Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:37

Fiction ta neměla HELLP, to všechno nejspíš covid. Vzhledem k tomu, že se tady pohybuje několik relativně čerstvých těhotných, asi bych jen veřejně dodala, aby teď řádově na týdny odřízly co nejvíc konaktů, jak jen je to možné a snažily se hyperaktivně se nenakazit a víc nikoho neděsila. Zbylé poznatky můžu napsat do SZ.

barbucha ještě minulý týden to vypadalo kapacitou celkem solidně. U stropu, ale solidně. Teď je to tragédie- ARO, interna, chirurgie... už bych dala fakt na modlení, abychom byli brzo za vrcholem.

ad sputnik- největší mínus je Zeman a jeho lobby a Rosatom za zády. To je prasárna. To schválení přes EMA asi nemusí jen tak být, zachytila jsem diskuzi na fb s nějakou holkou, která se zabývá schvalováním léčiv a dost do toho vidí- problém je udávaná účinnost u sputniku- jejich studie byla údajně nastavená tak, že po aplikaci první dávkou byla část lidí testovaná PCR testy (nevím ale už, zda cíleně nebo řízeně) a pozitivní, tedy nově infekční byli na to vyřazení. Samozřejmě to nemusí být pravda pravdoucí, ale proč by byl zádrhel u vakcíny postavené na stejném principu jako AZ...

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:37
Reakce na Fiction:

​Přesně. Já bych, Hamáčku, řekla, že pokles není skoro žádný....  A, bohužel, jsem to věděla hned, jak ten pseudolockdown vyhlásili.....

A ještě mě popuzuje Prymula, co vykřikuje do médii, že už žádny lockdown nepomůže. Škoda, že hlasitě nevaroval dřív.....možnosti měl... čuchám v tom lobbování za Sputnik

​Naprostý souhlas

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:44
Reakce na Jos:

Fiction Jakoze AZ treba u nas nakonec taky stáhnou a nahradí neschvalenym Sputnikem? No super...

​No s AZ odvádí naše média skvělou práci zase.

Co jsme minulý týden otevřeli centrum, jen dotazy od seniorů 80+, čím ockujeme. Teď už šílí úplně všichni včetně pedagogů bez jakékoliv medikace. Chjo. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:45
Reakce na marieu:

Fiction ta neměla HELLP, to všechno nejspíš covid..

​No, měla HELLP syndrom, tj. soubor těch symptomů, to, že etiologií byl covid,je téměř jisté.

Edit: a jak píšeš, že bys tu někoho nerada děsila, tak já si sedím na rukou už asi týden. Nikdy bych nevěřila, že něco takového budu profesně žít.....

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:47

whiskas

Nevidim schůdnou cestu. Neni to schválený, hotovo dvacet. Pokud nějakej rusofil chce, nechť si zajede do Moskvy, je mu přáno. 

Ovšem v této souvislosti se mi jeví jako zajímavý, že všichni ti bijci za Sputnik se nechali navočkovat Pfizerem

Fiction 

Hele ta AZ... teď se dostala nějak do nemilosti, že jo... kvůli těm trombózám/emboliím? Není možný, že by se teda dala využít aspoň pro chlapy? Jen mě tak napadlo, že ti neužívaj HO... takže nejsou tak ohrožený resp. jim k tomu ohrožení nic jinýho (navíc) nepřispívá... 

I když stejně - ty vedlejší účinky, reakce... přece nejsou o nic horší/fatální než u jakýhokoliv jinýho očkování, nebo jo? 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:50

barbucha k té kause Astry jsem tu plodila něco dopoledne. Je to celý divný, nejsou popisované jen trombozy a embolie, ale i krvácení a trombocytopenie.

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:52

Fiction 

Aha tak promiň, to jsem nezachytila...

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 19:54

wendulka To mi prijde velmi nešťastné. Dnes uplne ve vsech mediich jedou informace o tom, jak nektere zeme stahují bud šarže nebo rovnou vsechny vakciny. Tech medializovanych pripadu trombotickych komplikaci ci trombocytopenii je v jednotkách pripadu. A je to cele podivné, uplne se mi to nezdá. 

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:55

Fiction 

U nás jede totiž furt jen Pfizer, takže o jinejch se nemluví. 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:56

barbucha Já slyšela lepší verzi: buď Sputnik, nebo nic .

