Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2021 13:53

viktorka_od splavu příspěvek bych adresovala i jiným nickům, ale z mobilu mi to nejde.

Já z hlediska své profese fakt nechápu, proč se lidé nedávají očkovat. Nikoho s dokončeným očkováním jsme na ARO nepřijali, nevím o nikom, kdo by po očkování onemocněl tak, aby potřeboval hospitalizaci s nutností podávat kyslík. Naopak, zrovna teď aktuálně řeším pacientku, neočkovanou sedmdesátnici, co žila hezký život, ale pozitivní na covid je od konce dubna a stav jejích plic není slucitelný se životem.  Takže povolena návštěva rodiny ... a konec. Kdyby byla očkovaná.... 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 07. května 2021 14:04

Fiction Moc smutné.

Ty dezinformace, co kolují, nám mohou připadat směšné (dědičná neplodnost modelově), jenže bohužel to funguje. Před časem byl na gohle téma dobrý článek, proč je tak strašně marné proti detinformacím bojovat.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 07. května 2021 14:05

Fiction mne prijde, ze ti odpurci jsou vesmes lide, kteri se zatim nesesli s zadnym tezkym prubehem nebo umrtim a proste si to nedovedou predstavit. Celkem taky nechapu, proc tolik lidi ceka na ockovani u PL, nez by sli do ockovaciho centra. Kdyz uz maji namitky typu Ale moje doktorka me zna nejlip, tak snad neni problem nechat se u ni vysetrit, poradit se a nechat se ockovat jinde, kdyz uz je jasne, ze tech vakcin pro praktiky je malo. Pak ctu clanky, jak je na hlavu, ze se budou ockovat lidi 45+, kdyz ceka tolik registrovanych sedmdesatniku. Proc by mladsi lidi, kteri ockovani chteji, meli cekat, az se nejaky tvrdohlavec uvoli, ze teda pujde na injekci jinam, nez puvodne chtel? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 14:06

Fiction To jsou dobré zprávy. Říkám si, že kdyby se táta na další případné dávky někdy za rok dva, že už nějakou ochranu mít bude. Máte nějaké pacienty, kteří mají třeba 14 dní po první dávce?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 14:10

Kokoska včera říkal hejman Jihočeského kraje, že je to může být trochu jinak. Že v těch kategoriích 70+ není u nich naočkováno 30% populace, což je sice dost, ale můžou to být i ti, co prostě očkovat nechtějí. Realita bude asi někde uprostřed.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 07. května 2021 14:13

Evaeva no ale cetla jsem myslim, ze jde o ty, co porad cekaji na vakcinu, ne ze by nechteli.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 14:17

Kokoska já určitě souhlasím s tím, že to očkování u praktiků se nezvládlo.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 07. května 2021 14:21

Evaeva to ja taky, ale kdyz uz to tak je a neni to uplna novinka, ze tahle oblast nefunguje, proc se nezaridit jinak? Argument, ze pro seniory je obtizne se do takoveho centra dostat, uplne neberu. Kolik z nich nema nikoho, kdo by je zavezl nebo doprovodil? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2021 14:24

Kokoska dobře víš, že staří lidé neuvažují úplně racionálně. Takže i když mají někoho, kdo by je odvezl, může být těžké je přemluvit k očkování ve velkém centru. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 07. května 2021 14:27

whiskas Přihlaš se zpátky do svý registrace, jestli ti ještě nepřišel PIN2.

Já takhle čekala a čekala, ten který měl přijít, nepřišel, kolem všichni už byli na řadě a i mladší. Tak jsem na radu někoho chtěla vlízt zpátky do registrace a vybrat jiné očkovací místo, tu O2 arénu nebo jak.

A když jsem se tam k mý původní registraci znovu přihlásila a vybrala to nové očkovací centrum, pak mne to nechalo vyplnit celý formulář k očkování a až při pokusu o uložení mi to řeklo, že změna nelze, protože mám PIN2. A opravdu, dole byl ten PIN2 napsaný. Ale ačkoliv jsem teda šla hned na další krok, rezervaci, bylo už to probraný a první volný termín až za 14 dní.

Tak jsem naštvaná, bůhví jak dlouho tam ten PIN2 byl a já to nevěděla. A SMS žádná nepřišla, jen ta první, že jsem registrovsná. Tak si to radši taky zkontroluj.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 07. května 2021 15:30

Asi tak.(z internetu)

Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 07. května 2021 15:50

Sweet Potato ...v obliceji zestarnul

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. května 2021 15:54

Fiction to jsou super zpravy. Bohuzel o pozitivnich dusledcich (ci jak to nazvat) ockovani se mluvi hrozne malo. Nedavno byla reportaz ve 168 z domovu duchodcu v CR, kde rikali reditele, jak ocko celkove zlepsila situaci. A takovych zprav maji byt plna media. 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 07. května 2021 16:17

Jennyfor Moc děkuju. Tak teď jsem z toho ještě více jelen. A fakt nevím, co udělat. Šance, že na mě vyjde místo v Praze během příštího týdne, je asi skoro nulová. Tak snad jedině zcela změnit lokalitu, na místo, kde hodlám být od příštího pátku. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 07. května 2021 16:18
Reakce na mirajo:

Sweet Potato ...v obliceji zestarnul

Sweet Potato to není k smíchu, dneska jdu na druhou dávku, jestli potom v obličeji zestárnu

zas ale jestli se ode mě bude držet tchyně na 5 metrů

Online SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 07. května 2021 16:23

whiskas byla jsem taky přihlášená na Homolku, týden se nedělo nic, tak jsem se dnes ráno naštvala, přeregistrovala se do O2 arény, za 5 min přišel PIN2 a v neděli jdu na první dávku. Takže šanci máš.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 07. května 2021 16:29

SunEclipse Díky . Jdu na to.

A prosím, netušíš, čím tam tedy očkují? 

Online SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 07. května 2021 16:35

whiskas to netuším

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 07. května 2021 16:38

whiskas očkují pfizer a prý tam mají na příští týden ještě spoustu termínů