wendulka ano, cca 190 metodou č. 2 (dle renusatka)
Koronavirus
Neměla při covidu nebo po té první dávce?
Psala jsi, že covid měla bezpříznakový, šla na první dávku a po té jí bylo tak blbě, že už na další nepůjde.
Tak jsem myslela, že je to tahle, že si na to konto nechala nabrat ty protilátky.
Nebo to je zase jiná?
Se v tom asi ztrácím, jak to čtu nárazové...
wendulka To je jiná, tahle covid neměla, nebo o tom neví. Ta po tom covidu má taky vysoký protilátky, hodně, měly nějak podobně (jedna 38 tisíc a jedna přes 40). Ta opravdu nejde na druhou, protože reakci měla dost šílenou a měla i blbej ten covid. Právě kvůli tomu si holky ty protilátky vzaly po první dávce. Proto jsem nějak nabyla dojmu, že po tom očkování to vystřelí hodně. A pak je tam ještě jedna skoro žádnej covid a blbá reakce na první dávku, ta šla i na druhou nakonec a bylo to ještě mnohem horší, ta nevím kolik má. Druhou dávku měla minulý týden, tak si nic nebrala, zatím.
Jen u nás v práci je očkovaných velmi málo a ti co jsou, tak ještě po té první dávce měli skoro všichni covid, než dostali druhou, tak se špatně dělá nějaká statistika
.
Aha, takže tři různý. Díky za objasnění.
To jo
. Ale ani ze statistiky mojí bubliny nebudeš moudřejší...
Nám za ty dva týdny, co už jedeme druhé dávky Moderny, jen pár pacientů hlásilo zimnici a horečku dva dny (ani jeden zdravotnický pracovník mezi nimi), jinak nikdo nic. Celkově ale jich asi 8 na druhou nedorazilo, tři mají bezpříznakový covid, jedna je výsledek teprve čeká a je v karanténě, 3 zhoršení zdravotního stavu z jiných důvodů a jedna paní, co má 90, doporučil její obvoďák s druhou dávkou počkat aspoň ještě týden dva kvůli silnější imunitní reakci na první.
Zdravotníci, co se u nás točí, tak tam buď slabší reakce nebo žádná, jen jedné mladé sestřičce bylo po první dávce blbě, protože jí nikdo neřekl, že v den aplikace se nemá pít alkohol a ona ztrestala celou láhev červenýho![]()
, respektive až poté se to s tím alkoholem dozvěděla. Ale po druhé dávce Pfizeru už měla horečku a zimnici ten další den. A pak dva kolegové z centra (externě odjinud), kteří měli druhou dávku Moderny až tuto středu, tak jeden zimnici v noci, která během dne přešla a druhá to samé, ale s horečkou 39 až do včerejšího večera.
A drtivá většina, co za sebou mají první dávku Astry, všichni mladší plus jeden kolega z práce se silnou nadváhou 60-65 reakci, po které dva dny nemohli vůbec fungovat. Jen jednoho mladšího "akorát" bolela hlava.
Nicméně zase 6 klientů místního DSUP z celkových 150 - všichni po první dávce Astry, kteří teď před pár dny covid chytli, mají bezpříznakový nebo lehký průběh.
Koukám že už jste vyzkoušeli pomalu všechny firmy, my jedem furt v pfizeru...
Do statistiky: sestra (50 let, velkej sportovec) 3 tydny po zjistene pozitivite ma embolii plic
, ale je uz druhy den v nemocnici a je ji lepe. Covid je pekna sr..ka
.
Ne. My přímo u nás Astru vůbec nemáme, ani bychom prý neměli dostat. Tou se očkoval jen místní DSUP, než jsse centrum oficiálně otevřelo, jinak půjde u nás v okrese jen praktikům.
Kolega z práce ji dostal taky u svého praktika a zbytek v Kadani.
Ale mám-li být zcela upřímná, docela bychom s kolegyní aspoň jednu dodávku ocenily
. Konečně by odpadly ty nekončící zbytečné denní telefonáty typu:
"Dobrý den, mám na vás takovou prosbičku. Čím očkujete?"
"Zatím jsme měli Modernu a Pfizer, ale co budeme mít příští týden, nevíme."
"Náš praktik nám nabídl tento víkend očkování, jenže Astrou a tu my nechceme."
"A můžu se zeptat, kolik vám je let?"
"72."
"A vy jste trombofilik nebo máte nějakou jinou závažnou poruchu srážlivosti krve? Pokud ne, je to přece jedno, kterou z vakcín dostanete."
"Ne, s žádnými potížemi se neléčíme, ale Astru nechceme."
No takže raději budou díky skvělé odvedené práci našich médií ještě tak měsíc čekat a vystavovat se dál riziku, než se u nás dostanou na řadu coby nerizikoví místo, co by už mohli mít první dávku v klidu za sebou...
Zarinya testuji se antigenními testy, co píšu od začátku, že nefunguje. Hele, možná to nepomůže, ale pokud to nezkusime, nezjistíme to. A potřetí udělat to samé ( rozvolnit) a doufat v jiný výsledek, je definice blbosti.
Evidentně se nepoučili a jedince, kteří se třeba poučili, pro jistotu vymění ![]()
zrovna do té Pražské a pro tu je pro změnu strašně složité v průběhu 4 měsíců vymyslet nějaký online rezervační systém ![]()
Ach jo, my letos tu naši rodinu asi fakt neuvidíme......... jediná naděje je, že nám alespoň rodiče naočkují (tchýně už je).
Tak do statistiky. Po obou dávkách Pfizeru mi bylo blbě, 3 dny únava, bolest kloubů, teplota 37,6, bolest ruky. Muž měl po první dávce Moderny jen lehkou bolest ruky, po druhé dávce teplotu 37,8, zimnici, dvoudenní silnou únavu a bolest hlavy. To samé jeho tři kolegové, všechno mladí chlapi 32-43 let. Kolegyně maminka po první dávce Astry nic, tatínek tři dny v horečkách a bolestech, oba 65 let.
A počkej, jaká bude teprve rvačka o Sputnik! ![]()
A666 muzu se zeptat na duvod proc rodinu neuvidite?
jo jsou komplikovane chvilky,ale ted uz se zase do ceska smi.Ja se tam tedy rozhodne chystam.A nebyt toho,ze jde muz na dva dny do nemocnice odjela bych hned v pondeli az otevrou okresy.
Ten novej se ukazuje jako slušnej vykuk. Čtu tam správně malý vydíráníčko?!
Arenberger poznamenal, že „podle pandemického zákona nemůžeme omezovat lidi, jestli jich bude uvnitř víc nebo míň.” Resort podle ministra uvažuje, že setkávání lidí omezí „metodickým opatřením.” Způsob zatím konzultuje s právníky.
Ministr uvedl, že by byl rád, kdyby mu právníci vyšli vstříc. Buď prý uznají, že medicínská stránka je důležitější než právní čistota a „nebudou to kazit,” nebo se podle něj dohodnou, že má být všechno čisté, pak „to bude nějakou dobu trvat.”
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/arenberger-setkavani-lidi-mozna-jeste-omezime-40356555
barbucha měl držet hubu hlavně nez to zkonzultuje s právníky. Protože, co se děje v bytech, na to vliv neměli ani teď, ale co se děje vevnitř ve veřejných prostorách je důležité. A tam povolili těch deset lidí ( a pokud můžou omezit podle něčeho setkávání na deset/ dvacet lidí, tak to můžou omezit i na dva).
wendulka mediální masáž s tou AZ je doopravdy peklo, musím říct, že mi vyrazili dech oba rodiče (VŠ vzdělaní s dostatečným rozhledem, oba do 60+), že AZ rozhodně nechtějí, když jsem se dotazovala, zda je mám uvést u nás v očkovacím centru jako náhradníky. To mě naštvali opravdu hodně.
marieu to je pravda,ta medialni masaz s AZ.
Ja se vcera div nepohadala s maminou,protoze by radsi Sputnik nez AZ.![]()
Zarinya uff, to je taky síla.
marieu a další co tu zmiňovali tu AZ.
Není to třeba tím, že u Pfizer a Moderny se uvádí celkově vyšší účinnost vakcíny? To myslím, že je lidsky pochopitelné, že pokud existuje šance, že každý chce pro sebe to nejlepší.
Černá kočka tak zase lepší nižší ochrana hned než vyšší za měsíc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY