Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:01

Co si myslíte o očkování kojící ženy? Má to nějaká známá rizika? Děkuji za názory. 

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:06

wendulka to je doopravdy úžasný. Taky mi podobní lidé vždycky udělají nesmírnou radost. Mám v péči tři pacientky se specifickou péčí s nutnými kontrolami a 3 měsíce, 85-92 let, všechny stejně báječné- rozhodně můžu říct, že se vždy těším, že je vidím, v kondici a spokojené a taky viditelně opečované. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:10

viktorka_od splavu Ty testy ale asi nemají deklarovanou stoprocentní spolehlivost. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:20

viktorka_od splavu Jenomže ono asi těžko prokážeš, že to byla chyba laboratoře, protože jestli je slabě pozitivní, dnes už být nemusí vůbec, že jo!! No jako zbláznila bych se na jejich místě. Věci už mají všechny poslané, tady jsou v nájmu....my proti nim pohodka, aspoň nějaké zázemí tady máme! 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:25

Moc se mi líbil tento včerejší článek Čermáka:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-astrazeneca-je-otloukanek-vinu-nesou-i-politici-147294

Včera na čt24 bylo srovnání známých případů krevních sraženin po podání vakcíny AZ a Pfizer - počet případů je podobný. Nedaří se mi ten záznam najít.

A moje soukromá zkušenost - tchýně a syn oba očkování AZ. Syn, který měl covid loni brzy na podzim s velmi lehkým průběhem, po vakcíně mu bylo hůř (zimnice, horečka, bolest svalů), tchýně úplně bez reakce. 

Edit: tak jsem to našla, pokud by to někoho zajímalo - včerejší Události od osmi večer, Daniel Stach 36.minuta

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:29
Reakce na notna:

viktorka_od splavu Ty testy ale asi nemají deklarovanou stoprocentní spolehlivost. 

​to já přece vím a za běžných okolností to nemá na nic vliv. Ve chvíli kdy na výsledek testu navážeš nějaká práva či povinnosti tak už to vliv má sakra velký

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:43
Offline Mitzi admin
1550 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:58
Reakce na Pinot Noir:

Mitzi ne že bych chtěla pořádat závody v tom, kdo je na tom hůř, ale ta tvoje data jsou tak trochu píchnutí do živého. Od 4. 2. je chvilka. Neviděla jsem rodiče a bratra už 7 měsíců a jsou tu lidi, kteří viděli rodiče naposledy víc než před rokem. Jako už po měsíci přemýšlet o tom, že si kvůli setkání vymyslím služebku... No nic. 

​Já vím, že to nic není. Naši nejsou osamělí. Jsou spolu. I když mamka je už rok jen doma. A já taky nejsem úplně sama. Mám sice zbytek světa od sebe už rok přes 100 km, ale aspoň mám partnera a slepice. Jezdila jsem tam aspoň jednou za měsíc. A teď (i s negativním testem) nemůžu ani to.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:59

INCOM1 myslela jsem, ze tehotne neockujou?

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:06

Kokoska těhotné asi ne, já se ptám na kojící. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:11

INCOM1 a jo, jsem nepozorna

Online Myrtila
5443 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:15

INCOM1 Nasla jsem k tomu opakovane, ze kojeni neni kontraindikace, ale vzdycky jsem se k tomu sdeleni nejak proklikala, takze zdroje presne uz nemam. Byly to nejake vedecke clanky a nejaky souhrn od evropske lekove agentury. Ja pujdu, i kdyz budu jeste kojit, ale je pravda, ze syn uz bude vetsi, kdybych mela doma novorozence, asi bych vahala. 
Jako uzitecnou informaci od jiz ockovanych povazuju tu, ze nekdy opravdu hodne a nekolik dni boli ruka, takze az na to dojde, nepujdem s manzelem v jeden den, aby aspon jeden z nas mohl manipulovat s ditetem. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:24

Myrtila díky, taky jsem se k něčemu doklikala, ale vždycky to bylo ve smyslu, že nejsou známa rizika, ale nedoporučuju se s novorozencem bych nešla, ale synovi je 9 měsíců. Nad prostřídáním s mužem taky přemýšlím, i pro případ nějaké reakce a dočasného vyřazení z provozu.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:25

INCOM1 vzhledem k popisovanym reakcim-bolesti, horecky.. bych si to nechala ujit teda, mit doma kojence

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:37

viktorka_od splavu Pokud ten test nemá deklarovanou 100%spolehlivost, na čem chceš postavit ten nárok o odškodnění? i kdyby byl skutečně falešně pozitivní. Nějak to nechápu, tak se ptám.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:42

viktorka_od splavu Já jsem o tom taky takto uvažovala, ale vzhledem k aktuání situaci a pravděpodobnosti nákazy hraničící s jistotou mi připadá jako menší zlo reakce na očkování než nákaza. Ale třeba jsem úplně mimo. Sice dřepím doma, ale muž musí občas do práce a pracuje s lidmi.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. března 2021 09:45

INCOM1 A nejake podrobnosti? Je ta dotyčná chronicky nemocna, riziková prace pri rodičovské, zdravotnice? Pak bych asi ockovala. Pokud je to relativne zdrava zena, tak se k vakcine asi ted stejne nedostane. Pevne doufam, ze do leta, kdy snad budou vakciny i pro tuto (i moji) věkovou skupinu, tak bude i vic dat.

Pardon, uz jsi psala, ze se to tyka tebe. No ja bych se ockovat nechala, kdyz budes mit sanci.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:59

Jos díky za názor

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:51

INCOM1 Našla jsem odborný názor zde a celkem "čerstvý"