Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 04. května 2021 12:17

continuity V blízkosti mám velmi senzitivní slečnu, co už před Covidem měla problém s adaptací na nový kolektiv, s přechodem na střední. On-line škola hroznej mazec, myslím, že je přetěžujou, k tomu nemožnost praxí, odtržení od starých i nových kamarádů a nemožnost navázat přirozený kontakt s nějakým protějškem. Před měsícem se přišlo na to, že si zahrává se sebepoškozováním. Čekačka na odbornou pomoc měsíce... celá rodina trne aby to nebylo horší.

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 04. května 2021 12:19

continuity To je hrozné.

Já mám teď bohužel možnost sledovat u sousedů změnu z aktivní 15-leté holky na naprosto pasivní dítě, které cele dny jen spí nebo brečí a je zalezla v posteli s depresemi. Ta holka není ani schopna sejít z patra dolu pro jídlo nebo se připojit na on-line školu. Psychicky je úplně rozložena.

Moje dcera to nese líp, ale jak chodí na víceleté gymnázium, tak nemá spolužáky v nejbližším okolí, aby se mohli scházet a ten kontakt jí strašně chybí.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 04. května 2021 12:21

KonečněTady jo, dite ktere nema kamarady "z ulice" je v haji

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2021 15:15

Lamicka continuity Já se celkem nedivím. U nás to taky nevypadá moc dobře. Po vysvědčení změnily pravidla k maturitě. Syn tím pádem nematuruju, ve škole je to dost psycho, místo podpory přesný opak. Už se též vrátil nějaký rok zpět, návštěva psychiatra, léky. Do toho vyhrožování od školy, že ho nenechají ani opakovat. A to on je ještě spíš s kamarádama pořád, ale zase pro něj absolutně není škola doma, počítač (u kterého dřív skoro nebyl), práce, kterou pořádně nikdo nekontroluje. V době uzavřených okresů se do toho všeho rozešel s holkou. Není to tak dávno, co mi přišel úplně v pohodě a přitom se to otočilo během pár dnů. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. května 2021 15:20
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 04. května 2021 15:21

Renusatko chudák. Fakt tlapkam, to je přesné, jeden týden je dítě zdánlivě úplně v pohodě a o pár dní na psychiatra. Fakt je to pro ne těžké období i když jsou ty sociální vazby vcelku normální. Natož tohle. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. května 2021 15:32

Renusatko Tlapkam, mohu-li

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2021 15:37

continuity Já jen doufám, že minimálně ta škola nějak dopadne. Vybral si totiž nakonec pokračovat v cizině, to už se komplikuje brexitem, covidem a teď ještě omezenou maturitou. Takže opakovat chtěl i tak, ale propadl i z jednoho nematuritního předmětu v pololetí  (informatika , neposílání úkolů) a tak mu ani nic jiného nezbývá. Ve škole dělají dusno kvůli neomluveným hodinám, kdy nám nejede internet. Třídní je spíš potvora než podopra a ze strany ministerstva není vůbec jasno a jediná odpověď je, že opakování ročníku není právně vymahatelné a je to jen na řediteli. Podle všeho to byl asi i důvod, proč se pohádal a rozešel s přítelkyní a sám chtěl k doktorovi, že už to zná a už by si s tím neporadil 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 04. května 2021 15:50

Renusatko no teda, tlapkam moc. A pristup tehle skoly nechapu uz nejakou dobu...

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 04. května 2021 15:52

Renusatko asi blbá otázka, ale nemohl by ten poslední ročník udělat na jiné škole? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2021 16:17

Kokoska Má moc specifícký obor a předměty. Z těch předmětů zároveň maturitu potřebuje, aby mohl jít dál. Ale uvidíme, jak to bude. Jeho asi tolik netrápí škola, jako ten rozchod. Je to takové divné a předpokládám, že škola byla jen záminka k rozchodu a on se  tím pádem  k tomu upnul, aby něco dokázal holce a asi i sobě. Předtím měl i trochu jiný plán. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 04. května 2021 16:22

Renusatko držím moc palce, ať to nějak, alespoň rozumně,  dopadne. Kluka máš nadaného, byla by to vážně škoda ve všech směrech. 

Offline Jitka77
1956 příspěvků moje polička 04. května 2021 16:29

Na dospívající to dopadá i jinak - když se v půlce dubna objevila zpráva, že bude umožněn návrat části vysokoškoláků (praktická výuka závěrečných ročníků), na webu MU se objevila dost hysterická diskuse ve stylu "když jsem se dozvěděl, že budu muset cestovat do školy, psychicky jsem se zhroutil" a "to snad nikdo nemůže myslet vážně, že máme chodit do školy, když venku řádí smrtící virus". Částečně je asi důvod ten, že některým studentům online výuka prostě vyhovuje a argumentovat zdravím se jim zkrátka hodí, ale někteří byli z představy pobytu ve zlém světě plném  zákeřných bacilů opravdu rozložení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2021 16:29

Renusatko opravdu to nemá lehké, snad se (to) brzy nějak srovná

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. května 2021 17:04

Renusatko Moc teda nechapu, jak souvisi ten rozchod se skolou...ale opakovani urcite klapne, mezitim si vycisti hlavu. Drzim palce.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2021 17:56

Jitka77 Na co bude praktická výuka závěrečných ročníků? Na škole, kam chodí syn, už mají praktické maturity za sebou, takže vážně o ničem. Myslím zdaleka nejsou jediní. A mám spíš pocit, to je spíš myšlené v legraci než vážně. Určitě máš pravdu, že některým to i vyhovuje, ale zrovna náš má třeba strach, že pokud to takhle bude další rok, tak to nezvládne ani příště. Zná se.

Jos My jsme to moc nerozebírali, ale mám pocit, že děvče jde někam na práva nebo podobnou prestižní školu a syn nechtěl maturovat a byl by jen se základkou, rázem. Takže předpokládám, že z toho byly hádky. Je mi jasné, že pokud to byl opravdu důvod, tak by to nikdy za nic nestálo, ale spíš si myslím, že to byla záminka a taky by to za nic nestálo. Jen on to teď tak nevidí.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 04. května 2021 17:56

Jitka77 to si delali prcu ne?

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 04. května 2021 18:06

eM to je oblast do ktere bych radsi nezabrusovala, ale plati to pro laborky obecne, ne jen covid:-) nejde primo o chybu (i kdyz ani ta neni vyloucena), spis ze ty metody a testovaci kity jsou kazdy pes jina ves, mnoho vyrobcu, ruzne zajmy... kdysi to hlidaly nrl szu, ale to uz je minulosti

​Prosimtě, laboratoř musí bejt akreditovaná. To jest splňovat daný standardy, normy. Nemůže každá pracovat jinak.

Už jen čekám až z tebe vypadne, že sloužej jen k vydělávání peněz.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 04. května 2021 18:23

Sweet Potato Česká vláda za poslední rok vytvořila nejen generaci poražených, ale i generaci deziluze.

​Tohle je ovšem hrozný (nic objevnýho teda, těch důsledků se už dávno děsí každej příčetnej člověk) a jsem zvědavá, jak a jak rychle se z toho marastu haranti dostanou, jak se oklepou. I když je aspoň kapka naděje - že ty mladý se oklepávaj poměrně rychle (vzhledem ke starším generacím).

Mě v tý bídě docela "rozveselilo" pomyšlení, jak dřív rodiče odháněli potomky od počítačů... ty potomky, který si (většinou) nic jinýho nepřáli, než u nich nerušeně hnít co nejdéle... a teď? Jo, to jsou ty nebezpečný přání. Škoda jen, že to slízli úplně všichni.

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 04. května 2021 18:28

Zítra jdu na první injekci a pozítří na test, aby mohla do Domova seniorů - vrtá mi hlavou, jestli budu po té injekci pozitivní na tom testu?