Zarinya Nase matka taky ceka na Sputnik.
Koronavirus
Luna Proboha proč?
tak ona neceka,ale....
DruI Já jsem ty příspěvky, které mě vedly k mé otázce pochopila tak, že ti lidi v ten moment, kdy zjišťují kde se čím očkuje ještě třeba neví jaký časový rozdíl by byl mezi očkováním AZ a Pfizerem třeba.
andulka01 Ona nechce ockovani vubec, ale kdyz uz by musela, tak az bude ten Sputnik.
Co chces od nekoho, kdo si se boji, ze na neho spadne balkon nebo ze do neho uhodi blesk, kdyz opusti svuj barak? Podle me ma nejakou fest psychiatrickou diagnozu, ktera se mela resit pred cca 50 lety, ted uz na to kaslem.
Černá kočka já jsem se po konkrétní studiích, nebo statistikách třeba z UK fakt nepídila..., někde jsem ale určitě zachytila, že jim to vychází dobře ve schématu- co nejvíc lidí alespoň jednou dávkou.
barbucha měl držet hubu hlavně nez to zkonzultuje s právníky.
Vo tom žádná, ale mě fascinuje jeho uvažování - kdy se odváží vyzvat právníky aby moc nevotravovali, jinak bububu! Neni snad právo základ demokracie?! Tomu se má přizpůsobovat jednání (vlády), a ne naopak!!
Luna aha. Tak držím palce, ať ji premnluvite na něco jiného (a nám všem držím palce aby bylo dost prověřených vakcin a Sputnik letel do horoucich pekel)
barbucha S nějakým právem si tahle vláda vytírá už dlouho. A přece si k sobě nepozvou někoho kdo by na to najednou bral ohledy. Rozhodně si o něm nechci dělat iluze. Ovšem třeba překvapí?
barbucha No svetonazory projevovala vzdy, to je fakt. Je to mimochodem byvala zakladatelka OF v 89 v nasi obci.
Ted je jeji hero Andy. Nekde se stala chyba.
barbucha tady fakt nejsme ve sporu.
Já myslím, že nepřekvapí. Při vědomí, kdo ho tam dotáhnul... a proč... bych si na doktora Kůži vsadila s jistotou ![]()
marieu a další co tu zmiňovali tu AZ.
Není to třeba tím, že u Pfizer a Moderny se uvádí celkově vyšší účinnost vakcíny? To myslím, že je lidsky pochopitelné, že pokud existuje šance, že každý chce pro sebe to nejlepší.
Logiku bych v jejich uvažování, že jdou podle vyšší účinnosti, nehledala. Mluvila jsem už s několika seniorkami, které chtějí počkat až na Johnsons, která má tu účinnost nejnižší z těch schválených čtyř. Kdy to bude a že to do té doby mohou několikrát chytit, je jim jedno, ale je jednosložková a má jít k praktikům a do centra nechtějí.
Proti těžkému průběhu stačí právě už první dávka kterékoliv z nich bez ohledu na výši jejich účinnosti.
Astra je prostě toho, co si vyvodili z médií špatná a nechtějí, zatímco Sputnik, u něhož ještě stran možných rizik stále nejsou k dispozici dostatečná data, to nikomu z nich nevadí
.
Jedna mladší pedagožka, očkovaná minulý týden Pfizerem, se dokonce doktora ptala na Sinopharm
.
Potom další mladší pedagožka minulý týden, která tu trombofilii v diagnóze taky má, no zatím na ni nic nebere, taky říkala, že když to nebude Astra, tak je to jedno.
Přitom Pfizer má dle zatím dostupných dat ta rizika a vzácné nežádoucí účinky pro trombofiliky ženy v mladším věku dost podobné jako Astra, no Pfizeru si média v tomhle ohledu z mně neznámého důvodu zatím nijak zásadně nevšímají. Ale tak u té jsem tu obavu chápala a radši jí to ani neříkala, abych ji ještě víc neznervózněla
.
Jako já se v žádném případě nesnažím jakkoliv bagatelizovat možné nežádoucí účinky pro rizikové skupiny. Tam je k tomu třeba přistupovat obezřetně. No to, co se médiím povedlo s Astrou, začíná být fakt peklo a je to škoda.
wendulka myslíš, ze za to mohou média? Fakt se ptám, nezpochybnuji. Na mě víc působí to, ze to jiné státy čím dál víc omezují s ze i EMA dosla s tím, ze tam je souvislost. I když za mě je riziko covidu větší, takže já bych do Astry zatím šla.
Tak můžu se mýlit, no přijde mi, že konkrétně u nás se to u Astry svezlo s tou první mediální vlnou, kdy se z nedostatečných dat u seniorů, udělala nízká účinnost, a proto ji nechtěli nejprve.
Teď je to tedy, že trombofilie a jiné poruchy srážlivosti krve zejména u žen mladších ročníků, připuštěný vzácný závažný nežádoucí účinek, takže ji nechtějí ti, kteří by si ji předtím vzali a ti, pro které se naopak ukázala vhodná, ji nechtějí i nadále.
Tak jsem to myslela, že většina lidí nemá šanci na základě informací z mediální masáže v tuto chvíli vyfiltrovat, pro koho Astra ano a pro koho ne a už jsou z toho tak zpitomeli, proto si to zjednoduší a chce ji už jen málokdo.
Rovněž nezpochybňuji souvislost a souhlasím s tím preventivním omezením u rizikových skupin, ale tuším, že 0zero7 (?) tady psala, že snad v Kanadě už se ví i o tom Pfizeru, ví se o tom i z dat z Izraele, proto je mi záhadou, proč si toho evropská média a státy všímají zatím jen u té Astry
. EMA pak samozřejmě nic jiného nezbývalo, než tu souvislost připustit, ale zase jen u té Astry.
Já myslím, že s tím očkováním je to tak na hraně (pořád je nějaké procento, které se očkovat raději nenechá), že jakákoliv negativní informace se nebude vypouštět, dokud to není nevyhnutelné. Dokud lidi věří jiným vakcínám, než je AZ, necháme je při tom.
wendulka ja jsem presvedcena ze s tou AZ je to nejaky politicky a/nebo obchodni boj, jinak to neni mozne
marieu A ani takovými věcnými argumenty se rodiče nepodařilo přesvědčit? To je škoda.
Černá kočka upřímně- nedali mi prostor, dotazovala jsem se smskou, přišla odpověd "AZ ne", dvakrát jsem ještě psala a volala s pokusem o argumentaci bez odezvy a tím to zhaslo (a jo, jsou to vztahy na houby). Jinak si myslím totéž, co viktorka_od splavu - vypadá to totiž přesně jako "kampáááň"...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY