Pokud mi ti cizí lidé ovlivňují život, těžko budu místo nich řešit nesmrtelnost chrousta.
Koronavirus
pecka Niekde sú zaočkovaní už aj mladší, môj švagor (36) bol na očkovaní 30. 4., dostal termín hneď, ako spustili registráciu na 16+ a zaregistroval sa. Ja som sa zatiaľ ešte nezaregistrovala, ale očkovať sa chcem dať.
Podľa mňa to zastavenie očkovania astrou súvisí asi s tým nedostatkom vakcín, podľa mňa nechávajú tie vakcíny na druhú dávku pre tých, ktorí už boli astrou zaočkovaní. Môj brat by mal v najbližšom čase dostať druhú dávku, tento či budúci týždeň uplynie 10 týždňov od toho, ako dostal prvú dávku, takže čaká na druhú sms.
999 Já jsem bodnutá![]()
barbuchato je prece jasne uz davno, ze ockovani brani jen tezkemu prubehu, ne chyceni viru a prenosu. A tezky prubeh je jako sazka do loterie, na dobrou imunitu a zdravi a kondici nelze spolehat, proto očkování.
Sestro v nouzi. já mám migrénu. Udělala jsem si bylinkový čaj.
každý z nás má nějaké své důvody k očkování nebo neočkování.Já se od začátku bojím,co by bylo kdybych kovid dostala, možná vůbec nic,ale mám astma a kdykoli jsem viděla v tv záběry těžkých pacientů, zvlášť těch ležících na břiše,nemohla jsem dýchat...jo psychika já vím, co pamatuju mám strach z udušení nebo utopení,ne tak že bych se vyhýbala vodě, spíš tak podvědomě.ockovani me snad kdyby k tomu došlo ochrání před těžkým průběhem.Muj manžel se nechal naočkovat, protože jsem ho zaregistrovala, nebránil se, neprotestoval, ale sám by asi počkal, až ho donutí okolností.
dorota to viem. Len som pisala, ako je vo väčšine. Vždy sa všade nájdu výnimky. Sú ľudia mladší ako 45 a majú Pfizer. A sú okresy, kde ešte seniori čakajú na očkovanie napriek tomu, že sú už dlhšie registrovaní.
Sweet Potato Já si zrovna teď vylila celou láhev vína do sedačky. Ale nevadí, otevřu druhou :-)-
barbucha já to nepopírám, veřejně nikde nebylo řečeno o tom,že už to po očkování nechytneš, ale většina - zejména seniorů - v té představě žije. A teda nemusí to být ani ty babičky, které potkávám u nás u rybníka, které tam sedí uprostřed davu na zahrádce s tím, že je dobře že už jsou po očkováni, že ony už to nechytnou.. A nemusím chodit daleko - v ordinaci jsem měla klučinu pozitivního - vyšetřeného v noci předtím než byl u nás poslaný na testy na pohotovosti a uzavřeno jako laryngitida. A protože vím, kdo u nás ty pohotovosti slouží (a jaké jsou ty paní doktorky věkové kategorie), tak jsem volala té dotyčné, že to dítě je pozitivní - v rámci provozu riziko nákazy minimální, ale dítě ošetřeno ve 2 v noci - kdy už člověk po 40h služby tak obezřetný být nemusí a paní dr. 75+.. No, měla jsem pocit, že je slušnost informovat a dostalo se mi odpovědi "To je v pohodě, já už tohle neřeším, já už jsem naočkovaná"
Resch no to je asi beznadějné. Tchýně se naočkovala, nám se všem ulevilo, protože na onkologickou diagnózu ( do statistiky: úplně bez problémů obě dávky). A ona se teď chová tak, že ji očkování učinilo nesmrtelnou a čekám, když nakazí ona někoho dalšího.
barbucha nebudu resit ani nesmrtelnost chrousta ani cizi lidi, protoze bych nevyresila ani jedno ani druhe.
Po obvolání asi pěti osob z té laboratoře včetně správce systému se zjistilo, že mi ten test na protilátky zapomněli udělat.
Takže jsem lehčí o dva tácy a nemám nic.No, zítra tam musím znovu.
A proč musíš znovu? Sérum se uchovává minimálně 24 hodin a není problém to z toho doordinovat. Děláme to tak pořád. U nás si většinou lékař podle výsledků doordinuje další vyšetření a pacienta znovu nevoláme, jen do laboratoře, aby nám to z toho udělali. A protiliátky za 2000
? To teda tady v Brně je 430 Kč.
Sweet Potato a na ten alkohol jsem se zrovna chtěla zeptat
nika To je metla lidstva prece!![]()
Sweet Potato A jak se cítíš?
Jennyfor to je divne. Tady jsem za test na protilatky v jednu po po obede v patek zaplatila 390 a rano v sobotu byl vysledek. 2 tisice je divny.
Fictionto je celkem jasné, ale je mi to úplně jedno. prostě když to doma máš, je fuk, jestli to tak mají všichni nebo jen ty. já jen, že když tady vidím ty slzy dojetí nad tím, kdo už vakcínu má, tak abyste měly do statistiky, že existují i odvrácené strany, a jsou reálné, taky to není jen bezejmenná statistika.
Já jsem přesvědčená, že to nejsou slzy dojetí, jak ironicky píšeš, ale především úleva, že se to v každém z těch případů obešlo bez větších potíží právě proto, že tady ty vzájemně sdílené zkušenosti taky nejsou jen bezejmenná statistika.
Je mi líto, že zrovna tvoje maminka měla smůlu s takovou reakcí kór s ohledem na její diagnózu.
Já se třeba dnes statisticky musím připojit k tobě s tou odvrácenou stranou. Dnes jsme i my u nás v centru zaznamenali s největší pravděpodobností první silnou alergickou reakci na očkování po první dávce Pfizerem, kdy to s pánem švihlo v těch 15 minutách po injekci, tachykardie, rozhozený tlak, takže se prvně volala rychlá. Naštěstí přišel k sobě ještě před jejím příjezdem, ale i tak ho pochopitelně odvezli do nemocnice. A bezejmenná statistika pán pro mě není. Jednalo se totiž o mého známého taxikáře, takže mě z toho mrazilo a pevně doufám, že to bude dobrý.
A to se vůbec s ničím závažným neléčí narozdíl od svojí paní (rovněž taxikářky), která se s ním očkovala taky. Ta je v péči kardiologa. Nebyl si vědom, že by covid doteď prodělal. Předchozí očkování snášel vždy dobře, strach z něj nikdy neměl, ale tentokrát vypadal přešle už, když dorazil, tak těžko říct, jestli to reakce na vakcínu rozjela anebo to byla čistě alergická reakce. Snad se to brzo dozvíme.
Nicméně sdílením téhle osobnější zkušenosti rozhodně nechci kohokoliv od očkování odradit, ani se to nesnažím bagatelizovat. Spíš bych si jen strašně moc přála, aby každý, kdo na očkování přijde, když už to předem nezkonzultuje se svým ošetřujícím lékařem, aby alespoň předem popravdě řekl, jestli se v danou chvíli opravdu necítí nějak nestandardně a na všechny otázky z dotazníku odpověděl pravdivě. A aby ti, kdo tak učiní, byli postiženi co nejmírnější reakcí.
Jo a závěrem zase jedna pozitivní zpráva: včera se u nás očkovala první kojící z řad nezdravotníků coby osoba pečující o osobu blízkou ve 3. nebo 4. stupni závislosti na základě předchozí konzultace se svým gynekologem, který jí rovněž doporučil mRNA vakcíny a byla v úplně v pohodě
.
mirajo no jasne ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY