Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:28

AprilTwelve no jistě, Hamáček chce prodlužovat nouzak  pravděpodobně donekonečna. do konce nouzového stavu je zákaz volného pohybu, sdružování ve více než dvou lidech...

Teď se budou otevírat obchody, aby se nemusely vyplácet náhrady podnikatelům, ale za nouzoveho stavu je stejně zrovna moc nevyužijeme.ale otevřeno mít přece mohli.normalni likvidace.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:28

Lamicka prymula je černá kronika

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:28

razorblade ze všech lidí v kanclu kdysi dostala žloutenku kolegyně, která byla nejčistotnější a nejpořádnější.

Na začátku covidové éry jsem se dost bála, ale stejně jsem žádná extra opatření nedělala, jen jsem třeba otřela nákupní tašku nebo kabelku. Teď si říkám "přijde, co má přijít" a nějak už je mi to jedno. Samozřejmě nechci jít nemocem naproti, takže když vlezu z obchodu do auta, otřu si ruce gelem, ale doma už nic nedesinfikuju. Ruce si meju poctivě a to je tak všechno. Nejezdím teda MHD, ale asi by to nebylo jiné. Nějaký ten dezinfekční ubrousek do kabelky a co víc.

Míň bezpečná se budu cítit asi až dojde na sundání roušek, ale co už, věčně v těch náhubcích stejně být nemůžem.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:29

Catherinne Tak ten se dá jíst bez olizování obalu. Tu plechovku leda by mi někdo lil z výšky do pusy

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:31

nika nouzový stav není zákaz vycházení, tak proč by sis nemohla dojít do jakéhokoli otevřeného obchodu? Pokud teda nejsi zvyklá chodit nakupovat v partě.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:31

nika vidím to stejně a není to teda povzbudivé,  no...

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:31

Sweet Potato jo takhle...tak byla rebelie...doufám, že termín vyjde!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:33

AprilTwelve jo přesně, prymula se na to úplně třepe.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:34

Já mám úplně blbý dotaz, ale jdu s tím sem, protože koronavirus - opravte mě, jestli se pletu. Bylo už mnohokrát řečeno, že testy, které se jeden den provedou, jsou vyhodnoceny do několika dní, nikoliv ten samý den. Minulou středu, čtvrtek a pátek byl proveden zatím nejvyšší počet testů. Dnes dopoledne Vojtěch vyjadřoval nelibost nad narůstajícími čísly z včerejšího dne, protože je to následek Velikonoc a neukázněnosti občanů. Nemá na včerejší/dnešní počty nově nakažených vliv i to, že až v těchto dnech se připočítávají výsledky testů, které byly provedeny koncem minulého týdne?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:38

euridike v rozhlase říkala hlavní hygienička, že ty pozitivní testy se sdělují hned, delší doba je na oznámení těch negativních výsledků. Snad by ty pozitivní čísla z laborek víc než 48 hodin trvat neměly, jde spíš asi o to, že od Velikonoc se příznaky mohly rozvinout až teď.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:43

Kokoska na obstarání nutných věcí. A lidi nebudou moc v klidu na nějaké větší nákupy a utrácení, což by prave obchodníci potřebovali.navic se budou otevírat zahrádky restauraci, sportoviště ats.atd., a jak to budou moct lidé navstivit za pravidel karantény, která má platit stejně dlouho jako nouzový stav.to znamená, cesta z práce, do prace, na nutný nákup, k lékaři, na úřad a k obsluze osoby blízké.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:44

Catherinne Do té doby už budu buď prokaranténovaná, nebo...

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:47

Barbucha může být v klidu,  Vojtěch právě zjistil, že kadernik vás doma ostříhat může... zakázané to má jen v provozovne.... si fakt dělají srandu už

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:48

Kokoska Já samozřejmě chápu, že je tu inkubační doba nějakých 7 - 14 dní, měla jsem na mysli spíš to, o čem mluvil prof. Prymula, že přes víkend se díky tomu, že některé laboratoře jsou přes víkend mimo provoz, vyhodnocuje menší počet vzorků, některé se přeposílají do jiných laboratoří, kde tzv. "stojí ve frontě" za těmi, které pod tu laboratoř spadají standardně, takže jsou reálně opravdu vyhodnoceny až za několik dní po odběru.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:52

Potrefenáhusa Cože? Tys měla šanci dát si fialkovou a promrhalas ji??

AprilTwelve  S Prymulou souhlasím, ta situace se mu podle mě zvráceným způsobem zamlouvá. 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:56

Garfie jenže voni měli ještě vlašskej vořech  a takovou od pohledu strašně krásnou černorybízovou (a neprohloupila jsem) - prostě je nutný mít cíle i na příští návštěvu a dát si ty fialky, který budou asi trochu mdlý, s citronem!!!!

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 14:58

nika když se otevírají "nenutné" obchody, tak asi nikdo nemůže čekat, že lidi budou chodit jen do těch nutných?

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 15:00

Dohadovala jsem se s maminkou o nošení jednorázových roušek - která strana patří na obličej, když jednu to má světlejší než druhou?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 15:04

Kokoska jenže podle nařízení vlády by měli a proč riskovat pokutu...

Dovolili hobbymarkety, chodili tam lidi a cambus je z toho doteď. 

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 15:08

Potrefenáhusa No budiž ti odpuštěno, pokud to příště napravíš a poreferuješ