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:57

barbucha Tím, že je to celý divný  nemyslím, že je divná Astra, ale ta směsice informací. Aktuálně, pokud by mi nabídli pouze Astru, tak bych si ji nechala aplikovat.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 15. března 2021 19:57

Fiction

Klidne to sem napis, my si to preberem. Mam par tehotnych kamosek a celkem se o ne bojim... 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:03

rasaNori já bych měla spíš historky z ARO, občas tu něco utrousím, abych upustila páru.  K těhotným určitě více řekne marieu .  V podstatě asi nic víc, než se snažit nenakazit, radit nelze.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:05

marieu achjo:-(( prosím tě, vzhledem k tomu, že momentálně považuju za asi nejvíc rizikový pobyt ve zdravotnickém zařízení, čemuž se těhotné těžko vyhnou - myslíš že některé z termínů návštěv těhotenské poradny se dají přeložit/vynechat? nebo spíš obráceně - které bys v žádném případě nevynechala?

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:06

Jinak zpravy z nemocnice, dnes k babi na 15 minut pustili tchana, no a porad je to bud a nebo. Plice na kapacite 15%, za ten tyden zhubla, takze svaly pryc. Babi od svych 40 zila jako vdova, absolutne sobestacna zenska, a ted uvazujeme kdyz se z toho vyhrabe tak co bude dal. Je to fakt nevesele... 

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:12
Reakce na Fiction:

barbucha Tím, že je to celý divný  nemyslím, že je divná Astra, ale ta směsice informací. Aktuálně, pokud by mi nabídli pouze Astru, tak bych si ji nechala aplikovat.

​Jako jo... ono to bude fakt asi ta lobby za Sputnik... my starší dobře víme, jak se dezinformace používaj a šířej. A ty osvědčený metody se používaj furt.

Je smutný, ač signifikantní, že se k tomu ty zájmový skupiny snížej i v týhle době. No, nepřekvapily.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:15

Co ty Sputniky vyrabene v Italii a ted snad nove v Nemecku? Tam snad aspon ohlidaji kvalitu vyroby? A kdyz v GB ockujou masivne Astrou, hlasi nejake problemy? Moc to nesleduju, nasi dostali Pfizera a nez prijde rada na nas, kdovi, co bude.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:18

Kokoska to považuji za předčasné informace, takových zpráv, že se bude Sputnik vyrábět v EU už bylo víc. až se tam opravdu budou vyrábět a budou mít to schválení, bude to fajn vakcína. 

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:20

viktorka_od splavu tak v principu se musí dodržet termíny u genetického screeningu v 1. trimestru- ta vyšetření se plánují na konkrétní rozmezí týdnů těhotenství, protože by jinak neposkytla validní výsledky. Přičemž v rámci těch prvních odběrů se zpravidla dělá celý panel na první trimestr. Pak je to rozhodně sonoanatomie mezi 20.-22. týdnem. U nerizikových těhotných bez potíží je v podstatě až do 3. trimestru doporučená kontrola v poradně v intervalu 4-6 týdnů. Asi bych trvala i na testu na těhotenskou cukrovku, tj 24-28. týden. A pak jsou skoro nejdůležitější ty poradny od 36. týdne, tam je ten týdenní interval nepodkročitelný. Prakticky postupuju tak, že všechna ta doporučená vyšetření plánuju v kombinaci s těhotenskou poradnou tak, abych mimimalizovala počet návštěv a využívám možnosti prodloužení intervalu v tom rozmezí 4-6 týdnů. U rizikových těhotných se frekvence a časování kontrol řídí tím přidruženým onemocněním, tam nenaděláme nic.

rasaNori nic víc se nedá. Prostě se teď zapřít a vydržet s takovým minimem kontaktů, jaký je jen možný. Včetně rodiny, bohužel. Týká se to určitě následujících několika týdnů (4-6? Kdyzl budem mít kliku??), pokud se to konečně otočí.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 15. března 2021 20:21

barbucha zrovna dnes jsem byla účastna fungování téhle záležitosti... zapředli jsme u oběda (rozesazeni v patřičných odstupech, takže křikem :-P hovor o potížích Astry-Zeneky a kolega pravil, že u ostatních vakcín se žádné problémy nehlásí, takže jsou narozdíl od téhle v pořádku. tak se ptám, kdo a komu jako ty problémy ne/hlásí? novinkám.cz? že by nebyly hlášené potenciální vedlejší účinky u všech používaných vakcín to je nesmysl, ale medializované jsou jen některé.. pročpak asi? (tím netvrdím že A-Z je určitě v pořádku, to nemůžu vědět, ale jak se tak lehce utváří to veřejné mínění, hmm)