Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. března 2021 13:03

coralline Já jsem na tom podobně.

U nás ve firmě už se rozjel projekt sdílených kanceláří. Jsem ve velkém korporátu, jedna budova se už pomalu ruší a sestěhovávají nás do druhé. Každý tým dostává kancelář odpovídající 60% počtu lidí. Vypadá to, že pak budu chodit do kanceláře zhruba 2x týdně, což mi vlastně nepřijde tak špatné s ohledem na to, že moje dítě půjde po prázdninách o 1. třídy. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 16. března 2021 13:16
Reakce na Pinot Noir:

Uf, začínám mít obavu, jestli vůbec bude dost vakcín AZ, aby táta dostal druhou dávku. Má ji dostat po 13 týdnech, ty informace o klesajících dodávkách mě lehce znervózňují.

​MAm to stejně. Máma má mít druhou dávku AZ v květnu. A ty info o vedlejších účincích, ač na malém vzorku mi taky nepřidávají. Máma totiž dostala nabídku na očkování, ač ji ještě nebylo 70. A váhala, jestli vzít hned AZ nebo vyčkat a já jsem ji podpořila v tom jít na AZ hned.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 16. března 2021 13:38

notna já se těch vedlejších účinků ani tak nebojím, klidně bych si to teď nechala taky píchnout. Spíš v tom bordelu, co tu panuje, mám obavu, jestli to vůbec někdo spočítal, kolik jich je třeba mít na ty druhé dávky. Táta má jít až úplně na konci května.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. března 2021 13:41

Já tady nedávno zjišťovala informace o léčbě antibiotiky. Tak kdyby někdo někdy hledal, tak je to 14 dní po dobrání. Tchánovi zrušili termín na minulou sobotu a dali mu ho hned tento pátek, takže to bylo rychlé. Je pravda, že on bude mít 80 letos, ale na podzim. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 16. března 2021 13:49

Firma Reservatic, od které si stát pronajmul/koupil rezervační systém na testy a očkování, neměla v roce 2019 žádného zaměstnance a byla 1028 tis ve ztrátě...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. března 2021 13:53

Liesel Jak typické...

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:02

bram Tak ale to mi vlastně připadá dost ideální, pokud teda nejsi nějaký extraextrovert. :-)

coralline Vítej v klubu, u nás (pražská) firma postupně zjišťovala, že na Moravě potřebuje stále méně lidí a méně prostoru...proces trval několik let, ale nakonec tady nezbyla ani jediná kancelář, všichni dělají 100% z domu. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:05

bram Garfie Tak tento trend se předpovídal už na jaře, je to logické. Jsem ovšem velmi zvědavá, jak obsadí ty kvanta kancelářských prostor naplánovaných v Praze na Novém Smíchově, Masaryčce a tak.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:10

andulka01 Tak přeplánujou to na prostory bytové a vybavenost a bude to fungovat jako skutečné město? Potřebujeme trochu optimismu! :o)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:13

bram Garfie no mně přijde fajn mít možnost pracovat z domova, ne povinnost. (Mimo pandemii :))

Offline Torrah
3423 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:18

bram má skorosnacha to bude mít taky tak, říkala, že jejich firma pustila jedno patro kancelářských prostor a až se vše ustálí, budou se v kancelářích střídat, část týdne doma na HO, část v kanceláři.

Offline Torrah
3423 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:18
Reakce na DruI:

andulka01 Tak přeplánujou to na prostory bytové a vybavenost a bude to fungovat jako skutečné město? Potřebujeme trochu optimismu! :o)

​Kéž by to tak dopadlo.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:35

notna Pinot Noir Naši mají jít v červnu. Ale je mi jich líto. Mají z těch poplašných zpráv strach. Ale když jsem dneska doma a mám zapnutou TV, vůbec nevím, co si o tom myslet. Vždyť těch tromboz a já nevím čeho všeho je méně, než v normální neočkované populaci. Nechápu to. 

A je mi to líto o to víc, že od začátku chtěli pfizer, napsali si to tam, 3 dny v týdnu očkovali pfizerem, 2 dny v týdnu astrou, je pozvali na tu astru a když máma něco špitla těsně před očkováním, řekla jí sestra, že to nemusí brát, ale pak se na ni dostane bůh ví, kdy. A ti, kterým bylo úplně jedno, jakou vakcinu dostanou, dostali pfizer. Tak asi tak je to u nás. :-) A byli v nemocnici, ne u praktika. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:38

Garfie Tak já zase postupně zjišťuju, že vlastně nepotřebuju 2 prodavačky a kdybych si  udělala v obchodě rezervační system , tak to zvládnem ve 2 a finančně s mnohem méně vynaložené práce na tom budeme stejně, možná i v klídku a lépe. :-) :-) Ironie je to jen z poloviny. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:47

andulka01 kéž by to tak bylo. Můj bývalý zaměstnavatel se přestěhoval z velké kancelářské budovy u metra na Pražskéno povstání před třemi lety a ten barák je doteď prázdný.

Garfie Torrah jo, s těma malýma dětma je to fajn režim, jen si to musím naplánovat tak, aby dny, kdy budu v Praze, neměl manžel nějakou podvečerní aktivitu a nemusela jsem spěchat domů :) 

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:48

Garfie bram Mě osobně ta varinta pár dní týdně v kanclu láká úplně nejmíň. A to kvůli nutnosti neustále přenášet počítač sem a tam. Pro někoho možná blbej důvod, ale nemám auto, takže všude pěkně po svých a MHD a nejsem žádnej Rambo, takže se mi dost pronese, ještě když bude k tomu třeba nákup, knížky z knihovny apod.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:57

Torrah Já myslím, že to tak nakonec dopadne, když se nebudou kancelářské prostory vyplácet, tak se nebudou stavět (a stávající se budou přeplánovávat na něco jiného). Oni ti developeři přeci jen jdou primárně po tom, z čeho budou mít zisk.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 16. března 2021 14:59

coralline Já myslím, že varianta pár dní v kanclu, pár dní doma nutně předpokládá dva různé počítače. Nebo třeba sdílené počítače v práci s různými uživateli, no.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:00

coralline já jsem chodila s notebookem sem a tam bez auta a k tomu tak 5 km pěšky. Dá se to vylepsit tak, že si pořídis domu ještě jednu nabíječku, protože ta se pronese nejvíc a samozřejmě to chce batoh.

Mě vadilo, že nemám monitor a pracovní misto, ale to jsme ted vyřešili.