Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:03

coralline Příležitost koupit nějaký pěkný zavazadlo, kam se to všechno vleze! :) 

Já laptop tahám furt, i když chodím do práce, tak ho tam přes noc nenechávám, tak už mi to asi ani nepřijde. Ale trochu otrava to je právě s ohledem na výběr kabelky/batohu, že si člověk nemůže pořídit něco, co je prostě hezký, ale vždycky kouká i jestli tam mimo běžnýho obsahu kabelky narve kompl, nabíječku, dock a myš, což už je docela arzenál... 

Offline Torrah
3423 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:04

DruI nebo notebook, jako to mám já - mám služební, připnu se buď na dokovací stanici v práci nebo doma přes VPN...

Edit - doma tedy mám k noťasu ještě velkou obrazovku a samostatnou klávesnici, protože pracuju s čísly a notebook bez numerické klávesnice byl pro mě peklo. To už je tedy moje vlastní, ale využijeme to i doma...

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:11
Reakce na DruI:

coralline Já myslím, že varianta pár dní v kanclu, pár dní doma nutně předpokládá dva různé počítače. Nebo třeba sdílené počítače v práci s různými uživateli, no.

​To asi u nás nehrozí, je nás několik set lidí, kterých by se to týkalo. Zatím teda nemáme žádný oficiální info, jak to bude vypadat, takže je možný, že kdo bude chtít, bude prostě nastálo doma.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:13

Karoleena Nemyslím to nijak zle, ale lidi jako ty vůbec nechápu

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:23

coralline Ono se to může zdát divný, ale pro mě to je praktičtější. Jednak do toho vstupuje můj styl práce, kdy třeba mám klid/náladu/náhlý osvícení něco dodělat až večer doma, a jednak rozfrcanost našich kanclů přes tři různý budovy, což z člověka hnedka udělá tak trochu nomáda. Ono když má člověk hned po ránu meeting v budově B, ale kompl si nechá v kanclu v budově A, tak je to pak akorát zbytečnej logistickej trabl. K tomu ještě pravidelný pendlování mezi Prahou a Brnem (vlakem v 6:07) a najednou z toho vyleze, že nechat kompl přes noc v práci by se opravdu vyplatilo tak jeden den v týdnu. :) 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:30

coralline kluk je ajtak, takže práce z domu v pohodě,, ale když jsme se ho ptali, jestli jejich firma bude držet kancl, tak říkal, že jo, protože každý programátor není schopen pracovat úplně z domu. Muž děla mnoho let účetnictví doma, nejdřív v  paneláku, měl prac.misto v obýváku, teď máme dům a tak má místnost, vzdycky jsem se divila, jak se na to může soustředit při provozu domácnosti. Mamka byla právnička a dost pracovala také doma a úplně nejlíp se jí pracovalo v kuchyni, takže jsme tam měli místo jídelního psací stůl. To se ještě psalo na stroji a ona měla elektrický, to byl rachotno, za mě home office úplně teda moc ne. Každý to nedá a pro rodinu taky obcas nic moc. 

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:34

Karoleena Tak to dává smysl. My máme budovu jenom jednu, ranní meeting byl maximálně v jiným patře.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 16. března 2021 15:51

No u nás dnes celé odpoledne vrtají

Před hodinou přišel email, že se předělávají optické kabely (a to jen proto, že potřebovali uvolnit ten prostor před rozvaděči mi skříněmi na patrech). To se nevědělo předem? Hlavně, že se podle stanov mají hlásit všechny hlučné prace měsíc předem. Tak se to asi vztahuje na všechny kromě výboru SJV. 

Ani se nemuzu tak jednoduše zbalit a jít do prace, od pondělí nemáme přístupy do kanceláře, aby tam nelezli neotestovani lidi.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 16:01
Reakce na DruI:

andulka01 Tak přeplánujou to na prostory bytové a vybavenost a bude to fungovat jako skutečné město? Potřebujeme trochu optimismu! :o)

​Tohle se s některými pražskými projekty stalo už dávno, to je klidně 15 let zpátky, ještě před stavbou se měnily hotové projekty a předělávaly na byty, protože poptávka byla větší než po kancelářích. Co vím, tak o ty kanceláře není zas takový boj. Firma, kde pracuju, se jednou za čas přestěhuje, protože jde do lepšího za stejných nebo lepších podmínek...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 16:13

nika když si představím klasický home office, tj. že ráno děti a muž vypadnou do práce/školy/ muž ke svému počítači, tak mi je štěstí stačí jen pracovní stůl. Pro mě je značka ideál ta kombinovaná varianta.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 16. března 2021 16:36

dyndaTak já jsem zažila i přeplánovávání už postavené hrubé stavby :o) tak si celkem myslím, že ty velké věci jako třeba ta Masaryčka se prostě vezmou a udělají se z toho byty rovnou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 16:39

DruI 

Jasně, proč ne. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. března 2021 16:42

tak HO a sdílené pracovní místo je pro mě předobraz pekla, takže pevně doufám, že mě to nepotká :-) lituju všechny, kterých by se to mohlo týkat a nevyhovuje jim to... 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 17:09

Dneska jsem byla na očkování. Mohu naprosto doporučit očkovací centrum ve Slaném. Vážně perfektní organizace, všechno běží jak po dratkach.

Od vstupu máte něco jako asistenta, který vás odvede, posadí, přijde pro vás.. Úplně jsem zírala, jak to hladce funguje. A všichni milí, příjemní.

A dostala jsem Pfizera.

Nevim, jak to funguje jinde, ale Slaný doporučuji.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 18:10

Zajímavý článek o situaci v Rusku. Věřím demografovi, ta baba trapně mlží. A myslím, že ve finále bude údaj o nadsmrtnosti oproti průměru v předchozích letech dané země neobjektivnější údaj. Nedávno jsem četla, že i Polsko má toto procento vysoce nad námi, že jejich oficiálně zvěřejňované údaje jako je počet zemřelých, nebo nakažených nesedí.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 18:11

Dadoo z každého naočkovaného mám radost

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 18:23

nonemy já taky. a vylozenou radost jsem měla z toho, jak hladce to tam fungovalo.

Žádné Jděte tamhle apod. 3 přepážky. 1 vstupní ve vestibulu, 2. Vyplnit dotazník, 3. kontrola dotazníku a dokladu, 4.jeste doktor a už kóje, kam přijede s vozíkem sestra. A pak na 15 minut posadit a pak výstupní kontrola a informace. A mezi jednotlivými stanovišti vždycky někdo převádí. Nebloumate sami. Převedou a posadi. Vážně super. Jak dobře namazany stroj. 

I jsem je tam pochvala a udělalo jim to radost. 

Jo, lidi umí, když jim nehaze klacky pod nohy pár psychopatů. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. března 2021 18:54

Dadoo to je super a moc pozitivní! Dobře, ze to přešlo pod hejtmany, kdyby to řídila jen vláda, tak by to byl jeden velký chaos. Manžel veze na očkování v pátek jeho maminku, tak to mám taky moc radost a doufám, ze i na jihu Moravy to takto bude slapat. Kdyžtak poreferuji.

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 16. března 2021 18:59

Dadoo nonemy Já byla s rodiči v očkovacím centru v jižních Čechách a super. Vše šlo rychle a tolik milých lidí pohromadě jsem dlouho nezažila. Fakt země úsměvů :-).

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 16. března 2021 18:59

nonemy V Brně funguje naprosto perfektně velkokapacitní očkovací centrum na BVV už od ledna.