Zarouškovaní a zarespirátorovaní dospělí s dětmi, které šly ze školky, kašlík, ruka před pusu ani náhodou, a rozčilovali se na nás, že požadujeme roušku i u dětí. Asi jsme naštvali dost lidí, ale bylo to zoufalství.
#ionicera ano jako by se to dětí netýkalo,na začátku na poštu všichni zarouskovani, často brýle,rukavice,svoji propisku, občanku ukázali jen přes sklo a dítě sup ke stolečku, pěkně ho otlapkat a malovat si.
No a tady: vzdělání, VS dokonce dvě, rodiče prý taky vzdělaní, ve školkách se to nešíří, i kdyz už to měli všichni a stejně nic nepochopila.
Tyhle pani už asi není pomoci.
A je zajíc z pytle ven, konečně se řeší opakování ročníku. Zatím učňáky a průmyslovky.
Mám dotaz k případným reakcím na očkování (Pfizer konkrétně, ale klidně i obecně). Může tam být nějaké zpoždění? Že by se třeba projevily až po 24 hodinách? Naše babi jde příští týden na druhou dávku, do dalšího dne s ní někdo bude doma, ale jestli má smysl i delší "dohled" nebo je po určité době už reakce málo pravděpodobná?
Vlm u nás všetky tieto stolceky zrušili.
Vlm no jo, když člověk na té poště stráví hodinu, a ještě si těžko vybere tu, která by se mu vzhledem k dětem víc hodila, když je otvírací doba tak chytře osekaná, tak těm malým dětem se dost těžko takovou dobu zabraňuje, aby na něco sahaly.
letfenixa taky řešení, připomnělo mi to starý vtip : . Lavičky v parku sloužily jen k nemravnostem, neboť v obci nejsou důchodci. Odstranili jsme je
Pinot Noir psala jsem o době před rokem,kdy bylo pár nakažených lidi se chránili často několikanásobně,ale děti nechaly jako by se nich to netýkalo.o no nic víc nešlo.Nic proti malujicim dětem. Jinak nevím jak jinde,ale ale u nás za osekaná otvírací doba je vlastně k lepšímu a to jsem se toho hodně bála.alevto už je jiné téma
Vlm k lepšímu v čem? Že lidi radši úplně přestali poštu používat, ne? Tak na to, co se tam děje, reagovala většina lidí z mého okolí. Věřím, že z tvého pohledu je to obrat k lepšímu.
Martin Jaroš mi mluví z duše. Ne, fakt nejsme horší než jiný národy.
Vlm k lepšímu v čem? Že lidi radši úplně přestali poštu používat, ne? Tak na to, co se tam děje, reagovala většina lidí z mého okolí. Věřím, že z tvého pohledu je to obrat k lepšímu.
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY