Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 11. května 2021 17:50

Lamicka ještě tuším pár takových, co nárok měli, ale očkovat se z nejrůznějších důvodů teď nechtějí. 

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:03

nika trochu mi spadla celist, kdyz jsem si precetla, ze po osvete od pani doktorky jsi od pulky prosince rozhodnuta pro ockovani. Proc proboha teda celou dobu frflas?

Offline pecka
6217 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:09

Lamicka Slovensko už očkovanie AZ pre prvoočkovancov pozastavili. Vraj kvôli tomu, že je nedostatok vakcíny,ze jej dodajú menej, ako sľúbili. Tak som zvedavá, keďže som ňou čerstvo zaočkovaná.

Ad vek... U nás sa môžu registrovať do čakárne všetci nad 16 rokov. Očkuje sa podľa veku plus diagnózy. Pfizer, Moderna bol do dnešného dňa 45+ a mladí, to medzitým väčšinou AZ. Podľa toho, že som prišla na rad aj ja, zrejme už očkujú vek 40+

Offline nika
685 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:23

Kokoska ja jsem to sem ale psala, ze se budu ockovat. Frflam na to, co je kolem. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:28

Jiná Realita Já jsem reagovala na to, že jsi post uvedla slovy: "do statistiky". Protože se tu na statistiky věří, tak jsem chtěla předejít tomu, aby se někdo, kdo se trápí s onkoonemocněním, vyděsil.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:30
Reakce na whiskas:

A ještě dodatek, prý se nemá 3 dny po vakcíně cvičit. Ale proč by to mělo vadit, pokud se člověk cítí dobře? 

​Dělej vše intuitivně, očkování startuje imunitní reakci, ale zas to není chemoterapie. Myslím, že bolestivost v místě vpichu sama člověka omezí a druhý den bych přiměřeně cvičila, pokud bych se na to cítila. Nedělala bych nic "na sílu".

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:31

nika no nedavno jsem cetla uvahy, jak by bylo mozny to skloubit s manzelem, ktery se ockovat nechce, ze by to bylo divny... tak jsi mi neprisla striktne rozhodnuta. Ale to je jedno, myslim, zes udelala dobre. A nejen kvuli vyhodam, ale treba ze se nebudes muset bat, ze to na nekoho preneses, kdybys onemocnela. Ja bych si osobne navic prisla trochu blbe nenechat se ockovat a spolehat na druhe, ze se jiste daji a vytvori se diky nim ta "stadni" imunita, ktera me do urcite miry muze ochranit. Jen pocitej s tim, ze pokud patris mezi mladsi ockovane rocniky a mas dobrou imunitu, muze tam opravdu nejaka reakce byt. Ale nemusi, tak drzim palce.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:33
Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:34

Fiction povazuje se za onkopacienta ten, kdo ma aktualne problemy a leci se, nebo i ten, kdo uz ma par let dobre vysledky, ale proste "to" tam bylo?

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:40

Fiction To mi přijde rozumné .

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. května 2021 18:42

Kokoska Asi ti neumím odpovědět, resp. nevím, v jaké souvislosti se ptáš.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:08

Tak tu naši zahrádku opravdu otevřeli...

Offline viktorka_od splavu
49430 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:13
Offline nika
685 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:17

Kokoska dik. Striktne to uplne nebylo, ale povazovala jsem to za dlouhodobě neudržitelne, byt neockovana pracuju s lidma, s detma. Nebudu cekat do podzimu jako chce muj muz, co bych vyřešila. On je Váha, potrebuje cas . treba se nakonec připojí. 

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:19

Fiction nic duleziteho, jen me zajimalo, jak se to treba vede ve statistikach. Vim, ze se treba sleduje sance na dvoulete, petilete preziti, ale nevim, jestli treba po deseti letech kontrol bez problemu to pro statistiky porad jeste je pacient.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:21

Kokoska Tak to já vůbec nevím, to se omlouvám. Něco mi našeptává těch 5 let po úzdravě...., ale fakt nevím..

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:21

nika my jsme s muzem oba vahy a nevahali jsme

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:22

Fiction nevadi, jen me to tak napadlo.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. května 2021 19:30

Já jdu až ve čtvrtek, protože jsem to prokaučovala s tím Pinem2, který vůbec nepřišel a že už ho mám v systému, jsem zjistila, až když jsem se chtěla přeregistrovat, protože už to nešlo. A mezitím zas už nebyly termíny.

Ale včera jsem byla na kontrole na neurologii a tam po zjištění, že mám na čtvrtek termín, mi mudr doporučila, ať si nechám zkontrolovat protilátky a kdyby byly vysoké, ať určitě na očkování nechodím, to bych prý se svou dg blbě zvládala.

Takže mne trochu vyděsila. Hned ráno jsem dojela na odběr tam, kde na webu garantovali výsledek do 24 hodin. Znovu jsem se ujišťovala, že mi to pošlou, ale  až po zaplacení a odběru. Tak prý do sedmi dnů, je toho teď hodně, všichni chtějí protilátky.

Takže jiná laboratoř, přejezd přes Prahu, další odběr, ujištění, že to bude během dneška. K tomu, když už jsem tam byla, jsem si nechala jako samoplátce nabrat i hormony štítnice.

Odpoledne opravdu sms a možnost stáhnout výsledek. A tam jen ta štítná. Po obvolání asi pěti osob z té laboratoře včetně správce systému se zjistilo, že mi ten test na protilátky zapomněli udělat. 
Takže jsem lehčí o dva tácy a nemám nic.

No, zítra tam musím znovu. Jen nevím, co udělám, jestli to bude pozitivní, protože očkovat se chci.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2021 19:34

Jennyfor ty to fakt nemáš lehké