Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 14:16

Nevíte někdo jak to je s povinným testováním OSVČ v případě, že jsou očkováni?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 14:37

EDITH4B 1. Zaměstnanci jsou povinni na výzvu zaměstnavatele a osoby samostatně výdělečně činné vykonávající hlavní samostatnou výdělečnou činnost jsou povinny testování podle čl. I až V podstoupit, a to s výjimkou:

a) osob, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u nich doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19, a od prvního pozitivního RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní, a

b) osob, které mají vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 14:39

Fiction já Arenberga vůbec neznám. Mame se bát?

​Já ho znám teda z kongresů a jsme dost překvapení. Vždycky mi přišel, že jako ve svém oboru dobrý, ale dál nic extra. Možná jen zdání klame, bylo to ještě v době, kdy nebyl ani ředitel. Kamarádka s ním delší dobu dělala a ta říká též již řečené, že je to trochu bezpáteřní blb, tak to by jim tam asi seděl. Popravdě si myslím, že to bude jen z bláta do louže a pokud by i chtěl něco prosadit, tak bude rychle zase zpátky v nemocnici. 

A už o něm koluje na internetu foto ze svazků STB.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 14:42

Liesel díky!

Offline continuity
43555 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 14:56

barbucha no omezení těsně před Velikonocemi znamená, že na cenu výpadku výroby třeba tři pracovně dny, získaš celý týden omezených kontaktu. No politicky se to ukázalo nepruchozi, tak je to už jedno. Každopádně bychom byly na jiných číslech bez teď. 

Poolování je popsaná metoda, taky se hodí od nějaké virové nálože v populaci, aby si nevyšel každý pool automaticky pozitivni. Ono se to smicha až v laborce, takže když tam najdeš pozitivního, nemusíš je vsechny odebírat znova - je několik možností, buď je otestovat už každého zvlášť nebo zas poolovat menší skupiny. Co je výhodnější závisí od toho, se testovalo a proc. Řešit by se stejně měli všichni v jednom poolu, protože předtím seděli spolu v lavici. 

Ty antigenni testy jsou tak nepřesně, že stejně pošlou do karantény spoustu negativnich a spoustu pozitivních vůbec neodhali. 

Prostě bez testování se z toho nevyhrabem, nebo za cenu strašných nákladů v lockdownech.  A když budou kvalitni testy opravdu dostupné, může se otevírat. Do doby než všechny naockujeme si bez testování můžeme vybírat tak mezi lockdownem a přetíženými špitály. 

Offline Len
2677 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 15:21
Reakce na Tak Betty:

continuity Ještě by moh nastoupit Roman Šmucler.

​Nenapovídat!! On by to určitě vzal.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 15:48

continuity on už někde Plaga vysvětloval, proč ty poolové testy ve školách nejdou, zvažovali to. Bohužel už si zdůvodnění nepamatuji, beztak to bylo, protože je nemaj

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 15:59

nonemy nase radni pro skolstvi psala na MSMT aby testovali temi setrnejsimi a spolehlivejsimi testy, ktere se osvedcili pri pokusnem testovani na P6. Nejak to smetli ze stolu, proste neni vule. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 16:45

nonemy myslím, že Praha 9 je hodlá používat i nadále. Školy si totiž můžou vybrat, jestli 2x týdně antigenně nebo 1x pcr. Akorát ty pcr nedostanou na rozdíl od antigenních.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:41

continuity 

Hm, na tom testování se teda zásadně neshodnem. Já si myslím, aby to mělo nějakej význam, že by se muselo testovat denně (a ještě od rána kdy seš negativní můžeš do večera klidně koronáč chytit)... což není proveditelný. A to poolování závisí jen na tom, jestli máš kliku a náhodou ti ta skupina vyjde bez nálezu, jinak musíš určit toho nakaženýho tak jako tak, a to jinak než testováním jednotlivců nedokážeš (jo, můžeš skupinu zmenšit na polovinu a zase je to o štěstí, pokud v tý celý grupě má koronáč jen jeden - ale to nemusí, že jo? pokud jich je víc jak jeden, seš v háji). Nevidím v tom nic spásnýho prostě.

Osobně sázím a) na očkování (jo, trvá to), b) na individuální hygienu atd., c) na promoření a že si časem zvyknem nebo koronáč zeslábne, nakonec na španělskou chřipku žádná vakcína nebyla, a kde jí byl zakrátko konec! Ani ten mor už není co bejval. Ovšem je zajímavý, že obě zmíněný choroby začaly v Číně...

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 17:47
Reakce na Tak Betty:

continuity Ještě by moh nastoupit Roman Šmucler.

​A nakonec nastoupí Roman Šebrle.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:22

barbucha taky v tom testovani nevidim zadnou spasu,vzdyt na Slovensku testujou veschny povinne uz jakou dobu a,ze by to nekam vedlo mi neprijde.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:25

Zarinya 

Stejně tak jako ve Švédsku, kde se netestuje vůbec

Offline continuity
43555 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:33

Zarinya testuji se antigenními testy, co píšu od začátku, že nefunguje. Hele, možná to nepomůže, ale pokud to nezkusime, nezjistíme to. A potřetí udělat to samé ( rozvolnit) a doufat v jiný výsledek, je definice blbosti.

Navíc tu máme jaksi infekcnejsi i smrtnejsi variantu a klidně se nám sem může nakvartyrovat ještě nějaká jiná. ani nemusí být smrtelnější, k pruseru bude postačovat, pokud bude lépe adaptovaná na teplo.

Naockovano budeme mít se štěstím někdy o Vánocích a promoreni jedou v Brazílii už podruhe, v těch stastnejsich lokalitách potřetí a maler je to neskutečný. 

Takže podtrženo sečteno, buď něco fakt vymyslíme, nebo nam reálné hrozí další rok v těchto pololockdownech. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:28

continuity nechci sýčkovat, ale soukrome si myslim, ze jich jeste par zazijeme. V tech spitalech to porad moc dobry neni a po pondelku to urcite nahoru zas poleze.

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:29

continuity Já tě obdivuji za trpělivost s vysvětlováním, máš pravdu. Je nutné testovat a trasovat, ale testy musí být kvalitní /nejlépe neinvazivní PCR/ a lidé nesmí o kontaktech lhát. To lze při nízkém čísle pozitivních. Za každou cenu bychom si měli ta čísla držet nízko, ať už kvůli zahlcení nemocnic, ale i kvůli tomu, že čím míň nemocných, tím méně mutací.

barbucha s tou španělskou chřipkou by bylo zajímavé vědět, jak by to s ní probíhalo v možnostech současné medicíny. Tehdy byla léčba nula, tedy někdo se štěstím překonal, mnozí ale zemřeli. Teď by se to vleklo roky /opatření, léčba, oplošťování křivky/.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:36
Reakce na Kokoska:

continuity nechci sýčkovat, ale soukrome si myslim, ze jich jeste par zazijeme. V tech spitalech to porad moc dobry neni a po pondelku to urcite nahoru zas poleze.

​Tak samozřejmě že poleze. Ale nekonečnej lockdown by nám na druhou stranu - jako společnosti i jednotlivcům - taky moc nepomoh, co? 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:38

barbucha ja vim, ze to neni reseni, ale pokud se fakt nebude masivne a rychle ockovat, to nebezpeci tu porad je. 

Offline continuity
43555 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:39

Kokoska zažijeme, zažijeme, ale ja bych třeba do léta rada trochu vydechla. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:40

continuity to myslim vsichni