Kokoska tmavší části ven...
Koronavirus
nika chces rict ze vsichni v tech hobbymarketech jsou na pokutu? nebo ze bude nekdo pomerovat jestli mam nakup nutny nebo nenutny? blbost.
viktorka_od splavu ja to taky vnímám jako protichůdne veci.... jednou mam v rámci nouzového stavu jít jen do práce, na nakup nebo za rodinou... a jinak sedět doma. a najednou je ok jít do hobby marketu nebo si koupit obleceni... ať zruší to omezení pohybu a není o čem, takhle je to strašně snadno zneuzitelny, podle mě
euridike Já myslím, že to teď probíhá trochu rychleji. Kdo z mých známých byl poslední dobou na testu, tak to byl ten rychlotest a za 20 minut věděl výsledek. Těm, kterým vyjde pozitivně se ještě posílá ten výtěr a ten se nemá zdržovat déle než 48 hodin. Byl k tomu nějaký článek, že některá pracoviště můžou vyšetřovat vzorky, ale nesmí je odebírat. Ostatní jim nechtějí vzorky posílat a raději je syslí týden, kvůli platbám od pojišťovny. To teď mělo být zakázané.
V každém případě R číslo bylo teď už 0,7 a je dnes 0,8, takže o něco se to zvedá. I ty procenta pozitivních testů se zvedají. Těžko ale někdo určí, jestli za to můžou Velikonoce nebo otevřené hobbymarkety ![]()
letfenixa to je podle me blbost :(
AprilTwelve to je klasicky mateni poddanych, at udelas co udelas, nemuzes si byt jista jestli to neni zakazano a kdykoliv muze prijit trest.. nebo aspon vyhruzka trestem..
Renusatko Díky za odpověď!![]()
viktorka_od splavu no a to je presne ono![]()
Co?! Ježišmarjá to sou takový idioti! ![]()
Já mam pocit, že prostě začali víc testovat - a zákonitě jim tím narost i počet pozitivních případů. Ovšem že toto - dle mě logický - vyústění zaskočilo Prymlu s Hamáčkem, mě nepřekvapuje ![]()
AprilTwelve ano, přesně tak jsem to myslela. Omezení pohybu a otevírání obchodu a služeb nejde dohromady.
Plus se domnivam, ze to dost zdrzuje hygiena, kterou jsme nekolikrat urgovali. Pak nam rekli v uvn, at volame rovnou jim.
Renusatko Prosim, nevzpomenes si, kde byl ten clanek. Zkousela jsem to dohledat a nic.
U toho desinfikování všeho bych se také bála, že se lidem zhorší nebo rozvine obsedantně-kompulzivní porucha, kdy to budou dělat čím dál více a úzkostněji. Sama jsem ji v malé míře měla (i když ne spojenou s hygienou) a byl problém se jí "zbavit". A mám kamarádku, která se obsedantně štítí špíny a nemocí, ruce si drhla až do krve ještě před covidem. Takže to vidím tak, že to nebudu přehánět už z toho důvodu, abych tomu náhodou nepropadla. Ale myslím, že mi to nehrozí, na to jsem příliš líná ![]()
Naopak jsem poměrně optimistická, co se týká otevření hranic. Já prostě nevěřím tomu, že to může dopadnout jako za komunistů. Myslím, že už jsme tak daleko, že až takto už to nikdy nemůže dojít. Argumenty k tomu nemám, jen subjektivní dojem :)
Mě trápí, že nevím, kdy budeme moci navštívit babičky. Resp. mohli bychom už teď, ale bojím se a nevím, jak poznám, že už se bát netřeba. Ta separace od rodinných příslušníků není dlouhodobě udržitelná.
Renusatko dekuji
nonemy teďka v nějakém rozhovoru Maďar, tuším, že vycestování jen s karanténou na vlastní naklady a možná takto i příští rok.
Potrefenáhusa kde maji fialkovou zmrzlinu?!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY