Gatita Ještě ty mě děs. Já to prostě beru jako nutnost pro běžný život.
Koronavirus
Fiction mne prijde, ze ti odpurci jsou vesmes lide, kteri se zatim nesesli s zadnym tezkym prubehem nebo umrtim a proste si to nedovedou predstavit.
No někteří možná, ale rozhodně to není pravidlem. Moje bývalá spolužačka má za sebou těžší průběh, no její FB profil, to je jeden dezinformační příspěvek za druhým proti očkování, výsměch vůči lidem, co se nechávají očkovat, proti testování, proti opatřením, policejní stát, omezování svobody, ale popíračka covidu přitom není. Naopak je přesvědčená, že k uzdravení jí kromě kyslíku pomohla změna jídelníčku a nově nastavený zdravý životní styl a že řešením není očkování, nýbrž lék. Věří na Isoprinosine nebo Ivermektin. Očkování je prostě špatně jako takové.
Naopak tento týden se u nás v centru byl očkovat hospodský, který má za sebou naprosto bezpříznakový covid.
whiskas Tak prima, že to jde takhle rychle
Já jsem se registrovala v pondělí jako akademický pracovník, PIN2 mi přišel asi dvě, tři hodiny poté. Termín se mi nabídl nejblíž na středu, vybrala jsem si čtvrtek a první dávku mám za sebou.
Dneska mě trochu bolí hlava, ale možná je to jen reakce na pobyt ve větší skupině živých lidí, hodně jsem odvykla. V Brně vše zorganizované perfektně, ale fakt celkem davy, na příjezdu i odjezdu z areálu souvislý proud aut.
Největší trauma mám z toho, že mi policista, který kontroloval občanku, v dotazníku obtahoval písmenka, protože se mu zdálo, že mám příjmení napsané málo krasopisně (ještě že neměl červenou propisku).
Diky za jiny nazor, ze jste se nektere nebaly posmesku a despektu k tem, co se zrovna nehrnou prestastne a nadsene k ockovani.
whiskas to jsem nechtela. Vsichni doktori, co znam, se nechali. To me uklidnuje, protoze tomu rozumi vic nez ja;) Ale proste nemam dobry pocit a nemusim moc ani posmivani tem, co maji divne teorie.
Gatitas těmi dětmi je to těžké. Ale já se teď spíš začínám obávat, že když bude naočkovaná dospělá populace, virus bude mutovat tak, aby byl pro děti nebezpečnější. Až to bude na pořadu dne, nejspíš syny naočkovat nechám.
Evaeva Zrovna nad tím přemýšlím, jak staré dítě nechat rozhodnout si to samo a jakému to jen oznámit Jdeš se očkovat.
Mha tohle u nás ještě dlouho nebude na pořadu dne:) Naši mě na poslední očkování poslali ještě v osmnácti, ale je pravda, že jsem nebyla proti.
Mha u nas to budem muset rozhodnout my, deti jsou jeste male.
MP Marge mam autoimunitni nemoc a jsem po prvni davce. Den po me bolela ruka a byla jsem unavena. Druhy den po ockovani me bolely klouby, ale to muze souviset s miji nemoci. Ja mam spis obavu, aby to ockovani k necemu bylo, aby teli vytvorilo nejake protilatky. Pokud maminka na to AI bere pravidlne nejake leky mela by zkonzultovat se svym lekarem, zda je nema docasne na par dni vysadit. V ockovacim centru ji toto neporsdi. Urcite to bude dobry.
Ginger No snad. Ona se snazi lekum vyhybat, protoze do ni porad perou jen kortikoidy, po kterych je ji jeste hur. Vetsinu casu se spoleha na prirodni leky (vcetne, jak jsem se ke svemu uzasu dozvedela, marihuany!) a doktor ji neco napise jen kdyz zaziva "flare-up". Uz takhle funguje leta a zrovna ted uz myslim dlouho nic nebrala. Tak snad... Zaklepavam na drevo!
Gatita Jak jsem psala, já bych se taky nenechala očkovat, kdyby neočkovat se zároveň neznamenalo opakované testování pro běžný život. Tedy, pokud to dobře chápu, tak bez očkování bude komplikované cestování, snad i vstup do restaurace, fitka a dalších služeb.
Já se těm, kteří se očkovat nechtějí neposmívám. Jen některé důvody (jako třeba "teorie velkého třesku") mi přijdou přitažené za vlasy. A některé důvody, např. u ohrožených/nemocných skupin, skoro nepochopitelné.
Jitka77 Ta rychlost mě překvapila. A gratuluji, že to máš za sebou a věřím, že bolest hlavy brzo odezní. Formulář? Já jsem nějaký formulář vyplňovala na netu, ale o papírovém tam nebyla zmínka.
Vybrala jsem si termín hned na pondělí, ať už to mám za sebou
.
MP Marge drzim palce, bude to dobry.
whiskas jasne, ja Ti nechtela kazit radost. Jak jsem psala, mam v okoli par dr. a ti jsou s tim uplne v pohode. A chvali si to, zatim se zda, ťuk ťuk, ze je to ocko skutecne chrani:)
Jen proste....cela ta situace...usnadneni beznych aktivit....ockovaci prukazy...uaaaa!
MP Marge Moje mamka má také ulcerozní kolitidu, je očkovaná jednou, AZ, a nemoc se nezhoršila. Jen měla jeden den teplotu a 3 dny unavená. Uvidíme po druhé dávce, ale zatím dobrý.
Asi tak.(z internetu)
to jeden nevi jestli se ma smat nebo brecet.![]()
A me se zda,ze muj muz po vcerejsi davce omladl.![]()
No energii rozhodne neztratil.![]()
Gatita no, já se třeba ani nebojím žádné "nové nevyzkoušené technologie", spíš tak obecně vyjma těch povinných očkování typu tetanus, za které jsem fakt ráda, prostě nic navíc nemám a neplánuju, nepovažuju nadměrné šťouchání do imunitního systému za rozumné. a to co píšeš, přesně - mám z toho osypky, brrrrr
Zrovna jsem se dneska rano koukla do zrcadla, vidim nevyspalej flekatej ksicht, rikam si ty vypadas, no 65 na krku, lepsi uz to nebude. A ted vim, ze za to muze ockovani!
Kokoska ha ha přesně od úterka už fakt vypadám na 55
Děsím se druhé dávky
To už neukecám![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY