Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 10. dubna 2021 15:45

Moje mamka nechce Astru, protože jestli se dostane na první dávku v červnu, tak na druhou půjde v září a může si nechat zdát o letní dovolené s covid pasem. Takže motivace k ne/očkování AZ může být různá

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 16:13
Reakce na dynda:

wendulka 

Já myslím, že s tím očkováním je to tak na hraně (pořád je nějaké procento, které se očkovat raději nenechá), že jakákoliv negativní informace se nebude vypouštět, dokud to není nevyhnutelné. Dokud lidi věří jiným vakcínám, než je AZ, necháme je při tom.

Tak o tom žádná. Jenže na tuhle optiku lze s úplným klidem přistoupit až v momentě, kdy je vakcín dostatek a není mezi možností nechat si aplikovat první dávku žádná dlouhá časová prodleva a nemáš narvaný nemocnice a bohužel už mám zkušenost, že i 14 dní je v tomhle případě už dlouhá doba.

Jinak samozřejmě ano, já už v podstatě jen pokaždé klidným zopakuji fakta a když to nedopadne, nechávám je při tom, ale stejně mě to v tu chvíli mrzí a doufám, že ty lidi vydrží negativní, než se k nám dostanou, a tak upouštím páru aspoň tady no.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 16:18
Reakce na Mermaid:

Moje mamka nechce Astru, protože jestli se dostane na první dávku v červnu, tak na druhou půjde v září a může si nechat zdát o letní dovolené s covid pasem. Takže motivace k ne/očkování AZ může být různá

​No a proto zase naopak šel do té Astry ten můj kolega před 14 dny přes toho PL. Druhá dávka mu vychází na druhou půlku června, protože dovolenou v Turecku má zaplacenou na červenec.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 16:51

wendulka tady ted ockuji AZ jen 55+ dokud nebude pry vic informaci. V mediich teda priznavaji, ze je to 25 pripadu z 20mil, ale pisou to malo. 
Jinak ted posledni tyden bylo asi 5x pres 1000 pripadu denne, v BC (Ontario pres 3000), coz Je nejvic od zacatku za cely rok, ufff. Myslim, ze ty restaurace 20. dubna neotevrou. Obchody a zahradky jsou otevrene. Nejvetsi narust je ve skupine 20-39, asi chovani plus nakazlivejsi varianty. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 17:08

0zero7 

A ten Pfizer, jak jsi před tím zmiňovala, zatím jede u vás dál?

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 17:48

wendulka Jj, ten jede pro vsechny. 

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 20:37

0zero7 Příbuzná z Kanady minulý týden říkala, že se tam vše zavírá, že mají kolem 5000  nakažených. A to má Kanada skoro 4x víc obyvatel než ČR. Je to sranda, u nás  se naopak při 5000  začíná otevírat a skoro tu už slavíme... no comment prostě.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 20:42

0zero7 kolik mají BC a Ontario obyvatel?

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 00:01

continuity Ontario 14,5. BC 5 mil

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:06

Tak já mám info ze skupiny lidí, ve které jsem na FB. Skupina pečujících o rodiče. A tam tedy ty komplikace po AZ jsou. Je tedy možný, že ty mrtvice, embolie a masívní krvácení do mozku by nastaly i tak, bez očkování, jsou to přeci jen lidé kolem osmdesátky, se spoustou jiných problémů, proto o ně jejich blízcí pečují. Taky ty jejich případy nejsou dávány s očkováním do souvislosti. Ale ti jejich opatrovníci tam přispívají dlouho, lidé tam často dopečují a truchlí, ale teď je to příliš často. 6 případů minulý týden, jedna paní ještě v komatu.
Ale jsou tam i případy mladších, teď naposledy na embolii zemřela 63 letá paní, která pečovala o matku. Zemřela týden po první dávce AZ. Ta matka byla odvezená do LDN, poslední příspěvek za tu pečující napsal její syn, sám postižený, taky ho čeká ústav. 

Jako já věřím, že ty vakcíny jsou srovnatelné, ale třeba o Pfizeru nemám žádné negativní hlášení z blízkého okolí. Táta v pohodě, ani žádný vedlejší účinky, kamarádka, stará jako já, už po druhé dávce se těší příští týden na měsíc do lázní. Vlastně všichni po Pfizeru, co znám a i ti ze skupiny neměli žádný problém.

A já teď nevím. Jestli, až na mne dojde řada, (nevím teda kdy, jsem sice 60+, chronik, ale moje dg. nejsou ve výčtu těch přednostních) to bude AZ a má to se mnou šlehnout, tak budiž, ale co bude s tím tátou, to mě trápí. 

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:25

Tak ja s mužem po očkování AZ, až přestanu přispívat....! Popravdě mi bylo jedno co mi bodnou. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:28

Jennyfor 

Hele ale to, že to není v té tvojí FCB skupině, neznamená, že se komplikace nevyskytují ani u těch ostatních vakcín. My máme jen za tento týden, co jsme rozjeli druhé dávky, že jeden pán 80+ ji má odloženou, protože leží s CMP v Chomutově na neurologii. Další hlásil "jen" zhoršení zdravotního stavu, tam mi paní nebyla schopná říct, o co přesně jde, v telefonu, když mi hlásila, že se pán tento týden nedostaví, že neví, jak to s ním dopadne a třetí paní 80+ dostala od svého PL doporučeno odložit druhou dávku o 2 týdny kvůli silné imunitní reakci na první. A jedná se o Modernu.

Tak si vyber, jestli to u nich souvisí s vakcínou nebo ne, no.

Jinak každý den někdo hlásil bolest hlavy, zimnici a dvoudenní horečku už po té první dávce, jak zdravotníci, tak 80+, tak pedagogové, jinak většina buď jen namoženou ruku nebo modřinu kolem vpichu někdo ani to ne.

Ty reakce jsou na všechny tři tak různý jako samotný průběh covidu, že jsem v tom doteď nenašla jakoukoliv zákonitost, který by se dalo chytit. Snad jen ta ruka a únava je nejčastějí, ale někdo nemá ani to.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:35

Tak Betty tak se dal nakonec muz presvedcit? super!

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:54

Manzel se muze hlasit od stredy, tak ted premysli, kam. A porad se pta, cim se ma nechat naockovat, jako kdyby si moh vybrat.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:55

wendulka no jo, já vím, navíc skupina má jen něco přes 3000 členů, není to úplně reprezentativní vzorek a ti staroušci jsou fakt hodně nemocní.

Spíš se tam řeší osobní zodpovědnost, ti pečující to kolikrát rozhodují za ně, že se budou očkovat, chtějí s nimi třeba už i ven na vozíčku na procházku nebo aby je mohli bez obav navśtívit vnuci. A pak to nedopadne a ten, kdo to rozhodl, se trápí výčitkama.
A je pravda, že u těch, kde to dopadne všechno dobře, není ta potřeba se z toho vypsat. Takže tam lidi sdílí spíš negativní zkušenost, člověku se uleví. Ale celé to tam působí dost depresivně, chodím tam jen, když si jdu pro konkrétní radu.

Ale tedy fakt nevím, kdo by měl zájem průsery Pfizeru zametat pod koberec a AZ takhle poškodit. Konkurenční boj?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:57

Jennyfor Anglicani, aby si ji mohli nechat pro sebe, protoze vedi, ze neni horsi nez ostatni?

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:03

eeny-meeny V Japonsku to taky začíná růst, uvažují opět o nouzovém stavu. :-/ Poslední týden mají cca 500 nových případů denně (což je tedy v porovnání s námi pochopitelně k smíchu, mají 126 milionů obyvatel). 

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:04

0zero7 v ontario je zavrete vsetko, aj predzahdradky, aj mame zablokovane aisles s tovarom, zvlast costco to dodrzuje, ale je to strasne nekonzistentne, to co sa neda kupit v loblaws sa v pohode da kupit v shoperse. ja myslim, ze na vine je spravanie ludi, jak tu na parfumanii citam o tom, ze v kanade je ta disciplina a dodrziavanie vsetkeho, tak v realnom zivote sa ludia stretavaju, masky je tak tak ze im drzia na nosoch, v obchodoch sa pocty uz rataju len na oko, lebo vsetko plne ako pred pandemiou atd a na fb sa ludia chvalia obrazkami parties u nich v zahrade, hoci je to nedovolene. plus ta vakcinacia nebezi velmi rychlo. dnes som citala nieco o double mutation variant ktory prichadza s indie a lety z Indie moc obmedzene niesu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:33

Tak Betty Naše mamka má taky AZ.

Ona nemá žádné potíže se srážlivostí, ale i tak jim prý všem obvodní vzala nějaké takové odběry před očkováním, včetně toho, že se ptala, kdo chce zároveň za 400 nabrat i protilátky na covid. To jsem ani sama nevěděla, říkala mi to až včera.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 15:05

Jennyfor Rada te "vidim". Jak se dari tatinkovi?