Kokoska Já se teď trochu vmísím do debaty, ale "nemusíš se bát,že to na někoho nepřeneseš" je ten největší mýtus, který může být .. A rádo se s ním - bohužel - ohání. Po prodělání Covidu má člověk jak buněčné, tak slizniční protilátky, očkování aktivuje jen ty buněčné - tzn. jako očkovaná se nakazím Covidem, onemocnění u mě bude mít díky již vytvořené buněčné imunitě lehčí nebo žádný průběh, ale na sliznicích ten vir bude a imunita se bude muset teprve aktivovat a protilátky vytvořit- v ten moment, klidně i očkovaná můžu onemocnění přenášet dál, aniž bych to věděla.
Koronavirus
Kokoska to mate asi nejaky dobry ascendent ![]()
Jennyfor Ty ty katastrofy přitahuješ![]()
pecka nvieš, ako je to s druhou dávkou? Práve som si to prečítala a tiež mám prvúdávku v sebe a nemám moc chuť kombinovať (aj keď teda, ak to bude nutné, tak čo sa dá robiť...).
Vraj kvôli prešetrovaniu toho jedného úmrtia.
slniecko já jsem četla, že pozastavují jen nová očkování, rozočkované doočkují
Jennyfor A ty jsi covid prodělala?
Sweet Potato Tak to je fajn, doslo mi, ze ty prisnejsi opatreni ma Ontario myslim. Albertani na to dlabali, rodeo atd. a ted jsou v prusvihu. Ja jdu na ockovani v pondeli.
continuity hele, ale jestli nemáš český občanství, tak to může být oříšek (to snad teprve teď řeší)
Měli jsme už pár očkovanejch se slovenským rodným číslem (což byl pro databázi celkem oříšek).
slniecko neviem, lebo podľa toho, čo píšu,sú vonku 2 verzie:úmrtie alebo nedostatok vakcín.
Dúfam, že ti,čo dostali prvú vakcínu, dostanú aj druhú a rovnakú.
OliveOyl mne prijde divne, ze resite odpirace, kazdy at se ockuje nebo neockuje, jak chce.
Pokud chceš nerušeně stolovat konečně v restauraci a zbavit se "šťourání v nose", tak mám pro tebe špatnou zprávu: bez přemožení koronaviru to nepůjde. A k tomu přemožení (oslabení, vymizení apod.) napomáhá co? Inu proočkovanost obyvatelstva.
Jelikož většina lidí kupodivu touží po tomtéž, totiž po návratu do normálního života, nelze se divit, že to očkování/neočkování řeší.
Jako mě už se fakt chce něco říct...
.
Kokoska Já se teď trochu vmísím do debaty, ale "nemusíš se bát,že to na někoho nepřeneseš" je ten největší mýtus, který může být .. A rádo se s ním - bohužel - ohání. Po prodělání Covidu má člověk jak buněčné, tak slizniční protilátky, očkování aktivuje jen ty buněčné - tzn. jako očkovaná se nakazím Covidem, onemocnění u mě bude mít díky již vytvořené buněčné imunitě lehčí nebo žádný průběh, ale na sliznicích ten vir bude a imunita se bude muset teprve aktivovat a protilátky vytvořit- v ten moment, klidně i očkovaná můžu onemocnění přenášet dál, aniž bych to věděla.
To můžeš, ale člověk s lehčím průběhem předá dál menší nálož, takže i nově nakaženej na tom nebude tak zle, jako kdyby dostal plnou dávku od někoho, kdo je díky covidu polomrtvej ![]()
Jiná Realita Já jsem reagovala na to, že jsi post uvedla slovy: "do statistiky". Protože se tu na statistiky věří, tak jsem chtěla předejít tomu, aby se někdo, kdo se trápí s onkoonemocněním, vyděsil.
Přece onkologická diagnóza byla jedna z prvních indikací k očkování (bez ohledu na věk) - pochybuju že by se tak stalo, kdyby bylo očkování pro tyhle pacienty tak nebezpečný ![]()
barbucha Jdu na to :-).
barbucha to sice jo, na druhou stranu mám v okolí případ, kdy dva již spokojeně naočkovaní senioři nakazili 30 dalších podstatně mladších příbuzných a známých (Děčínsko), kupodivu ani mutace nebyla prokázaná. Já se jen lehce ohrazuji proti tomu, nikoho nenakazím, nikdo nikde netuší, jak zareaguje byť na minimální množství viru
999 Já se s dovolením připojím, rozhodně to bude smysluplnější... "Na zdraví!"
Fiction Na zdraví :-).
Ale tak přece nikdy nebylo řečeno (myslím jako oficiální argument pro očkování), že očkovaný nemůže čapnout virus a předat ho někomu dalšímu. Jde hlavně o to, že dotyčnýho očkovanýho to nepoloží, a toho dalšího taky ne. Nebudou plnit ARO...
barbucha mne prijde zvlastni a asi ne uplne vhodné resit cizi dospele lidi. Ale kazdy to ma jinak, neni treba se přít.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY