Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:41

Lamicka Sweet Potato No zmatlanina to byla, ale byla to oficiální odpověď ministerstva (už nevím kterého a nechce se mi to hledat) Fakt levá neví, co dělá pravá

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:42

Tulipe tak teďka už nebudou.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:42

Kokoska gripeny sonicky tresk umi taky... zrovna vcera triskaly nad celym kralovehradeckym krajem, mne to odpoledne zatraslo oknama dvakrat. jak jsem v ruznejch skupinach, tak tam furt psali vydeseny lidi a ptali se, co to bylo za ranu.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:42

nika letenky drahé opravdu nejsou (respektive do teď nebyly)

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:46

Tulipe Služební cesty se dají nahradit videokonferecí, jak jsme se teď naučili

baltik Taky myslím, že ceny letenek jsou až směšně levné, ale nedokážu zase posoudit dopad na životní prostředí ve srovnání s automobilovou a další dopravou. Já bych přidala vlaky! :-) 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:48

Garfie vlaky jsou super, ale výstavba tratí moc ne

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 10:59

razorblade Rany to byly fakt velky, okna se trasla. Tak jsem si rikala, ze fakt to nebylo dlouho slyset. Za sociku to bylo celkem bezne... hradecke letiště 

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:00

viktorka_od splavu No jo no :-( Ale já nedávno váhala, jestli do Říma vlakem nebo letadlem a letadlo vyšlo na čtvrtinu. 

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:03

razorblade Liesel Jak jsem se při první ráně lekla, šla jsem se z okna podívat, jestli ještě stojí bývalý Montas.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:04

EDITH4B rodina přítelkyně mého staršího syna na dovolenou jede autem , protože pro pět lidí letecká doprava vyjde draho. nikdy jsem se o to ale nijak zvlášť nezajímala. Možná létají častěji lidé z velkých měst anebo mladí lidé, co mám známé a vrstevníky, tak běžné to pro ně není. Ale teď se to stejně všechno změní.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:14

Garfie Jo, min prům a obchodu. Strašný motáci to jsou.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:43

nika Pro pět lidí určitě, ale zase pokud každý pojede na dovolenou autem, bůhvíjaká ekologická výhra to taky nebude....Například ale letenky do Skandinávie se prodávají často už kolem 800 Kč, za to asi nedojede do Stockholmu ani pětičlená rodina. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:48

Garfie Recko-Nemecko tam a zpatky stoji i 80eur za to tam taky nikdo jinak nedojede.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:51
Reakce na Garfie:

viktorka_od splavu No jo no :-( Ale já nedávno váhala, jestli do Říma vlakem nebo letadlem a letadlo vyšlo na čtvrtinu. 

​No právě. Mně nevadí ani jet autobusem, absolvovala jsem už dost docela dlouhejch cest... ale za zřítelnicí se tam takhle nedostanu, autem je to taky nesmysl... i tím vlakem, i kdyby nebyly tak předražený. Takže mi nezbejvá nic jinýho než to letadlo a už teď se předem děsím, jak to bude vypadat - někdy jsem potřebovala přifrčet na určitej termín a narychlo, takže nebylo z čeho vybírat a licitovat, to jsem teda koupila co se naskytlo a pokaždý to taky nebylo úplně zadarmo - ale zas jsem tam za dvě hoďky, tak čert vem ty prachy. Jako ale dejme tomu pětkrát víc už nebudu moct platit 4-5x ročně, taky musim něco jíst... tak jsem fakt napnutá teď!

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 11:53
Reakce na Garfie:

Například ale letenky do Skandinávie se prodávají často už kolem 800 Kč, za to asi nedojede do Stockholmu ani pětičlená rodina. 

​Prosimtě kde?! Jako z Prahy?! To se mi v životě nestalo.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 12:05

barbucha Z Krakowa vcelku běžně. No máme to na letiště daleko, ale zase výhoda je, že máme čtyři, každé v jiné zemi zhruba stejně daleko. :-) Ten vlak je ale jinak fajn, když můžeš jet spacím, tak se to dá, jela jsem tak párkrát v Japonsku. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 12:06

barbucha musis to kupovat dlouho dopredu. My uvazovali o ceste do Londyna, tak pul roku predem, tak byla letenka za 600, pak jsme je kupovali den predem a jedna byla za 4.5 tis.do Stockholmu jsem vidala z Prahy dost levne, ale taky s velkym predstihem.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 12:27

barbucha ja byla kolem tisicovky v Goteborgu s Norwegian... ale tu linku uz zrusili. A loni jsme s otcem byli s tou samou aerolinkou v Oslu, platila jsem za zpatecni letenku pro dva necelych 80 Eur. (vse samozrejme jen s batohem, co se vejde pod sedadlo)

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 12:55

Zajímavý, jak být zcestovalý ,bylo považováno dříve za plus a teď je cestovat někam skoro zločin. Tam,kam se podívaly mnohé z vás, já jsem se nikdy nepodívala a ani se nikdy nepodivam.ano, jednou za rok jsme jako správní čeští burani jeli na dovolenou do Chorvatska. Za odměnu a na odpočinek po celoroční práci. Protože je tam moře,které tady není. Teď už to ale padlo, nemám chuť kamkoliv jezdit ,ne z rizika nákazy ale kvůli náladě společnosti.kdybyste se nakazili v ČR ,reakce okolí by byla pravděpodobně jiná než kdybyste si nakazu přivezli ze zahraničí, i kdyby situace tady a tam byla podobná . 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 13:00

Tak kdopak to dělá takhle?