nika Zaprvé dělají všichni bububu, jeden řekne to, druhý zase ono, stejně teď nikdo nic neví, protože neví, jak to bude vypadat u nás, ani ve světe. A omezení cestování v nynější situaci chápu, karanténa je taky pochopitelná. Já prostě nevěřím, že to povede k tomu, že budeme zavření jako za komunistů napořád a bez důvodu. Nevěřím! ![]()
Koronavirus
nonemy Ty babičky mě taky mrzí. Zrovna včera jsme to řešili s mužem-jeho rodiče nás pozvali na víkend těsně před začátkem nouzového stavu, byla to dlouho plánovaná návštěva-a zrušili ji, protože se báli nákazy. Od té doby se situace pochopitelně razantně zhoršila....tak kdy se vlastně přestat bát? (oni jsou teda na Slovensku, takže se zavřenými hranicemi je to stejně jen velmi teoretická úvaha).
nonemy a co se týká babiček, kluk už dostal hysterak, že chce vidět babičku, je na ní hodně fixovany.vidali se každý den.
nika U nás to nese hůře babička než dítě. Je mi jí líto.
Garfie Možná to má i výhody, že nemůžete, protože to není takové pokušení. Naší babičce je tak smutno, že nás přemlouvá, tvrdí, že se o sebe nebojí... jenže já se o ni bojím, no.
nonemy No to je pravda, prostě to vůbec neřešíme. S mojí mámou je to horší, ta bydlí kousek, ale tam zase občas vyrazíme, je tam velká zahrada, děti mají roušky a nesmí k babičce moc blízko...to se dá.
Ty prarodice jsme resili s rodinou taky. Mam babicku a dedecka, je jim 76 a 79, na zacatku karanteny jsme si s nimi vsichni jen telefonovali, strejda jim nechaval nakup za dvermi... No jo, ale to pro ne bylo v podstate domaci vezeni, ve svem veku si jeste chteji uzit vnoucata, rodinu, kdo vi, kolik na to maji casu. Jeste pred par tydny byli nadseni, ze se doziji pravnoucete, ktere bych mela ted do mesice porodit a fakt se ted nesmiri s tim, ze si ho ani nepochovaji a ja jim ho jenom ukazu na ulici pod oknem... A nemuzem je prece drzet v izolaci v bezpeci do doby, nez jeden dostane treba infarkt a druhy mrtvici. Takze to nakonec dopadlo tak, ze rodina se shodla, ze akceptuje riziko pri setkavani, ale proste jsou v zivote dulezitejsi veci, nez kovid. Takze prarodice strasne ozili, kdyz se zacali zase vidat s ostatnimi a celkove jsou v mnohem lepsim stavu, nez kdyz sedeli doma u televize. Ale jsme strasne stastni, ze jsou samostatni ve svem vlastnim byte, byt v domove duchodcu, tak kdo vi, jestli bychom je jeste nekdy videli... To musi byt strasne.
Zuzuli
Toto je hrozně hezké. Já si taky myslím, že někdy je třeba srovnat priority-i třeba proti obvyklému očekávání.
Zuzuli hlavně si myslím, že v tom domově důchodců tu nákazu mají a) pravděpodobnější b) s pravděpodobněji špatným koncem. prostě starší lidi s fungující rodinou to vyhrávají v každým případě.
Dcera mi prave oznamila, ze jde s kamarádkou ven. Pustila jsem ji. Já myslím, ze lidi začínají uvolňovat z takové nějaké rezignace, ze to není zlý úmysl a nerespektování. Prostě, dej se vůle bozi
Jezismarja presne takovehle pokyny pusobi tu silenou paniku, tohle ma smysl resit napriklad u prichodu zdravotniku ze zony s pomuckama do "ciste zony", ale delat to v byte ![]()
ten virus zase tolik nevydrzi, taky nepreksakuje z kusu na kus, takze pokud neolizujete hend po prichodu boty nebo obleceni a priste az si je vezmete, tak si bude hend umyjete ruce anebo na to ymslite, nevidim duvod proc to dezinfikovat a prat po jednom pouziti. To same ostatni pedmety - bryle mam teda na ven jine nez na doma, ale jinak dezinfikuju jen mobily, ktere proste prikladam na tvar.... Klice beru az dkyz jdu zase ven, to same s klikou, do koupelny mame otevreno a baterii otevru loktem ![]()
Renusatko o tom ta hygienicka taky mluvila, ze laborek opravnenych testovat je dost a leckdy nemaji co. A ze je povinnost pracoviste, ktere vi, ze nestiha, predat to dal. A ze ve hre jsou prave platby od pojistoven, ale nejaky predpis na to pamatuje a delat by to nemeli. Jo, seda teorie, zeleny strom zivota.
Zuzuli ma pribuzna (88) minuly tyden rozhodla, ze izolace stacila a oznamila, ze jestli ma stravit zbytek zivota sama v byte nebo umrit na covid, tak si vybira spolecnost lidi a samostatnost. Hned sla na nakup do Billy.
Takze rano clanek, kde hlavni hygienicka rika, ze cisla po Velikonocich nerostou, ted uz Prymula hlasi, ze rostou.
Nemuzou se domluvit?
Neposlouchej ani jednoho a sleduj wolrdometers https://www.worldometers.info/coronavirus/country/czech-republic/
Klesaly, ted rostou, ale tech poklesu a stoupani tam uz bylo a vzdy to je mensi a mensi.....
AprilTwelve letfenixa dekuju
A666 my sledujeme https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
tam je to dost prehledne a je videt, ze to roste malo... nekdo to sem uz myslim daval.
My mame babicku (94) uz od unora zavrenou v duchodaku, protoze nejdriv zakazali navstevy kvuli chripce, pak prislo tohle, od minulyho tejdne ji nesmime ani nic privezt, takze jsme odkazani na telefony. Byla pritom zvykla, ze minimalne mati za ni jezdila dvakrat do tydne, my ostatni jsme taky jezdili celkem pravidelne. Nektery sestry jim ted dokonce zakazujou chodit i po chodbe nebo na terasu, kam si babicka rada chodi na chvili posedet, aby byla na vzduchu. Babicka to ale nastesti nese dost statecne, protoze ji slouzi hlava a chape to, fakt horsi to ma nase sousedka, ktera ma otce s Alzheimerem a ten ji po telefonu furt vycita, ze za nim nejezdi.
razorblade tohle jsou hodne smutne pribehy ![]()
A jak je to s tim testem promorenosti? Jsem myslela, ze udelaji vzorek, vyberou konkretni lidi, aby to odpovidalo populaci a ted to chapu tak, ze ma prijit, kdo chce? Pujdete nekdo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY