Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:04
Reakce na wendulka:

Tak já přidám taky něco pozitivního...

Dnes u nás zatím nejstarší očkovaná paní 95 let se zářícíma modrýma očima. Jen s hůlkou v doprovodu pečovatelky. Na televizi prakticky nekouká, raději si čte, luští křížovky. Žasla jsem, jak jí to pořád pálí.

Další pán bez hole, stále aktivní řidič - nechtěla jsem věřit, že má už 92.

A paní 80+ po rakovině prsu jako jediná s namalovaným srdíčkem na respirátoru!!!

Všichni správně nasazený respirátor a ani jeden hned po pozdravu nevychrlil, čím očkujeme.

Jsem z nich všech byla úplně naměkko.

​To je nakonec důvod, proč jsem místo dětí u téhle věkové skupiny. Nepřestanou mě překvapovat, strašně ráda s nima mluvím. Občas se člověk dozví neskutečné příběhy

Offline Tak Betty
6196 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:06

711990 a mohla bys mi napsat jak postupovat při přeregistraci? Děkuji

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:08

ionicera já se obávám, že jinde to vypadá stejně. Od první chvíle se říkalo, že výběr nebude možný. Že se bude očkovat tím, co bude.

Jako představ si to, kdyby tam každý šel, a vybíral si. To by fakt nejelo takhle plynule.

Ja se tam zkoušela dva dny dovolat, chtěla jsem se zeptat, čím se ockuje. Pořád jsem promyslela, jestli se Astry bojím, nebo nebojim.

Dcery mi říkaly ať neblbnu, v Británii tím naockovali miliony lidi. A až na místě, někde u 2.-3. Přepážky jsem se dozvěděla, že Pfizer. Ještě mi to tam odsouhlasila lékař, ke kterému jsem musela jít, na 4.mete.

Ale být to Astra, nechala jsem se bodnout taky.

Moje dvě kolegyně, které tam byly v minulých týdnech mají jedna taky Pfizer a druhá Modernu.

Naprosto respektuji, že se tohle nedá vybírat. Není to jídelní lístek. Hlavní je plynulost a rychlost. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:12

Tak Betty jen jsem udelala registraci znovu a na jiny misto, stejny postup jako pri ty prvni. Ta nova prrmaze tu puvodni.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:16

Renusatko taky mám ráda starší lidi.k nám do knihovny chodí hodně senioru a jsou většinou skveli, mají  takový nadhled. Kolikrát se divím tomu roku narození, co vidím v kartě a te vitalite  a energii. Ale děti a mladé lidi mám taky ráda. Akorát ta středni generace je občas... Furt si ale myslím, že většina lidí je slušná - kdekoliv- a dá se s nimi v pohodě vyjít. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:26

Mitzi ne že bych chtěla pořádat závody v tom, kdo je na tom hůř, ale ta tvoje data jsou tak trochu píchnutí do živého. Od 4. 2. je chvilka. Neviděla jsem rodiče a bratra už 7 měsíců a jsou tu lidi, kteří viděli rodiče naposledy víc než před rokem. Jako už po měsíci přemýšlet o tom, že si kvůli setkání vymyslím služebku... No nic. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:34

Dadoo No oni ale v přihlášení na výběr dostali. Po st a pá se očkuje pfizerem a út a čt astrou. když už tedy vyplňují, co chtějí za vakcínu, tak by k tomu mohl někdo přihlédnout. 

Chápu, že nejde tam přijít a diktovat si. 

Ale jo, snad to pro ně dobře dopadne a zůstane jen u těch teplot, co oba měli.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:37

Jen pro pobavení vám tu zkopíruju, jak uzavírka některých obchodů vypadá v praxi. Nějak se nedivím, že to téměř neklesá. :-) 

Obchod je dle nařízení vlády uzavřen. Pokud chcete zkoušet dětské/dospělé boty tak vstoupit do obchodu můžete pokud máte internetovou objednávku s osobním odběrem (i nezaplacenou). Objednávku můžete zaplatit až na místě po vyzkoušení příp. objednávku změnit, zrušit. Osobní odběr je možný jen v pracovní dny.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:38

ionicera tak tomu nerozumím. Proč se tedy neobjednali na po-st-pá?

V reserviu se přece dá vybrat den. Já taky byla zaregistrována a čekala jsem na další dny, až se otevřou, abych to ještě trošičku odložila. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:40

DadooNo ale bohužel u té objednávky nebylo napsané, jaké dny se čím očkuje. Tam bylo jen jakou vakcinu chtějí, pak jim přišel přidělený termín a že je to takhle rozdělené, to se dozvěděli až když už přišli na to své očkování. 

Offline Tak Betty
6196 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:42

711990 já ti moc děkuji, zkusím tedy další kolo.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:26

ionicera jo, tak to chápu. To naštve, no.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 16. března 2021 23:40

ionicera zvláštne. Ja som si tento týždeň úspešne kúpila papuče. Prišla som pred obuv, zavolala pani vzdialenej meter od mňa, nadiktovala meno, telefónne číslo a čo potrebujem. Za pár minút na mňa mávala, že môžem vojsť. Mohla som prísť len k pokladni, ďalej to bolo zapaskovane, ponúkla mi tri na výber, bez skúšania.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 23:48

letfenixa my jdeme zítra se synem koupit boty, dnes jsem si psala s paní majitelkou a zítra si máme přijít vybrat. Obchod má jeden vchod i do polikliniky, tak předpokládám, že zkoušení proběhne na chodbě.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 06:59

Tak já mám historku, náš známý, průkopník našeho japonského pobytu, Číňan Duong s rodinou měl dnes odletět-na rozdíl od nás má rezident card, takže může. PCR testy před odletem-on i žena negativní, pětileté dítě pozitivní! Nikam nechodí, nemá tady žádné kamarády, je prakticky nonstop zavřený s matkou v panelákovém bytě! Takže zrušené letenky a za dva týdny nový pokus.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:14

Garfie no uff teda:-( A kde si ty testy nechali dělat? Zajímalo by mě jestli existuje nějaká možnost odškodněni když se prokáže že to byla chyba laboratoře

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:15

Garfie To snad není možný, skoro bych řekla, že falešně pozitivní test.

Online Maky
319 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:25

Tak Betty udělej novou registraci... já ji provedla znovu 10.3. (první 1.3.) a včera přišel PIN2 a termín mají v pátek. V místní nemocnici by ještě tak 3 týdny možná i déle čekali

Výběr vakcín sice možný není, ale čím oočkují se pozná po zarezervovani termínu podle toho kdy dostanou druhý termín nebo ne? 21 dní Comirnaty, 28 dní Moderna a 3 měsíce AZ. A čím se kde očkuje se dá odhadnout podle přehledu co a kolik má které očkovací místo k dispozici pokud někdo preferuje konkrétní vakcínu. 

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/vakcinace-cr

Ty přehledy jsou tady. Dá se vyfiltrovat vybrané očkovací místo a pod ním jsou podrobnosti čím a jak hodně/málo očkují. Kolik čeho vyockovali a co a kolik mají ještě k dispozici

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:45

viktorka_od splavu Nevím přesně, podle mě to má od Omara Šerého, protože mu vyšlo naše známé "weakly positive".  

999 Může být, ale nenaděláš nic. :-(

No aspoň to má lehce vtipný podtext, protože se s mužem pořád štengrují, komu z nich se podaří odletět dřív a teď muž opět získal malou šanci na vítězství. 

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:58

Garfie no tak tim spis! omar je drsny obchodnik ale zas vi co dela.. z pleziru bych do toho nesla ale pri predstave ceny tri letenek do japonska..